Stua ble til romslig hyttekjøkken!

Stua ble til romslig hyttekjøkken!

Endelig ble det plass til at mange kan samles ved kjøkkenbenken for å tilberede mat og kose seg sammen – og ingen må stå i et lite kott å vaske opp etterpå!

Tid for hjelp

Den tradisjonelle 70- talls hytta med gulnet furu og gammeldags hyttesofa, føltes umoderne for familien. Kjøkkenet var også utdatert og svært lite, og med mange gjester blir det knapt med plass til matlaging. – Det er tid for hjelp av Tid for hjem!

Foto: Pandora Film / TV 2

Energisk designer

Jon Eliasson er som alltid en energisk designer, og som ansvarlig for prosjektet, ser han straks store muligheter! Veggen mellom det trange kjøkkenet og stuen må fjernes. I tillegg vil romløsningen bli bedre ved å flytte kjøkkeninnredningen.

Foto: Pandora Film / TV 2

Fra gulnet furu til lys eik

Eik ble gjennomgående valgt som materiale, og tak og vegger ble kledd med eikefiner. Både finerplatene, og listene av heltre eik som dekker skjøtene, ble beiset med LADY Pure Nature interiørbeis i fargen 9036 Hvitkalket. Denne ble påført med pensel og deretter strøket av med bomullsfiller.

Foto: Pandora Film / TV 2

Sittebenk, spisebord og sofa ble spesialbygd til rommet. For å beholde den fine lyse fargen på eiken, ble vegger, tak og møbler behandlet med hvitpigmentert interiørbeis – LADY Pure Nature 9036 Hvitkalket. 

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

  • Forskjønner treverket
  • Motvirker gulning
  • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Varm terrakotta

Kjøkkenveggen og den nye peisen ble kledd med terrakottafargede fliser, som gir et varmt fargeinnslag i interiøret.

Vinduene som var malt og lakket fra før, ble først grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, og deretter malt med LADY Supreme Finish Silkematt, i farge tilsvarende flisene; NCS S4040-Y70R. På denne måten integreres vinduene fint i veggen!

Foto: Pandora Film / TV 2

Det nye eikegulvet og den hvitbeisede eikefineren gir et roligere uttrykk enn den gamle furupanelen! Kjøkkenet er Ekestad fra IKEA og lampene er fra Flos.

Foto: Pandora Film / TV 2

Vinduene ble malt med LADY Supreme Finish Silkematt, i fargen NCS S4040-Y70R, som lik fargen på flisene.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Romslig spiseplass

For å få plass til et stort kjøkken og en stor spiseplass, måtte Tid for hjem ofre litt av området som tidligere var møblert med en hjørnesofa. Men så lenge sitteplassene er gode rundt spisebordet, er det ofte der man sitter allikevel.

Rundt dørene blir listverket erstattet med karmer og hyller slik at dørene rammes inn, og det blir plass til fine pyntegjenstander.

Tid for hjem ep 8 - 2020

Romslig spiseplass med spesiallaget bord og benk! Vinduet ved spisebordet er malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit. Dørene ble beiset med LADY Pure Nature White påført med rull og bred pensel (fordriver). Deretter lakket med Scanox Trestjerners Gulvmatt lakk.

Foto: Pandora Film / TV 2

Perfeksjonert håndverk! Både benken og bordet er spesiallaget av de dyktige håndverkerne i Tid for hjem. Stolene er Swing (polstret i Cognac skinn og hvitpigmentert lakkert eik) fra Bolia.

På TV 2 sine hjemmesider finner du komplett oversikt over håndverkere – og produkter og materialer som er brukt i denne hytta.

Foto: Pandora Film / TV 2

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Ny og fargerik leilighet på Oksenøya

Lekker og fargerik leilighet til barnefamilien! – Et nybygg kan virke kaldt og upersonlig, men med de riktige fargene blir…

Sosialt rom med pizzaovn

Et eget rom med pizzaovn! – I første episode av ny sesong, forvandlet Tid for hjem det gamle fjøsbygget til…

Slette vegger og ny farge – i en operasjon!

Ja, vi drømmer om rustikke, slette vegger! Med LADY Minerals Revive er løsningen nærmere enn du tror! – Fargen på…

Unike farger i LADY Minerals Revive

– Nye, unike farger er nå tilgjengelig i LADY Minerals Revive. – Farge på bildet: LADY Minerals Revive 1288 Granskygge….

Ingrid og Vidars nye funkishus er en fargefest!

Et nytt funkishus, fylt med fargeglede. Ingrid hadde en detaljert fargeplan til det nye huset. – Les om alle fargene…

Et eventyr av et baderom

Ingrid A. Westrum ønsket seg et praktisk baderom i det nye funkishuset. Se hvor fint det ble! Eventyrlig baderom I…