Totalfornyelse av gammel dikterstue

Totalfornyelse av gammel dikterstue

I sesongens andre episode pusser Tid for hjem-gjengen opp en gammel dikterstue i Kalfarlien i Bergen. Dikterstuen har en fantastisk utsikt over byen, og vi kan jo bare fantasere om hvilke tekst-mesterverk som har blitt skrevet her. Men nok om det…

Nå trenger annekset en solid oppgradering for å kunne brukes slik eierne ønsker. Tid for hjem har selvfølgelig idéene og gjennomføringsevnen til å trylle. Og vi er glade for å kunne bidra med både produktene og fargene som gjør rommet vakkert igjen.

Før-bilder av dikterstuen

Før-bilde av dikterstue. Foto Før-bilde av dikterstuens kjøkken. Foto

Gammelt, slitt, kjedelig og intetsigende. Men med stoooort potensiale!

Testmaler med fargene direkte på veggen

I episoden møter vi Emily Slotte som er ny designer i Tid for hjem. Når veggene skal males står valget mellom tre ulike LADY-farger. For å avgjøre hvilken farge som skal velges maler Einar direkte på veggen med de tre ulike fargeprøvene. På den måten får Emily et mye bedre inntrykk av hvordan fargen faktisk blir med tanke på lys inn og andre forhold. På generell basis anbefaler vi at du prøvemaler på en plate eller papp, slik at du kan flytte prøven rundt i rommet og se den i ulikt lys. Du kan også selvsagt spørre våre fargerådgivere.

I dikterstuen faller valget på LADY 11173 Humble Yellow, en farge som gir rommet en komfortabel varme og «mysighet». Panel og gamle trevegger males med LADY Supreme Finish Silkematt.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Etter-bilder av dikterstuen

Etter-bilde av dikterstuen Etter-bilde av dikterstuens kjøkken. Foto.

For en oppgradering! Herlig kombinasjon av nytt panel og gammel treverk. Vegger, både ny panel og eldre treverk, er malt med LADY Supreme Finish 11173 Humble Yellow. Den nye kjøkkenbenken og sittebenken er også malt med 11173 Humble Yellow. Taket er malt med LADY Perfection 1001 Egghvit.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Ønsket å beholde gamle vinduer

Nyoppusset dikterstue med møbler. Foto.
Vakker maling og lekker innredning. For et herlig pusterom for hygge og kreativitet! Nydelige, gamle og restaurerte vinduer ses til venstre og rett frem.

Eierne av dikterstuen ønsket å beholde de gamle, fine vinduene – og det skjønner vi veldig godt! De er jo megafine. Men de hadde fått kjørt seg i røft vestlandsvær i lang tid, og var ganske så slitne.

Einar fikset de derimot så godt han kunne ved hjelp av Jotun Vinduskitt og Jotun Linoljemaling, også her i LADY 1001 Egghvit, samme farge som taket er malt med. Jotun Linoljemaling benyttes først og fremst til bevaringsverdige bygninger. Når vi pusser opp bygninger som står på Riksantikvarens liste er det ofte linoljemalingen vår som skal til pers!

I episoden pusser programleder Kjersti opp en gammel dør, som ble malt med Drygolin Vindu & Dør. Også på døren ble fargen 1001 Egghvit valgt.

Ønsker du mer Tid for hjem-inspirasjon?

Vi har samlet alle våre artikler fra Tid for hjem, slik at du finner mer farge- og «how-to»-inspirasjon her.
Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….