Stylistenes egen interiørbutikk

Stylistenes egen interiørbutikk

Frama Studio kjøkken er designet som frittstående møbler, og bygget i solide materialer av tre, stein og metall. LADY Minerals på veggen gir struktur og sanselighet.

Kollekted by // Frama studio store i Oslo

En av våre favorittbutikker har lenge vært Kollekted by i Oslo – og når Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio bestemte seg for å utvide på Schous plass, kunne vi knapt vente til å se resultatet. Vi vet at der disse to kreative stylistene har hatt en finger med i spillet, blir resultatet alltid vakkert og unikt!

– Kollekted by er et resultat av mange år i interiørbransjen og vår erfaring fra utallige reiser og deltakelse på messer verden over, forteller Jannicke Kråkvik. – Vi kjente lenge på at noe manglet i Norge, og behovet for å starte noe eget meldte seg for mange år tilbake. Vi traff Niels (Strøyer Christophersen) fra Frama i København helt i oppstartsfasen deres og tok en kaffe. Det var selve starten for Kollekted by og vårt tette samarbeid med dem.

Kollekted by er i dag 4,5 år og startet som et sideprosjekt med åpent kun på lørdager. – Etter fire år kjente vi at konseptet hadde utviklet seg til noe mer og behovet for mer plass meldte seg, forteller Jannicke videre. Da malingsbutikken nede på hjørnet for den gamle butikken la ned, var det helt naturlig for oss å overta.

Stylistenes egen butikk

Det er betydelig mer plass i de nye lokalene, og man kan gå fra rom til rom og virkelig nyte alle de vakre tingene. På bildet: Retreat sofa fra Fogia og bord fra Frama. Veggskapet Sheet Cabinet er norsk design, skapt av Bjørn van den Berg. Skapet ble også vist på den norske utstillingen Everything is connected under Milano-messen i år. -Her har stylistene valgt å bare sparkle veggen, for å beholde det røffe uttrykket.

Kollekted by

All styling i butikken er gjort av Kråkvik & D’Orazio, med sin estetiske sans for detaljer er hvert objekt plassert med omhu. Veggen er malt med LADY Pure Color i fargen 1140 Sand.

Samarbeid skaper utvikling

– Med de særegne gamle lokalene vi hadde; en tidligere slakterforretning med originale gulv og restaurerte vegger, var det spennende og litt skummelt å flytte på seg, forteller Jannicke Kråkvik. – Etter måneder med nedpussing og restaurering, åpnet vi dørene i nye lokaler i oktober. Frama har hele tiden vært våre viktigst samarbeidspartnere og vi er deres Studio Store i Norge, samt partnere og representanter. – Vi utvikler oss sammen, og for Alessandro og meg har samarbeidet med dem vært viktig for vår egen utvikling. Tanken fremover er flere utstillinger og lanseringer samt middager, tilsvarende det de allerede er godt i gang med i København.

Frama Kjøkken

Frama Studio kitchen;  er vakre, frittstående møbler. Det vil neppe være lett å skille seg fra et så unikt kjøkken, så det er en stor fordel at man kan ta skapene med seg på flyttefot! Veggen bak er malt med LADY Minerals i fargen 1140 Sand som understreker det rustikke og ekte uttrykket.

Jannicke og Niels

Niels Strøyer Christophersen og Jannicke Kråkvik på standen til Kollekted by / Frama under Oslo Design Fair tidligere i år. Alle produktene på bildet er tilgjengelig i butikken. Veggen er malt med LADY Minerals. (Pga. lyset på messen er fargegjengivelsen ikke helt riktig på veggen, men fargen ligner mye på 10961 Raw Canvas.)

Jotun har tidligere samarbeidet med Frama om fargen 5030 St. Pauls Blue. Les mer om prosjektet her.

Poetisk, vakker keramikk fra Japanske Hasami hos Kollekted by.

Håndplukkede produkter

-For oss handlet det om å finne et rom der vi håndplukket våre favoritter fra ulike brands i Skandinavia, men også i resten av verden, med fokus på det ekte og det ærlige, fastslår Jannicke. – Med store og små produsenter som for eksempel Frama, Workstead, Karimoku, Karin Carlander, Restart Milano og Futagami for å nevnt noen få. Vi har også samarbeidet tett med norske designere og kunsthåndverkere som også er en viktig del av vår virksomhet. Vi ønsket å gi et rom for de unge til å kunne vise seg frem.

Stylistduoen har bidratt sterkt til å løfte frem norske kunsthåndverkere og designere i forbindelse med det norske samarbeidsprosjektet i Milano de siste tre årene. Les mer om prosjektet her.

Vi samarbeider også med flere store og små produsenter og er stolte over å ha blant andre Fogia, Astep, Artek, Skrufs, Hasami, Hampson Wood, japanske kunsthåndverker Keisuke Iwata og østerriske Matthias Kaiser.

London Plain serveringsfjøl
Hampson wood, håndlagde fjøler, produsert lokalt i London.

LADY farger – det naturlige valget

– Vi ELSKER Jotuns produkter og farger, og det var helt naturlig for oss å bruke både LADY Minerals og LADY Pure Color, uttrykker Jannicke Kråkvik – sitert fra mail til oss. – Fargen 1140 Sand er vår nye LADY Minerals favoritt – og vi synes den ga et mykt og spennende uttrykk til kjøkkenet. Og den nye fargen 10961 Raw Canvas er en av favorittene våre fra det siste fargekartet.

LADY 1140 Sand

Er en varm beige tone. En lys mellomtone som oppleves som lun og varm. En av våre mest solgte farger. Nydelig i kombinasjon med 1875 Sans, 1001 Egghvit og andre mørkere bruntoner som 1929 Muskatnøtt.

LADY 10961 Raw Canvas

En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Se flere, nye LADY Minerals farger her.

Kollekted by

Endelig ekstra plass til nye produkter hos Kollekted by på Schous plass, der Heidi Kråkvik nå er ny, daglig leder.

Jannicke Kråkvik og Alessandro D'Orazio

Italienske Alessandro D’Orazio og Jannicke Kråkvik fra Oslo, har sammen skapt sin helt egne stil for interiør og styling. Vi i Jotun er utrolig stolte og takknemlige over å ha samarbeidet med dem i over ti år – og ønsker all lykke til med den nye butikken!

Portrettfoto: Lasse Fløde, Pudder Agency. Alle foto fra butikken: Katerina Dima/Only Deco Love. Foto fra Oslo Design Fair: Dag Nordsveen.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Stilrent drømmehus på Husvik

Velkommen hjem til Tor Fredrik og familien! På vakre Husvik har familien totalrenovert mormors gamle bolig fra 70-tallet. Husets nye…

Hjemme hos Daniella Witte

Interiørstylist Daniella Witte har nettopp malt stuen i en naturlig fargepalett. Velkommen inn og la deg inspirere! Veggene er malt…

Elegant og personlig hos Vita og Wanda

Da Vita og Wanda Mashadi spontant kjøpte leilighet i nybygget et steinkast fra der de bodde, var planen å bare…

Frodig og grønt hos Emma Johansson

Velkommen hjem til Emma Johansson, som står bak kontoen @WhatDecoratesMyDay. La deg inspirere av hennes hjem og stil; og se…

Frisk opp med nye farger og supermatte vegger!

Supermatte vegger skaper en dempet og behagelig stemning. Bli inspirert til å finne den nye, perfekte nyansen til ditt hjem! …

Slik bor interiørdesigner Linda Elmin

Linda Elmin bor i et hjem fullt av personlighet og historie. – Bli med oss på besøk til interiørdesigneren, som…