Tid for kontraster

Tid for kontraster

Tid for kontraster – la deg inspirere!

Matt mot blankt. Røft mot fint. Sart mot tøft. Signalfarge mot greige … Jeg elsker kontraster! I kontraster oppstår spenning og energi. Uventede kombinasjoner, gjerne med innslag av en knallfarge, er det mye av i interiørtrendbildet nå. Kanskje ikke så rart? Det har vært mye farger i motebildet de siste årene, og det smitter naturlig nok over på hvordan vi ønsker å ”kle” hjemmet vårt også! Jeg har funnet frem til noen bilder som jeg håper vil inspirere deg til å leke med kontraster, både i form og farge!

LADY maling Spring summer tid for kontraster sorbet

 Styling: Kråkvik & D´Orazio Foto: Siren Lauvdal/Jotun

Jeg er stor tilhenger av å se på interiøret sitt akkurat slik man ser på klesskapet sin: Ha gjerne en nøytral og klassisk base i bunn, og tilfør heller farge, lekenhet og mønster i detaljene for å skape kontrast. På en nøytral greige bakgrunn (Lady 10342 Kalkgrå), blir korallfargen Lady 2607 Sorbet en real oppkvikker. Syrlig gult er også en viktig farge nå. Glem heller ikke å tilføre tekstur i form av tre og fliser – våg deg gjerne på små, små, små mosaikkfliser, men husk at det krever stor nøyaktighet å legge slike fliser pent!

Lady maling spring summer tid for kontraster fliser

Foto: Fired Earth

Fremdeles litt engstelig for fargene? Det er selvfølgelig også mulig å skape spenning i et nøytralt interiør! Se bare på møtet mellom den matte fine malingen på kjøkkeninnredningen (prøv Jotun Lady Supreme Finish Helt Matt i 10342 Kalkgrå) og disse nydelige sekskantede flisene med perlemorsskimmer fra Fired Earth. Den svarte kjøkkenbenken strammer opp helhetsinntrykket, slik at man unngår et for ”hvitt og slitt”-uttrykk.

Lady maling spring summer tid for kontraster CalabashFoto: Lightyears

Våger du? Jeg er i hvert fall blitt kraftig forført av pendellampen Calabash sin nyeste farge. Formen er herlig lun og organisk, mens den blanke overflaten gjør uttrykket både tidsriktig og elegant. Et sukkertøy for hjemmet!  Produsent er danske Lightyears, du finner norske forhandlere her.

Lady spring summer tid for kontraster ett hemFoto: Magnus Mårding/Ett Hem

Hotellet som alle i interiør- og designbransjen snakker om akkurat nå heter Ett Hem og ligger i Stockholm. Det er designeren Ilse Crawford som har hatt ansvaret for interiøret, og jeg synes hun er genial når det gjelder å jobbe med kontraster. Se bare på de matte grå veggene mot sengen som er blanklakkert svart. (Prøv gråfargen10429 Diskret i Lady Pure Color, og 9938 Dempet Sort i Lady Supreme Finish Superblank.) Rottingstolen fra Svenskt Tenn i hjørnet blir en flott kontrast mot barskapet i kobber – begge materialene er høyaktuelle i interiørtrendbildet akkurat nå.

Lady maling spring summer tid for kontraster palm springs

Ett ganske annet hotell dette enn det forrige, men jeg kunne ikke dy meg for å ta det med, jeg blir nemlig bare så utrolig glad når jeg ser dette bildet. For en fantastisk regnbue av en utsikt, og for en fargefest! Faktisk kunne jeg tenkt meg å henge dette bildet rett opp på veggen. Vel, aller helst skulle jeg satt meg på et fly akkurat nå og tilbrakt et par uker der, hotellet The Saguaro ligger nemlig i Palm Springs i California.

Lady maling spring summer tid for kontraster Ercol stoler

Jeg er på stadig jakt etter nye stoler til kjøkkenbordet mitt, men fordi jeg er litt yrkesskadet etter å ha sett altfor mange fine stoler, har jeg ikke landet ennå. Men jeg heller stadig mer mot å ha mange ulike stoler, enten i form eller i farge. La deg inspirere av klassikeren Butterfly Chair, fra britiske Ercol, og miks fargene 2607 Sorbet, 4072 Blåtind og 6085 Sjøsmaragd. Jeg ville malt med Lady Supreme Finish i Halvblank.

Lady maling spring summer tid for kontraster tine k

Jeg måtte også vise dette bildet fra danske Tine Ks  vår- og sommerkolleksjon. Var det noen som sa at fondveggen var død? Absolutt ikke, den gjenoppstår bare i nye og spennende former. Sikre kilder forteller meg at den godeste Tine her har latt seg inspirere av den rustikke kanten og maleteknikken som Jotun introduserte i fjor høst, du finner en steg-for-steg guide her. En lekker korallpute blir et deilig blikkfang, og det er bare å konstatere nok en gang: i år er det bambus og rotting som gjelder, både inne og ute.

Inspirert til å skape dine egne kontraster? :)

 

 

Avatar
Avatar

Helle – Trendrådgiver

Helle er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun har nesten 20 års redaksjonell erfaring fra interiør- og designjournalistikk og var i mange år redaktør i ELLE Decoration. Hun jobber nå som frilansskribent og trendrådgiver. Helle er fantastisk flink til å formidle design og interiør.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…