Varm atmosfære med lune nyanser

Varm atmosfære med lune nyanser

Den rød-rosa fargen LADY 2856 Warm Blush gir en unik karakter til stuen. Stolen er Siesta Classic fra IK Hjelle og speilet er fra Muuto.

Fargevalget – en viktig prosess

Da Nilani og Didrick skulle pusse opp leiligheten sin, var fargevalget en viktig del av prosessen.

– Vi hentet mye inspirasjon fra Instagram, blant annet fra Jotun LADY sin profil. Vi søkte opp mange forskjellige farge-hashtags for å se eksempler. Vi var også innom her på bloggen for å spørre om fargeråd, forteller det unge paret.

-Og så prøvemalte vi mange forskjellige farger, og vi malte dem på flere vegger for å se hvordan de tok seg ut i alle lysforhold i leiligheten. I tillegg prøvemalte vi nyansene ved siden av hverandre for å se hvordan de passet sammen, sier de videre.

Nilani og Didrick

De rosa nyansene skaper en lun atmosfære og gir en unik karakter til leiligheten, som Nilani og Didrick deler.

Farger skaper karakter

Mange tenker kanskje at hvite eller nøytrale farger vil fremheve fine interiørdetaljer best, men bildene fra leiligheten reflekterer i stor grad det motsatte! Fargene løfter fram detaljene på en nydelig måte. – Vi synes rosafargen LADY 2856 Warm Blush er veldig varm og skaper ro i rommet. Det er en litt ny opplevelse for oss, men vi synes faktisk at vi føler oss roligere med denne fargen rundt oss. I tillegg er den en god kontrastfarge til fargene vi har valgt på møblene våre, forteller paret.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Alle rom ble malt med den nye og enda mattere LADY Pure Color.

-På soverommet brukte vi LADY 5030 St. Pauls Blue fordi den passer så godt til fargen i stua. Den er også rolig og fin, og fremhever sengegavlen mye mer enn f.eks en hvit vegg ville gjort.

Tips! Det er veldig lurt å teste ut en farge før du maler hele rommet. Ved å betrakte fargen i ulikt lys i det rommet du skal male, vil du få et godt beslutningsgrunnlag. Jotun Fargeprøve Interiør hjelper deg til trygge fargevalg.

Dristig fargevalg

Ingen tvil om at at det er ganske tøft å klinke til med en rosa stue i en såpass liten leilighet. Mange ville nok gått for en trygg, nøytral farge. Så hva sier besøkende om det dristige, rosa fargevalget? -De første gjestene vi hadde synes fargen i stua var så fin at de fikk ta med seg malingsrestene våre, så de kunne male en vegg i sin egen stue, ler Nilani og Didrick. -Og andre har blitt overrasket over at det fungerer så godt med alle fire vegger i en såpass vågal farge.

Lun sofakrok

Den lille stuen har nøye tilpassede møbler, og den skulpturelle vegglampen, Mantis,  kommer til sin rett! Sofaen er fra Bolia, Christina Lundsten pute, Fly table fra &tradition og Circus puff fra Norman Copenhagen.

Spisekrok

Det nye gulvet, fiskebeinslaminat fra Maxbo, binder rommene sammen. Multi lite lampe fra Gubi,  sort Thonet stol nr 14 og In between chair fra &tradition.

Nøye tilmålte møbler

Paret har gjort noen klare valg og prioriteringer for å få det uttrykket de ønsket seg. Målebåndet ble til god hjelp for å beregne nøyaktig hvor stor plass hvert enkelt møbel trang. Det estetiske er viktig, men det må også fungere i praksis! Det blir ikke minst viktig når man har begrenset med gulvplass å boltre seg på.

For å beholde den rene, stramme stilen har paret tatt et bevisst valgt om å ikke henge opp mye på veggene. – I vår lille leilighet ville et bilde på veggen fort havne bak eller rett ved siden av en lampe eller hylle, og det hadde dermed sett rotete ut, forteller de.

Vi synes dette er et godt tips – også for den som har litt mer plass! La øynene hvile på en vakker, nymalt vegg i supermatte LADY Pure Color – det gir garantert ro og harmoni i rommet.

Gubi lampe

Vi måtte ta mange hensyn til størrelsen på leiligheten vår fordi den er såpass liten, så det ble mange runder med målebåndet.

Kjøkkenbord

Blågrønt på soverommet

Med fargen LADY 5030 St. Pauls Blue, har soverommet fått en behagelig ro og god atmosfære. Fargen er også perfekt i kombinasjon med skinn, og fremhever den nydelige, håndlagde sengegavelen på beste måte.

5030 St. Pauls Blue

På soverommet brukte vi LADY 5030 St. Pauls Blue fordi den passer så godt til fargen i stua.

Sengegavl i skinn

Den nydelige sengegavelen i skinn er fra danske byThornam og kan bestilles i deres nettbutikk. Den er håndlaget, men ikke spesiallaget til denne leiligheten. Morgenkåpen er fra Zara.

Kimono

Beste oppussingstips

Mange kvier seg for å gi seg i kast med oppussing for første gang. Har dere et godt råd til andre som skal pusse opp? – Ta alt, eller så mye som mulig, samtidig, anbefaler Didrick og Nilani. -Da slipper du å bo på en byggeplass over lengre tid, og du får et hjem du kan være 100% fornøyd med. I små leiligheter lønner det seg også å planlegge godt på forhånd så man får mest mulig ut av den plassen man har. Som nevnt over er Instagram en god kilde til inspirasjon for både farger og innredning.

Vi er imponert over hva de har fått til på sine få kvadratmeter – og takker for at vi fikk komme på besøk – og for gode tips som vi gjerne deler videre!

Kjøkken

Kjøkken i hvitt

Flower pot lampe fra &tradition.

Detaljer fra kjøkken

Styling: Hege Barnholt, foto: Bjørn Johan Stenersen – nyanser.no Bildene har også vært publisert i Bonytt.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Harmoniske farger hos energiske Alfa

Det ble harmonisk med nye farger på vegger og tak hos Alfa Krogh. Tak: LADY Perfection 10678 Space, vegg: LADY…

Fargesetting med energiske farger

Energiske farger i interiøret gir glede og inspirasjon! Les om hvordan du kan fargesette hjemmet med fargepaletten «PLAYFUL».  Energiske farger…

Tips til varme og harmoniske fargekombinasjoner

Trenger du gode tips til fargekombinasjoner? I fargepaletten «Embrace» finnes et vell av alternativer – Les noen av fargesjef Nina…

Beroligende farger i vakkert samspill

Beroligende farger gir rom for refleksjon og samhold. Fargepaletten «CHERISH» inspirerer til myke kombinasjoner. Bilde over: Vegg: LADY Wonderwall 12182…

Våre vakreste farger – Nytt fargekart!

I fargekartet «Våre vakreste farger» finner du mange tips og trygge, gode interiørfarger. Fargene på bildet er to av våre…

Nye farger i LADY Minerals kalkmaling!

 – Nå er det mange nye farger tilgjengelig i LADY Minerals kalkmaling og LADY Minerals Revive! – Se alle fargene…