Stua ble til romslig hyttekjøkken!

Stua ble til romslig hyttekjøkken!

Endelig ble det plass til at mange kan samles ved kjøkkenbenken for å tilberede mat og kose seg sammen – og ingen må stå i et lite kott å vaske opp etterpå!

Tid for hjelp

Den tradisjonelle 70- talls hytta med gulnet furu og gammeldags hyttesofa, føltes umoderne for familien. Kjøkkenet var også utdatert og svært lite, og med mange gjester blir det knapt med plass til matlaging. – Det er tid for hjelp av Tid for hjem!

Foto: Pandora Film / TV 2

Energisk designer

Jon Eliasson er som alltid en energisk designer, og som ansvarlig for prosjektet, ser han straks store muligheter! Veggen mellom det trange kjøkkenet og stuen må fjernes. I tillegg vil romløsningen bli bedre ved å flytte kjøkkeninnredningen.

Foto: Pandora Film / TV 2

Fra gulnet furu til lys eik

Eik ble gjennomgående valgt som materiale, og tak og vegger ble kledd med eikefiner. Både finerplatene, og listene av heltre eik som dekker skjøtene, ble beiset med LADY Pure Nature interiørbeis i fargen 9036 Hvitkalket. Denne ble påført med pensel og deretter strøket av med bomullsfiller.

Foto: Pandora Film / TV 2

Sittebenk, spisebord og sofa ble spesialbygd til rommet. For å beholde den fine lyse fargen på eiken, ble vegger, tak og møbler behandlet med hvitpigmentert interiørbeis – LADY Pure Nature 9036 Hvitkalket. 

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

  • Forskjønner treverket
  • Motvirker gulning
  • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Varm terrakotta

Kjøkkenveggen og den nye peisen ble kledd med terrakottafargede fliser, som gir et varmt fargeinnslag i interiøret.

Vinduene som var malt og lakket fra før, ble først grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, og deretter malt med LADY Supreme Finish Silkematt, i farge tilsvarende flisene; NCS S4040-Y70R. På denne måten integreres vinduene fint i veggen!

Foto: Pandora Film / TV 2

Det nye eikegulvet og den hvitbeisede eikefineren gir et roligere uttrykk enn den gamle furupanelen! Kjøkkenet er Ekestad fra IKEA og lampene er fra Flos.

Foto: Pandora Film / TV 2

Vinduene ble malt med LADY Supreme Finish Silkematt, i fargen NCS S4040-Y70R, som lik fargen på flisene.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Romslig spiseplass

For å få plass til et stort kjøkken og en stor spiseplass, måtte Tid for hjem ofre litt av området som tidligere var møblert med en hjørnesofa. Men så lenge sitteplassene er gode rundt spisebordet, er det ofte der man sitter allikevel.

Rundt dørene blir listverket erstattet med karmer og hyller slik at dørene rammes inn, og det blir plass til fine pyntegjenstander.

Tid for hjem ep 8 - 2020

Romslig spiseplass med spesiallaget bord og benk! Vinduet ved spisebordet er malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit. Dørene ble beiset med LADY Pure Nature White påført med rull og bred pensel (fordriver). Deretter lakket med Scanox Trestjerners Gulvmatt lakk.

Foto: Pandora Film / TV 2

Perfeksjonert håndverk! Både benken og bordet er spesiallaget av de dyktige håndverkerne i Tid for hjem. Stolene er Swing (polstret i Cognac skinn og hvitpigmentert lakkert eik) fra Bolia.

På TV 2 sine hjemmesider finner du komplett oversikt over håndverkere – og produkter og materialer som er brukt i denne hytta.

Foto: Pandora Film / TV 2

Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Varm velkomst på gjesterommet

I annekset på hytta, har det ene gjesterommet fått fargen 20167 Welcoming Red. – Bli med på besøk til Annette…

Koselig og lunt soverom på hytta

Soverom på hytta i ny, lun farge. – Annette Nordstrøm valgte LADY Supreme Finish 12125 Impression da hun pusset opp…

Ny og barnevennlig stue

Tid for hjem laget en barnevennlig stue, med nye farger og gjenbruk av materialer. Tak og vegger er malt med…

Ett bad- tre stiler!

Se hvordan ett bad får tre helt ulike stiler ved å velge forskjellige farger! – Her er det malt med…

Fra furuhytte til solrikt sommerparadis

Se den enorme forandringen fra gammel furuhytte til sommerparadis! Tak og vegger ble sommerlige og lyse, med den dempede gulfargen…

Sommerlig og svalt på gjesterommet

Med nye farger fikk gjesterommet en frisk og sommerlig atmosfære. De gamle strieveggene fikk nytt liv med veggfornyeren LADY Minerals…