Ny trend! Sett farge på taket

Ny trend! Sett farge på taket

Slik påvirker takets farge stemningen i rommet

Hvem har sagt at taket må være hvitt? Visste du at du kan skape en helt ny romfølelse og atmosfære ved å fargelegge taket? Dette er en het og spennende trend akkurat nå.

Skap en fin helhet i rommet ved å velge riktig farge i taket. LADY Perfection Takmaling gir et perfekt, helmatt resultat, som står godt til veggene.

Sett farge på taket

Her har vi malt veggen med den matte malingen LADY Pure Color i fargen 5030 St. Pauls Blue og taket med den nye matte takmalingen LADY Perfection i fargen 5249 Linblå.

– Vi har en tendens til å glemme at taket faktisk er en akkurat like stor flate som gulvet. Det har en enorm påvirkning på rommet. Taket bør være en viktig del av planleggingen – og det er lov til å tenke litt kreativt!

Perfekt farge, også i taket!

La taket prege atmosfæren

Vår Fargesjef, Nina Klærboe Mørkve, forteller at de siste årene har vi sett at folk i større grad går bort fra tradisjonelle veggfarger som hvitt, grått og beige – og velger mer fargerikt på alle rommets fire vegger. – Folk er flinke, og setter sammen farger på nye spennende måter! Men når det gjelder taket, er det fremdeles hvitt som går igjen de aller fleste steder. Tiden er inne for å prøve noe nytt, og ta det et steg videre. Ved å bruke farge i taket tilfører du interiøret noe helt nytt og unikt.

Sett farge på taket

Her er det malt i fargen LADY 8252 Green Harmony på veggene og 8469 Green Leaf i taket. Det gjør dette rommet veldig delikat. Tenk å hatt en slik arbeidsplass hjemme!

Få fargesjefens tips

I følge Interiørarkitekt i Zinc interiør, Bjørg Eva Røssaak, er fargede tak er en økende trend, og i tiden fremover vil vi se at taket får mer fokus. – Generelt er vi mer vare for fargebruk her i nord, men vi har likevel blitt flinkere til å utforske farger de siste årene, forteller Røssaak. – Veldig mange bedrifter satser på en lys og nøytral innredning, og da vil en mørkegrå himling for eksempel, tilføre møterommet en spennende effekt. Et rom er en kube, og alle flatene er like viktige for å sammen skape en fin helhet.

Et hav av muligheter

– Det kan ofte være vanskelig å se for seg hvor stor betydning et tak faktisk har for atmosfæren i rommet, men tenk deg hvordan et rom forandrer seg med et mørkt versus et lyst gulv. Det samme gjelder taket, mener vår Fargesjef. Hun har flere gode råd for hvordan skal lykkes med fargesetting av taket.

Små nyanser – store forskjeller

Husk at det er mange nyanseforskjeller mellom mørkt og lyst – og at små nyanseforskjeller kan utgjøre store forskjeller for opplevelsen i rommet.

Sett farge på taket

Her veggen malt i fargen 1434 Elegant og taket med LADY Perfection Takmaling i en litt lysere grånyanse, fargen LADY 1462 Grå Skifer. Fargene gir stuen en eksklusiv look.

Hvitt er ikke hvitt!

Ønsker du et hvitt tak – velg en hvittone som passer til vegg- og detaljfarger. Har du et kritthvitt tak, vil en vegg i for eksempel fargen Bomull, fremstå som veldig gul.

Velg farge etter rommets funksjon

Skal det soves, lekes eller slappes av? Fargene skaper stemningen, velg farger som underbygger stemningen du ønsker. Rom hvor det er høyt under taket, vil oppleves lunere hvis taket er i en mørkere nyanse, men lyse tak gjør at avstanden oppleves større. Mørke farger på et soverom vil for eksempel kunne ha en beroligende effekt for du skal sove.

Hjemme hos stjernestylisten Lotta Agaton

I leiligheten til Lotta Agaton er alle flater malt matte i fargen LADY 1877 Valmuefrø. En lekker og lun leilighet. Se mer fra leiligheten hennes her.

Barn elsker farger!

Maler du én vegg og taket i en annen farge enn resten av rommet, vil dette gi en spesiell geometrisk opplevelse – som endrer seg etter hvilken vegg som males. I barnerom er det lov til å slå seg litt løs, også i taket.
Barn har jo et annet bevegelsesmønster enn oss voksne, – de er tross alt i full lek, gjerne oppned, høyt og lavt.

La taket binde rommene sammen!

I oppholdsrom som for eksempel stue og kjøkken, bør du tenke helhet. Har du rom med åpne overganger og ulike farger på veggen, bør du passe på å velge en takfarge som harmonerer med begge fargene og som binder dem sammen.

 LADY Perfection

LADY Perfection

  • Dekkgaranti
  • Stort fargeutvalg
  • Vakkert og skjoldfritt resultat
  • Enkel å påføre – uten drypp og søl

Understrek arkitektur og former

Mørke farger understreker former på en helt annen måte enn lyse farger, fordi lyset reflekteres annerledes i det mørke. Lek deg med farger, og se hvordan du kan få fram formene på en annen måte bare ved fargebruk.

Sett farge på taket

Et frisk gult innslag på kjøkkent. Foto: Skøna Hem

Bruk takmaling på tak

Sist, men ikke minst; husk å bruke takmaling i taket. Dersom du bruker veggmaling i taket, er det vanskelig å få et pent og skjoldfritt resultat. Årsaken er at vi i taket er avhengig av en helt helmatt maling, samt en maling med en unik utflyt som sikrer oss et skjoldfritt resultat uten såkalte «rullegater» (spor etter malerullen). Les mer om LADY Perfection Takmaling her.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Beroligende farger i vakkert samspill

Beroligende farger gir rom for refleksjon og samhold. Fargepaletten «CHERISH» inspirerer til myke kombinasjoner. Bilde over: Vegg: LADY Wonderwall 12182…

Våre vakreste farger – Nytt fargekart!

I fargekartet «Våre vakreste farger» finner du mange tips og trygge, gode interiørfarger. Fargene på bildet er to av våre…

Kunsten å utvikle farger

Hvert år lanserer LADY nytt fargekart, med farger som alle er designet for å opptre vakkert på store flater. Veggen…

Kalkmaling skaper varme og karakter hos Pella

Pella Hedeby jobber som innreder og stylist, og deler interiørinspirasjon på Instagramkontoen @pellahedeby. Velkommen til hennes nye, lyse og stilsikre…

Nye farger i LADY Minerals kalkmaling!

 – Nå er det mange nye farger tilgjengelig i LADY Minerals kalkmaling og LADY Minerals Revive! – Se alle fargene…

Suksessfull popup-utstilling og lansering!

Vakker popup-utstilling i København! Det er fortsatt mulig å se utstillingen av de nye fargene i Oslo og København. Foto:…