Velkommen til Villa Melin

Velkommen til Villa Melin

I Villa Melin finner vi en jordnær stil med dempede nøytrale farger på vegger og i tak. Bli med inn i Emma Melins flotte arkitekttegnede hus!

Bildet over: Veggene i stue/kjøkken er malt med LADY Pure Color i 0486 Silke og taket med LADY Perfection i 0486 Silke.

Drømmen om Villa Melin

– Vi startet husreisen vår da vi kjøpte tomten i mai 2021. Når vi hadde bestemt oss for husleverandør og startet planleggingen, viste det seg at vi ikke kunne bygge huset slik vi ønsket. Vi valgte å bytte leverandør og som følge av det tok det lengre tid enn planlagt før det første spadetaket ble tatt. Målet var å feire julen 2022 i huset, men det ler vi litt av nå, forteller Emma.

Det jeg kan anbefale andre som skal bygge hus er å begynne med å sjekke materialvalg og veggfarger i god tid. Plutselig kommer dagen da du må ta en avgjørelse og det vil du helst ikke stresse med.

Väggarna med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color och taket med vår takfärg LADY Perfection.

Tips fra Emma – sjekk ut materialvalg og farger i god tid slik at avgjørelser kan tas raskt om nødvendig. På kjøkkenet er både vegger og tak malt i 0486 Silke – veggene med supermatte LADY Pure Color og taket med vår takmaling LADY Perfection.

Boligreisen

Fra tidligere å ha bodd i en to-etasjes tomannsbolig i Länna like utenfor Stockholm, bor de nå i et hus hvor alt er på én flate i Stockholms skjærgård. Det er mange praktiske fordeler med det, sier Emma.

– Den største forskjellen fra tomannsboligen er at dette er litt mer privat og vi har en betydelig større tomt. Det nye huset har én etasje med «loft» mens det andre var et toetasjes hus. Noe vi liker med det er at vi har soverommene på samme plan som kjøkken og stue, noe som gjør at barna leker mer på rommene sine, sier Emma.

LADY Supreme Finish i 20119 Transparent Pink

I det nye huset blir det brukt mer tid på lek på barnerommene! Her ser vi lille Stellas rom hvor hylleboden er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i samme farge som vegger og tak – 20119 Transparent Pink. Veggene er malt med LADY Pure Color og taket med LADY Perfection.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Det er selvfølgelig også estetiske fordeler med et hus hvor alt er på en flate – for eksempel at det er høyt under taket! Emma og partneren Maximilian har utnyttet det og investert i store vinduer ut mot den vakre skogen. Det skaper et nydelig lysinnslipp og en nærhet til naturen.

Det vi er mest fornøyd med er beliggenheten ved skogen, planløsningen og kjøkkenet.

Väggarna är målade med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection och snickerierna med LADY Supreme Finish Pure Matt – allt i vackra 0486 Silke.

Nærheten til naturen er blant det Emma og Maximilian er mest fornøyd med i Villa Melin. Veggene er malt med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection og listene med LADY Supreme Finish Pure Matt – alt i vakre 0486 Silke.

Fargepaletten

I det nye huset ønsket Emma og Maximilian å investere i en fargeskala med kjølige toner som passet godt til betonggulvet og kjøkkenet. De spurte våre fargrådgivere om hjelp.

– Til kjøkkenet bestemte vi oss sammen for at Silke ville passe fint og det ble virkelig vakkert! Vi ønsket samme farge i gangen, på kjøkkenet og stua, da disse rommene henger sammen og alle rommene er veldig åpne. Ettersom jeg likte fargen Silke veldig godt, valgte vi den også til det lille badet hvor vi la fliser på halve veggen, sier Emma.

LADY Aqua på badet i fargen 0486 Silke

Favoritten 0486 Silke fikk også være med inn på badet, og den er vakker til både flisene og kommoden. Veggene er malt med LADY Aqua, som er en del av Jotuns godkjente våtromssystem.

 LADY Aqua

LADY Aqua

 • Inngår i Jotuns godkjente våtromssystem
 • Fuktbestandig
 • Dekkgaranti

Trenger du tips og hjelp til fargesetting hjemme? Ta kontakt med våre fargerådgivere her.

På soverommet vårt ønsket vi oss en litt mørkere tone enn Silke og valgte da Frostrøyk, som også er en utrolig fin farge!

Malt med Jotun LADY i fargen 1376 Frostrøyk

Koselig soverom i Villa Melin! Legg merke til hvordan 1376 Frostrøyk endrer nyanse avhengig av hvilket lys som faller på den. Veggene er malt med LADY Pure Color og taket med LADY Perfection, alt i vakre 1376 Frostrøyk.

Litt mer farge på barnerommene

Emma forteller også om fargevalgene på barnerommene til Frans på 4 år og Stella på 2 år.

– På barnerommene ønsket vi litt farge, samtidig som det skulle samsvare med de andre fargene i huset. Jeg ville ha en litt mer beige tone på rommet til Frans og en som gikk litt mot rosa på rommet til Stella. Vi landet på Transparent Pink og Soft Touch og da jeg testet dem følte jeg «ja ja ja!» med en gang. De var virkelig akkurat de fargene jeg ville ha – om ikke bedre, sier Emma entusiastisk.

Malt med Jotun LADY i fargen 10290 Soft Touch

Frans sitt herlige soverom! Veggene og taket har fått den vakre beige-tonen 10290 Soft Touch. Veggene er malt med LADY Pure Color og taket med LADY Perfection – alt i 10290 Soft Touch for en nydelig helhet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

LADY Pure Color på vegg og LADY Perfection taket - i fargen 10290 Soft Touch

Så fint og koselig! Veggene er malt med LADY Pure Color og taket med LADY Perfection – alt i 10290 Soft Touch for en nydelig helhet.

Trenger du mer inspirasjon til barnerom? Sjekk ut Sara Bidermans datter Bonnies rom i pastellfargene 1775 Fresh Pasta og 7626 Airy Green.

Resultatet

Emma forteller at de er veldig fornøyde med fargeleggingen og utformingen av huset, til tross for en travel periode.

– Den største utfordringen har nok vært å balansere jobb, husbygging og familie. Det er mildt sagt en utfordring å bygge hus med små barn! Det var også en utfordring å prøve og forestille seg hvordan noe på en tegning ville se ut i virkeligheten. Men nå er vi så fornøyd med alt og elsker fargene! Det ble så mye bedre enn vi noen gang kunne ha forestilt oss, sier Emma.

Flere prosjekter venter både i og utenfor huset. Hemsen i huset skal bli gjesterom og bod, og utvendig skal de investere mer i hagen og bygge uteplass til våren. Målet over tid er også å bygge et basseng med utsikt over skogen – spennende!

Emma på stranden med barnet sitt

Vi takker Emma og familie for besøket og håper på flere morsomme prosjekter i Villa Melin! Følg Instagram-kontoen til villaen her.

Foto og styling: Emma Melin

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…