Tidløs og herskapelig eleganse hos Ida

Tidløs og herskapelig eleganse hos Ida

Den danske interiørdesigneren Ida Dalgaard-Thestrup har pusset opp et herskapelig hus fra 1907. Velkommen inn for å la deg inspirere av de varme og omsluttende fargekombinasjonene i tidløs eleganse.

Bildet over: De lekre, franske dørene er opprinnelig fra 1907. Listverket og panelet er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 11173 Humble Yellow, som er en lys, nesten grågul tone. Veggene i spisestuen er malt med LADY Pure Color i 8118 Løvsal, en lys og vårlig grønntone.

Velkommen til Idas kreative fargeverden

Ida Dalgaard-Thestrup holder til i en herskapelig villa, litt nord for København, sammen med mannen Morten og barna Carl og Evi.

Til daglig driver Ida sitt eget firma, Idéstrup Studio, hvor hun tilbyr interiørveiledning, visuell kommunikasjon og salg av kunst. Hun drifter også den populære Instagram-kontoen @idestrup, hvor hun jevnlig viser frem innredningsprosjekter og deler gode råd knyttet til fargevalg og interiørdesign.

Ida Dalgaard-Thestrup

Ida er en dame med mange jern i ilden. I tillegg til å drive sitt eget firma, står hun også bak den populære Instagram-kontoen @idestrup.

Det lille slottet

I 2016 flyttet Ida og Morten inn i det som da var et slitent mursteinshus fra 1907. Selv om huset hadde forfalt i årenes løp, så Ida raskt potensialet som fantes i husets originale struktur og detaljer.

– Huset er bygget i hollandsk renessansestil. Det blir også kalt for Rosenborg-stilen, fordi det ligner på det store danske slottet, forteller Ida. – I dag blir faktisk huset omtalt som det lille slottet av folk i nabolaget!

Hjemme hos Ida fra Idestrup. Fasaden er malt med Jotun DryTech Murmaling i 1574 Kalksten, sokkelen er malt med Jotun DryTech Murmaling i 1973 Antikkgrå.

Ida og mannen Morten har gjennomført en omfattende renovering for å gjenskape husets opprinnelige stil, både inne og ute. Fasaden er malt med Jotun DryTech Murmaling i 1574 Kalksten, sokkelen er malt med Jotun DryTech Murmaling i 1973 Antikkgrå.

Jeg har nok en forkjærlighet for det herskapelige. Men jeg går sjeldent etter én bestemt stil, for meg handler det mer om stemninger. Det er viktig for meg at stil og farge passer til det rommet skal brukes til og at det føles godt å oppholde seg der.

En pen fransk stol med en bukett solsikker hjemme hos Idestrup

Ida har brukt mye tid på å sikre at renoveringen står i stil til husets opprinnelige arkitektur.

Fokus på originale detaljer

På kun fire måneder gjennomgikk huset en omfattende renovering, både inne og ute.

– Vi har jobbet hardt for å bevare husets originale detaljer. Helt ned til fargen på panelene og stukkaturen, forteller Ida. – Vi har rett og slett hentet frem den herskapelige «looken» som huset en gang hadde, blant annet ved å gjenskape de høye panelene som var typiske på den tiden da huset ble bygd.

Entreen hjemme hos Ida fra Idestrup. Veggen under listen er malt med den supermatte LADY Supreme Finish i 12082 Refined Yellow,

Ida har latt seg inspirere av husets opprinnelige arkitektur i renovasjonen. I entreen har hun gjenskapt de høye panelene, som var typiske da huset ble bygd.

Veggen under listen er malt med den supermatte malingen LADY Pure Color i 12082 Refined Yellow, vegglisten er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i 4744 Sophisticated Blue. Veggen over listen er malt med LADY Pure Color i 1108 Lotus.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
  • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Det vakre listverket hos Idestrup er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i 11173 HUMBLE YELLOW.

Det vakre listverket er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i 11173 Humble Yellow. Glansgraden forsterker fargen og fremhever detaljer – og ser elegant ut i kombinasjon med den supermatte malingen LADY Pure Color i 1108 Lotus.

 Jeg har latt meg inspirere av husets arkitektur. For meg er det viktig at det finnes en harmoni mellom husets struktur og hvordan vi innreder det.

Lekre fargekombinasjoner

Ida beskriver seg selv som en fargenerd, og er tydelig på at hun elsker å omgi seg med vakre og varmende fargenyanser.

–  Jeg kan bruke en hel dag på å lete frem riktig nyanse, og jeg foretrekker fargekombinasjoner som understreker rommets stemning og funksjon, forteller Ida. – Selv om jeg er opptatt av at fargene ikke skal overta et rom, er de likevel helt avgjørende for den følelsen jeg ønsker å skape!

Kjøkkenet hos Idestrup malt med 10678 Space

På kjøkkenet har Ida malt med LADY Pure Color i 10678 Space. Dette er en lys, dempet og litt grålig beigetone. Den er verken for rødlig eller for gyllen – det er en beigetone som med fordel kan kombineres med en mengde ulike farger for et mykt, kreativt uttrykk.

Lune nøytraler i stuen

Ida har brukt mye tid på å finne riktig farge til stuen. Valget falt på 1453 Bomull, som er en gyllen og rolig hvittone.

– Stuen skal være et sted hvor hele familien kan slappe av og hygge seg. Det er her vi alle kan krype opp i sofaen etter en lang dag. Derfor har vi prioritert en stor og deilig sofa, som er omtrent like dyp som den er lang!

Portalen og panelet er malt med LADY Supreme Finish halvblank i 7629 Antique Green.

Portalen er malt med LADY Supreme Finish halvblank i 7629 Antique Green. Veggen i stuen er malt med LADY Pure Color 1453 Bomull. Lister og detaljer er malt i 11173 Humble Yellow.

Fargevalget i stuen er varmt og rolig. Den myke nyansen på panelet skaper en følelse av å omfavne rommet. Den samme fargen er brukt i taket for å skape en hulestemning. I tråd med Idas innredningsstil er dekoren svært enkel og hver gjenstand er nøye utvalgt.

Hvis en farge ikke virker, så merker jeg det umiddelbart! Da må jeg male om.

Blått soverom som inspirerer til ro

Ida ønsket seg en omsluttende og avslappende atmosfære på soverommet – et sted hvor skuldrene kan senkes og hvor det er godt å være! Veggene ble malt med LADY Pure Color i 5030 St. Pauls Blue, en mørk klassiker som bidrar til å skape en følelse av behagelig ro.

Soverommet er malt med 5030 St Pauls Blue

Et vakkert og omsluttende soverom malt i den klassiske blåtonen 5030 St. Pauls Blue. Denne mørke nyansen har en myk undertone av grått – med det deilig hint av grønnlighet!

Mange foretrekker naturlige fargenyanse, gjerne blått eller grønt, på soverommet – og spesielt de litt mørkere nyansene. Da føles det ut som om vi kryper inn i en deilig og omsluttende hule når vi skal sove.

Les mer om St. Pauls Blue og våre vakreste blåtoner!

Soverommet er malt med 5030 St Pauls Blue

Fantastisk sted du har Ida! Takk for at vi fikk bli med inn for å titte :)
Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep – Innholdsprodusent

Christina er svært opptatt av farger og interiør. I samarbeid Jotuns dyktige fargeeksperter, deler hun fargeinspirasjon og tips til enkel fornyelse i hjemmet.

Våre vakreste blåfarger

Ulike blåfarger og blåtoner i harmoni er ren nytelse for øyet! I denne artikkelen presenterer vi noen av våre vakreste…

Helt rått på Rott med Eventyrlig oppussing

I sesongens første episode av Eventyrlig oppussing går turen til nydelige Rott i Tananger. Her er det et gammelt jærhus…

7386 Pistachio – en ny grønn favoritt

Med JOTUN 7386 Pistachio gir du hjemmet ditt en frisk og fengende farge! Den skaper en spennende dynamikk, enten ved…

Våre vakreste grønnfarger

Dette er en av våre vakreste grønnfarger! LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet….

4947 True Blue – et elegant kick til ditt interiør

Fargenyheten Jotun LADY 4947 True Blue er en frisk og ren blåtone med umiddelbare assosiasjoner til himmel og hav. Den…

Nytt fargekart fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2024, med tittelen CANVAS. Her kan du utforske de ulike fargeretningene,  – bli…