Total forvandling av hytta på Tyin

Total forvandling av hytta på Tyin

Hytta på Tyin fikk total forvandling i årets siste episode av Eventyrlig Oppussing! Den store, nye terrassedøren åpner opp for den vakre utsikten.

Idyllisk i Jotunheimen

Hytta ligger idyllisk til ved Tyinvatnet, vest i Jotunheimen. Men den gamle hytta trenger sårt ny kledning på en av veggene – og helst ny farge utendørs, og gjerne en større terrasse. Innvendig er det mye umalt panel, så litt maling hadde gjort underverker. Badet og soverommene trenger også oppgradering… Ønskelista er lang for at det skal bli en perfekt drømmehytte for familien!

Slik så det ut før:

Oppgradert kjøkken

Kjøkkenet var i god stand, men ble malt opp med ny farge og fikk nye håndtak. Veggen inn til soverommet ble flyttet, slik at det ble plass til både et ekstra kjøkkenskap og et garderobeskap (på soverommet). Døren inn til soverommet fikk samme stil som kjøkkendørene, og blir nærmest som et «hemmelig rom».

Kjøkkeninnredningen er malt med LADY Supreme Finish Matt 8494 Organic Green, tak og lister i stue og kjøkken: LADY Supreme Finish Matt 12119 Vintage Brown.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

På venstre side er døren til det «hemmelige» soverommet – og nytt kjøkkenskap. Taket ble grunnet med Jotun Kvist- og Sperregrunning før maling. Det er viktig å isolere kvistene, selv om panelet er gammelt!

Jordnære farger til hytta på Tyin

Kjøkkeninnredningen har fått fargen 8494 Organic Green, mens tak og lister i stue, kjøkken og gangen har fått den lune, brune 12119 Vintage Brown. I soverommet falt valget på Halvors favorittfarge 9938 Dempet Sort, mens badet ble malt med 12125 Impression. – Alt ble grunnet med Jotun Kvist- og sperregrunning – og malt med LADY Supreme Finish.

Alle overflatene som er beiset fikk fargen LADY Pure Nature Interiørbeis 9044 Kullsort

Stue med utsikt

Den koselige stuen fikk brunbeisede vegger, ny peis og romslig sofa. Dette blir en superhyggelig stue, der familien også kan nyte den flotte utsikten.

Panelet er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis 9044 Kullsort. Foto: Ragnar Hartvig

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Spiseplassen har nydelig utsikt mot fjellet og vannet.

Nytt soverom

Foreldresoverommet fikk også en solid make-over, med ny seng – og peis! Veggene ble også her beiset med LADY Pure Nature 9044 Kullsort – og taket ble malt med LADY Supreme Finish Silkematt 9938 Dempet Sort.

Foto: Ragnar Hartvig

Halvor beiser panelet med LADY Pure Nature Interiørbeis 9044 Kullsort.

Eksklusivt hyttebad

Selv om det foreløpig ikke er innlagt vann, har hytta fått et lekkert bad og dusj.

Oles spesiallagede innredning, messinvask fra Tapwell og lekre fliser ! Dette badet er fullt av flotte detaljer.

Panelveggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 12125 Impression, og taket ble beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis 9044 Kullsort.  Foto: Ragnar Hartvig

Gangen har også fått en oppgradering! Innsiden av ytterdøren har fått fargen Dempet Sort, mens den er Organic Green på utsiden. Veggene er også her beiset med LADY Pure Nature 9044 Kullsort.

Slik ble hytta ute

Det ble også gjort en stor oppgradering utendørs på hytta! Den venstre delen av hytta fikk ny, industrimalt kledning. Det vil si at kledningen er malt på forhånd og kan monteres året rundt, uten å måtte tenke på at alt skal males umiddelbart. En del av hytta ble også kledd med skifer, og ser ut som den har stått der i alle tider.

Fabrikkmalt tømmerfalskledning levert fra Ultimalt i fargen TREBITT 0675 Seterbrun. Som toppstrøk anbefales å benytte Trebitt Oljebeis.

Visste du at mange leverandører har industrimalt kledning med maling fra Jotun? Du kan også lese mer om fabrikkmalt kledning på våre hjemmesider her.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning

Vinduer: Drygolin Ultimat Vindu & Dør Hvit. Ytterdøren har fått fargen 8494 Organic Green.

De ny fargene på hytta kamuflerer den i terrenget ved Tyin.

Les også om hytta i lodge-stil fra en tidligere episode.

Takk for flott sesongslutt!

Dette var siste episode i årets sesong av Eventyrlig oppussing. Takk for flott sesongslutt til Halvor, Ole og Gustav!

Har du gått glipp av episoden? Se alle episodene på ViaFree/Viaplay.

Ole, Gustav og Halvor på sesongens siste utflukt.

Alle foto av ferdig hytte: Ragnar Hartvig. Andre foto: TMM Produksjon.

Informasjon om alle produkter i episoden finner du her 

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Nye hyttepaletter fra LADY!

Vi gleder oss til å inspirere deg med tre nye, vakre hyttepaletter fra LADY. Bildet over er en smakebit fra…

Sosialt rom med pizzaovn

Et eget rom med pizzaovn! – I første episode av ny sesong, forvandlet Tid for hjem det gamle fjøsbygget til…

Strøken hytte ved foten av Gaustatoppen

I sesongavslutningen byr Eventyrlig Oppussing og Halvor Bakke på et fantastisk prosjekt! – Se bildene fra hytta med utsikt til…

Eventyrlig tømmerhytte i Rennebu

Eventyrlig Oppussing har forvandlet ei gammel tømmerhytte, til den lekreste familiehytte i lune farger. Veggpanel: LADY Supreme Finish Matt 8546…

Ny varmestue i alpinbakken i Glomfjord

Fra nedslitt varmestue til eksklusiv skihytte. – Eventyrlig Oppussing har reist nordover til vakre Glomfjord. Se resultatet og før-bildene her!…

Oppussing av sommerhytte i Nevlunghavn

Denne uken gikk turen sørover, til Nevlunghavn i Larvik, hvor Eventyrlig Oppussing møter en småbarnsfamilie fra Tromsø. De har arvet…