Våre vakreste farger – din unike fargeguide!

Våre vakreste farger – din unike fargeguide!

Fargekartet «Våre vakreste farger» fra LADY, er din unike fargeguide. Her finner du mange tips og trygge, gode interiørfarger.

Bilde over: Veggene er malt supermatte med LADY Pure Color 5489 Free Spirit, og kanten rundt vinduet: LADY Pure Color 11175 Adventure.

La oss hjelpe deg til å finne fargene og kombinasjonene, som passer til ditt hjem og din stil!

Din guide til riktig veggfarge

De aller fleste av oss har nok følt behovet for tips og gode råd når det kommer til fargevalg! Jotuns unike fargekart Våre Vakreste Farger er et smart verktøy for ditt fargevalg. Det har blitt utgitt i over 10 år, og nå finner du nok en ny utgave som er tilgjengelig hos våre forhandlere.

Fargekartet er designet både for den proffe fargeeksperten – og for alle andre som ønsker mer hjelp. Fargekartet består av et stort utvalg av gode, trygge farger som vi garanterer blir vakre på store veggflater.

LADY-7637-Exhale_LADY-20142-Daydream

Veggene er malt supermatte med LADY Pure Color 7637 Exhale. Legg merke til at dører og lister har fått samme farge! Disse er malt med LADY Supreme Finish Matt. Vintage-bordet har fått en halvblank finish med LADY Supreme Finish 20142 Daydream.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Mange nye farger!

Fargekartet «Våre vakreste farger» skal alltid gjenspeile de aller beste og mest tidsriktige LADY-fargene. Den nye forsiden gjenspeiler tendensene om sterkere fargebruk i hjemmene våre – og nye fargekombinasjoner. Denne sesongen har vi fått plass til 11 fargenyheter, som har vært i markedet gjennom LADYs trendfargekart.

Din unike fargeguide, Våre vakreste farger fra LADY. Les mer om de nye fargene i denne saken.

Friske, blågrønne nyheter

Vi får aldri nok av de blå nyansene! Ikke minst er de mintaktige og grønnaktige blåtonene svært populære. Den dempede blågrå 5490 Serene Blue, har klare hint av grønt i seg. Denne fargen har allerede blitt en populær klassiker, og den passer til alle rom og interiører. Panelveggen på bildet under har fått fargen Serene Blue i en lekker, matt finish med LADY Supreme Finish.

Den svale mintfargen 7637 Exhale, er også avslappende og omgi seg med. Dette er en farge som fungerer nydelig som en dempet base – og gjerne i kombinasjon med sterkere kontrastfarger.

LADY 5489 Free Spirit er herlig forfriskende, levende og oppløftende farge! Dette er også en farge som egner seg godt til friske kombinasjoner, som f.eks. vist i bildet helt øverst, med vinduskarmer i den brente, oransjefargen, 11175 Adventure 

LADY-SF-matt-5490-Serene-Blue

LADY Supreme Finish Matt 5490 Serene Blue

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Nyanser av dempet plomme og rosa

Det er tre nye farger i spekteret plomme- og rosanyanser. Den lekre fargen 20142 Daydream er en dempet plommefarge med gylne og røde undertoner som skaper varme i fargen. Fargen vil oppleves som jordnær, lun og behagelig, og er blitt veldig populær!

Ønsker du en mørkere nyanse, kan vi anbefale 20145 Wisdom, som er en magisk og dyp, svartaktig rødlilla tone. – Til sist har vi den rosa nyansen 2169 Aroma, som har blitt løftet fram igjen fra vår store skattekiste av vakre farger.

LADY Pure Color 20142 Daydream er en svært populær plommefarge.

LADY-20145-Wisdom

LADY Pure Color 20145 Wisdom – en magisk farge, med unik dybde!

Elegant i gult og gyllen grønt

LADY 8546 Local Green er en gyllen og frodig grønnfarge med en viss grålighet i seg. Dette er en trygg og god grønnfarge som kan matches i mange ulike retninger!

Tips! Du finner forslag til matchende farger til alle de nye fargene på nettsiden vår. Klikk på fargenavnet og utforsk mulighetene der.

Vi har også fått med to nye gule nyanser i fargekartet, nemlig 11174 Curious Mind og 11173 Humble Yellow. Begge de to fargene er dempede og behagelige å omgi seg med, og de er fine i møte med gulaktige hvitnyanser som 1001 Egghvit og 1453 Bomull. Se flere forslag til matchende paletter her.

Local Green

Markedets mest robuste veggmaling er nå enda mattere! LADY Wonderwall gjør det enkelt å holde veggen pen over tid. – Vegg: LADY Wonderwall 8546 Local Green og øverste del: 1024 Tidløs. Tak: LADY Perfection Takmaling 1024 Tidløs.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti
Humble Yellow + Form

LADY Pure Color 11173 Humble Yellow. Vegg bak: LADY Pure Color 1352 Form. Alle hvite detaljer er malt med LADY 1624 Letthet

Skap spennende rom ved å fargesette taket!

Vegg foran: LADY Wonderwall 11175 Adventure, vegg i bakgrunnen: LADY Pure Color 11174 Curious Mind

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

Varme, rødlige nyanser

Sist, men ikke minst – har vi fått inn to nye, varme rødlige toner i det nye fargekartet; 11175 Adventure og 20144 Grounded Red. – LADY 11175 Adventure er allerede nevnt, som fin kontrastfarge tidligere i denne saken, men dette er også en herlig farge for hele veggflater! Dette er en brent, gyllen og jordnær farge – og et lite eventyr av gult, rødt og oransje.

LADY 20144 Grounded Red kan også beskrives som brent, men denne er mer rødbrun i nyansen – varm og omsluttende – og fantastisk vakker i matt glansgrad!

Vegg: LADY Pure Color 20144 Grounded Red

Merking av farger

Både bruk av mer farger i taket og maling med kalkmaling er store tendenser i tiden! Jotun utvider kontinuerlig sortimentet av farger som kan blandes i LADY Perfection takmaling og LADY Minerals, så fargeutvalget blir større i løpet av året.

 1. Totalt har vi ca. 100 farger tilgjengelig i LADY Minerals! I fargekartet «Våre vakreste farger» er 60 av disse fargene presentert – og markert med en liten stjerne. På denne måten er det lett å se hvilke farger i dette kartet som også finnes i vår kalkmaling.
 2. Alle fargene som er merket med en liten sirkel med prikk, kan blandes i takmalingen LADY Perfection. Totalt har Jotun ca. 175 farger som kan blandes i takmalingen.
 3. Alle fargene som er merket med firkant – symboliserer veggfornyeren LADY Minerals Revive! Nå er det ca. 50 farger som kan blandes i dette nye produktet.

Matrix og Industriell Grå er merket med sirkel, og kan blandes i takmalingen LADY Perfection. – Matrix har også en stjerne, og kan blandes i LADY Minerals kalkmaling. Både Daydream og Wisdon er merket med med firkant, og kan blandes i LADY Minerals Revive. De aller mørkeste fargene som Dempet sort, kan dessverre ikke blandes i disse spesialproduktene.

– Sjekk gjerne med din forhandler, som kan svare på hvilke farger som kan lages i de ulike produktene.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • Naturlig, mineralsk veggfornyer
 • Levende overflate med unikt fargeuttrykk
 • Tidsriktig fornyelse
 • Kommer i vakre LADY-farger

Delikate fargekombinasjoner

Fargene i fargekartet er nøye utvalgt og gruppert slik at du enkelt kan finne passende kombinasjoner. Hele tiden har fargeekspertene fokus på at fargen skal være vakker på en stor vegg, og at fargen skal gjøre hjemmet ditt behagelig å være i.

Før du velger farge er det smart å vurdere lysforhold, og andre elementer i interiøret, som kan ha stor påvirkning på fargene. Vi anbefaler deg derfor å gjøre ditt endelige valg ved hjelp av en større fargeprøve eller ved å male et oppstrøk med Jotun Fargeprøve Interiør i det rommet som du skal male. – Da vil du se hvordan fargen ser ut i de riktige omgivelsene hjemme hos deg.

Tips! Mal opp fargeprøven på en løs papp- eller treplate, slik at du kan flytte prøvene rundt i rommet og se dem i ulikt lys. Obs! Dersom du maler rett på veggen, må du huske å pusse bort overgangene, slik at fargeprøvene ikke «står igjen» som små firkanter på veggen din!

Finn fargeprøver i JOTUN FARGESENTER

Samtlige av fargene i fargekartet «Våre vakreste farger» finnes i større fargeprøver hos de aller fleste av Jotuns forhandlere! Og hele 62 av disse presenteres i tillegg på ekstra store fargeprøver i A3-format. Dette gir deg et ekstra godt utgangspunkt for riktig fargevalg.

Tips! Bak på alle fargeprøvene finner du også anbefalte kombinasjons-farger fra våre fargedesignere.

Våre vakreste farger

Se jotun.no for å finne din nærmeste forhandler.

Store fargeprøver gjør det enkelt å velge

Jotuns Fargesenter Inne, inneholder i tillegg en egen trendseksjon med de aller nyeste fargene! Disse er hentet fra det siste LADY fargekartet som du også kan finne i butikkene nå.

Finn riktig maling

Når du endelig har valgt den perfekte fargenyansen, er det på tide å finne det beste produktet til din malejobb! Uansett størrelsen på ditt prosjekt, er det noen egenskaper som er viktig for en interiørmaling. Den skal være lett å påføre, gi jevn og god dekkevne, ha lite sprut – og produktet må gi den fargen du har valgt.
Når du velger en interiørmaling fra Jotun kan du være trygg på at produktet leverer på alle disse egenskapene. I fargekartet finner du mange tips til hvilken maling som dekker dine behov.

Her finner du flere nyttige filmer som gir gode tips om påføring.

Kunsten å lage farger

Jotun Fargetrygghet er et nøkkelord for alle Jotuns malinger. Bruker du Jotun sine produkter blandet over Jotuns blandemaskiner, kan du være helt sikker på at malingfargen du velger er den samme som den du finner i fargekartet.

Vil du vite mer om hvordan vi utvikler våre farger? Ta en titt på denne filmen!

Fargekartet finner du hos din nærmeste Jotun-forhandler, eller du kan bestille det her. – Lykke til med fargevalget!

Les også våre råd til hvordan du behandler pensler og emballasje, da du er ferdig med maleprosjektet.

Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Elegant og gyllent på soverommet

Vi tilbringer store deler av livet på soverommet. I år er det kanskje på tide med fornyelse hjemme hos deg?…

Et godt inneklima i vårlige farger

Vi gleder oss til lysere dager! Med Jotun SENS får du ikke bare vakre, vårlige farger, men du kan også…

Opptatt av inneklima? – Velg SENS!

Vi oppholder oss mye innendørs, det er derfor viktig at vi har mulighet til å velge produkter som kan bidra…

Slik overrasker du din kjære til Valentinsdagen!

Den 14. februar feires Valentinsdagen. Denne dagen vil vi gjerne vil vise vår kjærligheten til vår elskede. Du kan gjøre…

Ny spisestue i klassisk byleilighet

Den klassiske, eldre byleiligheten , fikk en helt ny spisestue, og Tid for hjem tok nennsomt vare på sjelen i…

Daniella Wittes nye hjemmekontor

Velkommen hjem til kreatøren Daniella Witte. Med sin lidenskap for vakre steder og miljøer som utstråler trivsel, har Daniella nylig…