Tips til borddekning

Tips til borddekning

Fire sommerlige borddekninger!

Det er like hyggelig å dekke et pent bord enten det er bryllup eller en formell hagefest. Jeg har dekket fire forskjellige bord på Hadeland Glassverk jeg håper kan være til inspirasjon neste gang du inviterer til fest.

Tips til borddekning

Hagefesten

Til hagefesten har bordet fått bugnende og fargerike buketter. Er du heldig har du kanskje en hage i full blomst og kan sette sammen buketter med blomster derfra. Bordet er dekket med både duk, linservietter og porselen i mørkgrått, nydelig mot de vakre fargene i blomstene.

Tips til borddekning

For å understreke den uformelle stemningen er serviettene ikke brettet, men lagt ved siden av hver kuvert – enkelt og pent. Og hva er vel mer stemningsfullt enn lyslenker over bordet når sommerkvelden går over i natt?

Tips til borddekning

Dåpsbordet

Til dåpsbordet har jeg valgt en mer dempet fargeskala med roser i dusrosa, lysgrå duk og servietter. Serviset er hvitt og enkelt og rundt serviettene har jeg bundet bordkortet fast med snøre sammen med en liten blomst. I museet der jeg dekket disse bordene var veggene hvite og for å få inn noe mer farge enn kun det som er på bordene har jeg malt noen mdf -plater som står langs veggene i tilknytning til bordene. For en lunere stemning ved dåpsbordet valgte jeg fargene 1269 Demring og 1140 Sand i den matte, fine malingen LADY Pure Color. Grå og beige er en kombinasjon man kanskje ikke bruker så ofte, men det er ingenting i veien for å kombinere de. Her tar de opp igjen fargene fra bordet på en fin måte og danner en vakker bakgrunn for selskapet.

Tips til borddekning

Lysgrå linservietter, natursnøre og vakre menyer og bordkort til dåpen fra Kristine Dalen Risan som står bak Instagramprofilen@springcalligraphy.

Bryllupsfesten

Når du ankommer bryllupsfesten blir du møtt av et velkommen-skilt, og skiltet er enkelt laget av et staffeli fra Ikea og en mdf-plate malt med LADY Pure Color 9938 Dempet Sort. Malingen er fin å skrive med kritt på og her kan du legge til både navn og dato for å gjøre det mer personlig.

Tips til borddekning

Tips til borddekning

Bordet er dekket i hvitt, grønt og sort og de vakre glassene og porselenet sørger forhøytidsstemning. Over bordene svever det blomsterkranser i grønt og hvitt. Her har jeg brettet linserviettene sammen som en liten pute for bordkortet. Borkortene er personlige og håndskrevet av @springcalligraphy.

Tips til borddekning

Frokostbordet

Det siste bordet er dekket til frokost, og hva er vel bedre enn en sitte ekstra lenge ved bordet på morgenen i helgene? Ferske rundstykker, nypresset kaffe og dagens aviser. Som bakgrunnsfarge her valgte jeg en av mine favorittfarger, LADY Pure Color 10580 Soft Skin. En feminin og myk rosa-beigefarge, som tilfører varme i ethvert rom.

Tips til borddekning

Tips til borddekning

foto©elisabethheier

Jeg håper du ble inspirert til å lage noen fine borddekkinger, husk at det viktigste er stemningen. Du kommer langt med friske blomster og levende lys. Fortsatt god sommer!

Mer inspirasjon fra Elisabeth finner du her.

Avatar
Avatar

Elisabeth – Interiørdesigner og stylist

Elisabeth Heier er gjesteblogger hos oss. Hun arbeider som interiørdesigner og stylist, og er alltid på jakt etter gode løsninger og noe vakkert å hvile øynene på. Bloggen hennes er blant Norges største inspirasjonsblogger innen interiør.

Ny og fargerik leilighet på Oksenøya

Lekker og fargerik leilighet til barnefamilien! – Et nybygg kan virke kaldt og upersonlig, men med de riktige fargene blir…

Sosialt rom med pizzaovn

Et eget rom med pizzaovn! – I første episode av ny sesong, forvandlet Tid for hjem det gamle fjøsbygget til…

Slette vegger og ny farge – i en operasjon!

Ja, vi drømmer om rustikke, slette vegger! Med LADY Minerals Revive er løsningen nærmere enn du tror! – Fargen på…

Unike farger i LADY Minerals Revive

– Nye, unike farger er nå tilgjengelig i LADY Minerals Revive. – Farge på bildet: LADY Minerals Revive 1288 Granskygge….

Ingrid og Vidars nye funkishus er en fargefest!

Et nytt funkishus, fylt med fargeglede. Ingrid hadde en detaljert fargeplan til det nye huset. – Les om alle fargene…

Et eventyr av et baderom

Ingrid A. Westrum ønsket seg et praktisk baderom i det nye funkishuset. Se hvor fint det ble! Eventyrlig baderom I…