Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Hjemme hos Emilie Frøyland er det grønt og beige som spiller hovedrollene. Bli med inn i det avslappende og lekre hjemmet hennes og la deg inspiere av blant annet nydelig kalkmaling på veggene.

Bildet over: I stuen har Emilie malt med kalkmalingen LADY Minerals i fargen 12075 Soothing Beige. Taket er malt i fargen 9918 Klassisk Hvit med vår takmaling LADY Perfection.

I leiligheten er flere av veggene malt med kalkmalingen LADY Minerals.

– At vi valgte å benytte oss av kalkmaling her er rett og slett inspirert av turer til den greske øya Hydra, forteller Emilie.

Spesiell teknikk ved bruk av kalkmaling

Emilie forteller at det var en spennende utfordring å lære mer om maleteknikken som benyttes ved bruk av kalkmaling.

– Når man maler med kalkmaling er det mer forarbeid i form av grunning for eksempel. Det tok litt tid, men samboeren min Håvard fikk skikkelig taket på det etterhvert!

Kjøkken malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 12075 Soothing Beige

Flott kjøkken med kjøkkenfronter i tre og vakre 12075 Soothing Beige på veggen, malt med LADY Minerals kalkmaling. Vær obs på at malte vegger med LADY Minerals kun skal støvtørkes med tørr mikrofiberklut, og at flekker kan være vanskelig å fjerne. Ønsker du en vaskbar og slitesterk maling, til for eksempel kjøkken, anbefaler vi LADY Wonderwall – markedets mest robuste veggmaling som gir matte og varig vakre vegger.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

Kalkmaling gir en helt egen finish, med tekstur og liv. Det setter Emilie pris på.

– Vi ønsket kalkmaling fordi det ga litt mer dybde og tekstur, samt spill til veggene. Prosessmessig tar det litt lengre tid ettersom man må ha flere strøk, men det er det absolutt verdt! Jeg elsker resultatet og teksturen man får ved bruk av kalkmaling, forteller Emilie entusiastisk.

Se vår guide til hvordan du maler med LADY Minerals kalkmaling.

Slik ble fargepaletten til

Emilie forteller at hun trekkes mot nøytrale farger når hun velger en palett. Når hun også har brukt flere overflater som sten og tre i lieligheten, må man huske på at alt skal harmonere.

Dette er fargepaletten i Emilies leilighet:

– Dette er nok første gang vi har valgt farger i flere rom, og det ga absolutt mersmak! Samtidig er det viktig at fargevalgene komplementerer med hverandre, og med de andre valgene man gjør i hjemmet, sier Emilie.

Stue og kjøkken malt med LADY Minerals i fargen Soothing Beige

Stuen og kjøkkenet er malt i samme beige farge, 12075 Soothing Beige. I resten av leiligheten er det valgt flere farger.

Alle takene i leiligheten ble også malt under oppussingen, og Emilie valgte å beholde de hvite, og malte de i fargen LADY 9918 Klassisk Hvit med vår takmaling LADY Perfection.

– Takene er malt, samt at de er helsparklet og restaurert. Med hvite tak får stukkaturen og rosetten skinne, men vi skal faktisk prøve fargede tak nå i neste runde, forteller hun.

Vegg malt med LADY Minerals i fargen Pale Linden.

Kalkmaling gir et tidsriktig matt og unikt uttrykk. Se så flott den grønne tonen 8281 Pale Linden står til 9918 Klassisk Hvit i taket.

Soverom og gang malt med kalkmaling

Det ene soverommet i leiligheten, samt gangen er begge malt med kalkmalingen LADY Minerals som gir vakre, kalkede vegger med unikt fargeuttrykk. Teksturen er matt, og danner grunnlaget for et tidløst uttrykk. En perfekt kulisse for design og håndverk i keramikk og deilige tresorter.

Soverom malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 8281 Pale Linden

For et deilig soverom! Her er det både godt å legge seg og å stå opp.

– Jeg forelsket meg helt i 8281 Pale Linden da vi malte den hos en kunde. Den gir en lun og fin overflate, samtidig som den er frisk og avslappende, og dermed perfekt for et soverom, mener Emilie Frøyland.

Soverom malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 8281 Pale Linden

Rålekkert med grønnfargen 8281 Pale Linden på soverommet. Når det males med LADY Minerals får du et helt spesielt uttrykk på veggene.

Gangen fikk grønntonen 8252 Green Harmony

I gangen valgte Emilie fargen 8252 Green Harmony, en dempet og gylden grønntone.

– Vi valgte å ha vegglister i gang og ønsket et stort førsteinntrykk da man kom inn i leiligheten. Fargen Green Harmony malt med LADY Minerals gjorde overflaten perfekt! Jeg elsker denne grønnfargen. Den er dyp og fin, samtidig som fargen føles nøytral.

Gang malt med LADY Minerals i fargen 8285 Green Harmony

Velkommen hjem! Deilig energi i fargen 8252 Green Harmony når man kommer hjem fra jobb. Taket er malt i fargen LADY 9918 Klassisk Hvit.

Når det gjelder valget med å male med kalkmaling sier Emilie følgende;

– Jeg liker godt tekstur og syns det er gøy når også malingen kan gi mer tekstur til rommet. Kalkmaling gir mye spill og ser forskjellig ut i hvert rom med tanke på lysinnslipp og romstørrelse.

Gang malt med LADY Minerals i fargen 8285 Green Harmony

Nydelide kalkmalte vegger med LADY Minerals. Bak ser vi kjøkkenbenken i den åpne stue- og kjøkkenløsningen.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Syns du det er vakkert med kalkmaling? Se også sommerhuset til den svenske kreatøren og entreprenøren Kristin «Krickelin» Lagerqvist.

Kalkmaling på kjøkken og stue

Stuen og kjøkkenet i leiligheten er malt i en av våre aller mest populære beige farger, 12075 Soothing Beige. Den har en perfekt balanse mellom beige og grått – og er derfor en ideell farge for et lyst, men dempet, og nøytralt interiør.

– Soothing Beige er en nydelig beige, som ikke er for varm eller for kald. For oss var det viktig at fargen funket for kjøkkenet og overflatene der – samt at den gled godt inn i stua. Soothing beige hadde akkurat den nyansen vi så etter, forteller Emilie.

Se vår guide til hvordan du maler med LADY Minerals kalkmaling.

Kjøkken malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 12075 Soothing Beige

Flott med åpen kløkkenløsning mot stuen. Det bindes lekkert sammen av fargen 12075 Soothing Beige på veggen både på kjøkkenet og i stuen.

Også i stuen og på kjøkkenet valgte Emilie å male med kalkmalingen LADY Minerals.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

– Jeg liker at kalkmaling får noe til å se ut som det har vært sånn alltid, det ser liksom ikke “nytt ut», sier Emilie når vi spør henne om hvorfor hun valgte kalkmaling også her.

Stuen sett fra kjøkkenet - begge malt i fargen 12075 Soothing Beige

Perfekt å stå her og kokkelere mens gjestene venter i stuen. Med samme farge, LADY 12075 Soothing Beige, på veggen gjennomgående i den åpne løsningen bindes rommet sammen til en helhet.

Soverom og walk-in i beige

Soverom og walk-in har også fått en beige nyanse, men her har Emilie gått for den lyse, dempede og litt grålige beigetone 10678 Space.

– Vi har hatt denne fargen i en tidligere leilighet, og elsket hvordan den så ut i gangen vår der. Da vi skulle velge farge til Walk-in garderoben falt vi derfor ned på denne beige nyansen.

Walk-in garderobe malt i fargen 10678 Space

Fargen 10678 Space gjør seg svært godt mot eikegulvet og de åpne eikegarderobene.

Les mer om våre beste greige farger her.

Et bad som både sier god natt og god morgen

Også på badet gitt Emilie Frøyland for den rolige og gyldne beige-fargen 10678 Space.

– På badet valgte vi noen store marmorerte fliser med litt rødlige/brune nyanser, samt forskjellige overflater som 3D-fliser på vegg, valnøtt treoverflater og beige gulvfliser.

Bad med slette vegger malt i fargen 10678 Space

For å få alle de ulike materialene og fargene til å henge sammen, valgte Emilie å male med fargen LADY 10678 Space som står godt til mange ulike farger.

Bad med fliser og slette vegger malt i fargen 10678 Space

– Det var spesielt viktig at de malte veggene og taket var en nyanse som passet alle de ulike flisene, forklarer Emilie, og fortsetter; Her malte vi også taket i samme farge som vegg, og det elsket vi! Det gjorde at rommet føltes mindre brutt opp og mer sammenhengende.

På vaskerommet, som også fungerer som gjestebad valgte Emilie fargen LADY 10961 Raw Canvas. Fargen er en dempet grågul tone, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men som en lun gyllen mellomting.

Vaskerom og gjestebad malt i fargen Raw Canvas

– På dette rommet valgte vi noen litt mer dramatiske brune fliser i kombinasjon med en mindre grønn flis, Raw Canvas var en perfekt fargematch til begge flisene og var med på å skape et helhetlig uttrykk i et lite rom med mye som skjer!

Takk for at vi fikk se så utrolig flott du har det, Emilie! Vi gleder oss til å se fremtidige prosjekter også!

Følg Emilie Frøyland på Instagram.

Husk at du kan abonnere på våre nyhetsbrev her. Da får du det siste fra LADY-bloggen og andre tips og triks rett i din innboks.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….