Tid for ny og romslig stue!

Tid for ny og romslig stue!

I sesongens første program av Tid for hjem, følger vi forvandlingen av denne stuen. Familien mente det var på høy tid for en ny, romslig stue. 

Oppdrag: ny stue

For lenge siden var dette to stuer, forteller huseier Elisabeth. – Da vi trengte flere soverom ble stuene delt av, men vil vi gjerne få det tilbake til slik det en gang var. – Dette er sesongens første oppdrag til gjengen bak Tid for hjem.

Designer sin plan

Det er Astrid Maria Sætran som er arkitekten bak dette prosjektet. – Astrid synes rommet har fine detaljer og godt med vinduer, og er enig i at å innlemme soverommet i stuen igjen er en god idé. Hun ønsker å lage det til ett stort rom, og dette skal romme mannens mange gitarer, et piano, i tillegg til tv-krok og plass til familiens to store hunder.

Slik så det ut FØR oppussingen startet. 

Fargepalett fra blomstrete tapet

Det er tapeten som blir førende for alle valg i stuen. Astrid bestemmer seg først for den, og velger så varme farger og tekstiler som passer til. Andre materialer er mørk stein til den nye peisen, samt eikeparkett og eikefinér til alle møbler som skal bygges. Romløsninger blir slik at tv og sofaer plasseres i den ene enden av rommet, med en stor spesialbygget reol på endeveggen.

På den andre endeveggen kommer plassbygget pult, vindusete og hyller – også i eikefinér.

Ny stue med storblomstrete tapet i taket! I den ene delen av stuen bygges det en spesiallaget reol langs hele kortveggen. Foto: Pandora Film/ TV 2

Et omfattende arbeid!

Etter riving av veggen mellom rommene handler det i stor grad om å få nye og ensartede flater over alt. Veggene blir helsparklet med Jotun Medium sparkel vegg/tak, og kledd med Jotun Slett vegg, før de blir malt. Detter er en forgrunnet duk, som  gir pene skjøter og slett overflate – og en flott sluttresultat!

Deretter blir veggene malt supermatte med LADY Pure Color i den gylne rosafargen 20046 Savanna Sunset. Alle vinduer og dører blir  malt i 20047 Blushing Peach som matcher veggfargen perfekt. – I taket blir takplater fjernet og nytt lerretstak blir strukket, og gulvet får ny eikeparkett.

Veggene er malt med LADY Pure Color  20046 Savanna Sunset  og vindune i den litt lysere  nyansen 20047 Blushing Peach med LADY Supreme Finish. Foto: Pandora Film/ TV 2

Unike lister

Det er detaljene, som de nye listene, som til slutt gjør rommet spesielt. De er satt sammen av fem ulike listeprofiler. I taket går de ca 10 cm inn på takflaten, og så strekker de seg ca. 20 cm ned på veggen. Denne type listverk er veldig krevende å lage, og ikke noe man setter i sving med som hobbysnekker. Heldigvis har teamet den dyktige Andreas med på laget!

Taklister: Sparklet og fuget med Jotun malerfug og malt med LADY Pure Color farge 20046 Savanna Sunset. Det er valgt samme farge og maling som på veggene, da listen nærmest blir en del av veggen og overgang til tapeten. For å få en annen glansgrad, og maling som flyter lettere ut på treverk, anbefaler vi å bruke LADY Supreme Finish til listverk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Vinduer/lister/dører: Vasket med Jotun Spesialvask før maling, grunnet med Jotun Heftgrunning universal, og malt med LADY Supreme Finish Halvblank glansgrad 20047 Blushing Peach

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Soner i rommet

Ved det ene vinduet blir det plass til en liten sittebenk, hyller og arbeidsplass. – Og på midten av det store rommet, er peisen og pianoet plassert. Den gamle peisovnen ble erstattet med ny peisinnsats som bygges inn i brannhemmende plater.

Da alt var ferdig malt ble taket tapetsert med den storblomstrede tapeten. Det er et nitid arbeid da mønsteret hele tiden skal tilpasses neste lengde. 

Flott sitteplass ved den nye peisen, som har innebygget innsats med stor hylle. –  Se her for mer info om materialer og møbler i denne episoden. Se hele episoden av Tid for hjem på TV 2 Sumo. Nye episoder sendes tirsdager på TV 2.

– Fargene passet perfekt, sa huseierne Gunnar og Elisabeth – og alt stod i følge dem i stil til hverandre. Intet bedre enn fornøyde deltakere!

Foto: Pandora Film/ TV 2.  

Les fargesjefens tips! Dette er årets farger i 2021.

Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Ny og barnevennlig stue

Tid for hjem laget en barnevennlig stue, med nye farger og gjenbruk av materialer. Tak og vegger er malt med…

Ett bad- tre stiler!

Se hvordan ett bad får tre helt ulike stiler ved å velge forskjellige farger! – Her er det malt med…

Sommerlig og svalt på gjesterommet

Med nye farger fikk gjesterommet en frisk og sommerlig atmosfære. De gamle strieveggene fikk nytt liv med veggfornyeren LADY Minerals…

Elegant og gyllent på soverommet

Vi tilbringer store deler av livet på soverommet. I år er det kanskje på tide med fornyelse hjemme hos deg?…

Et godt inneklima i vårlige farger

Vi gleder oss til lysere dager! Med Jotun SENS får du ikke bare vakre, vårlige farger, men du kan også…

Opptatt av inneklima? – Velg SENS!

Vi oppholder oss mye innendørs, det er derfor viktig at vi har mulighet til å velge produkter som kan bidra…