7686 Mindful Green – en balansert grønntone

7686 Mindful Green – en balansert grønntone

Vårt nyeste LADY-fargekart, CANVAS, presenterer flere grønne fargenyheter – som for eksempel den dype, mørke fargen 7686 Mindful Green! La deg inspirere av vakre kombinasjoner med 7686 Mindful Green og lær mer om effekten et grønt rom har på oss mennesker.

Bildet over: Harmonisk spiseplass med 7686 Mindful Green på veggene! Oppnå et eksklusivt og supermatt utseende med LADY Pure Color. Bordet er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 7685 Subtle Green.

Grønne nyheter fra CANVAS

I vårt globale fargekart for 2024, CANVAS, legger vi ekstra vekt på grønne farger. Grønt er en viktig farge som mange rett og slett trenger! Jotuns regionale fargesjef Birgit Torkildsby deler tankene bak de grønne nyansene.

– Grønt er naturens viktigste farge, og naturen er for de fleste noe man opplever som kjent og trygt. Grønne farger har derfor en beroligende effekt. I en urolig verden søker mange nettopp trygghet og en fredelig oase hjemme, forteller Birgit.

Jotun LADY Subtle Green, Mindful Green og Pistachio

Vakker fargekombinasjon i grønt! Listverket er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 7686 Mindful Green, og veggen med LADY Pure Color i fargen 7685 Subtle Green.

LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Inspirert av naturen

De nye fargene i fargekartet CANVAS henter inspirasjon fra naturen og landskapet rundt oss. Ute i naturen er vi vant til å se mange forskjellige farger sammen. I tillegg til ulike nyanser av grønt, finnes det gult fra solen, blått fra himmelen og rødrosa fra vakre solnedganger. På samme måte som farger kombineres i naturen, kan vi bruke det i interiøret, siden vi er vant til å se slike nyanser sammen.

På denne måten er naturen til stor hjelp når det gjelder å velge fargekombinasjoner du vil trives med lenge.

Birgit Torkildsby, Regional Fargesjef i Jotun

Birgit Torkildsby og fargeprøver. Kollasj.

Jotuns fargesjef Birgit Torkildsby tipser om å hente inspirasjon fra naturen når du velger farger til hjemmet ditt. Til høyre ser vi et utvalg herlige farger fra fargekartet CANVAS.

7685 Mindful Green passer til det meste

Vår nye grønne favoritt, 7685 Mindful Green, er en vakker og veldig allsidig farge. Den kan enkelt kombineres med mange andre farger og materialer, for eksempel både lyse og mørke treslag. Det er en relativt mørk og litt kjøligere grønn farge som kan skape stemningsfulle rom fulle av karakter.

Å ha ulike nyanser av grønt på et kjøkken kan gi en avslappende og harmonisk følelse. På veggen ser du 7685 Mindful Green malt med LADY Pure Color, og på bordet er det malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 7685 Subtle Green. En maling som er ekstra god for kjøkkenet, på grunn av dens vaskbarhet, er LADY Wonderwall.

LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varig vakkert, matt utseende
 • ekstremt slitesterk
 • meget flekkavvisende

LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Fargekombinasjoner til 7685 Mindful Green

7685 Mindful Green er en balansert, vakker mørkegrønn tone som gir rommet en rolig og behagelig følelse. Å kombinere mørkegrønne vegger med hvitt tak og hvite lister kan skape en for stor kontrast for noen – et tips er derfor å gå for en mykere fargeovergang. Den litt lysere grønntonen 7685 Subtle Green er en utmerket farge å kombinere med 7685 Mindful Green, om man ønsker en monokrom fargesetting (tone-i-tone).

Ønsker du å jobbe med monokrom fargesetting i hjemmet ditt, tenk ton-i-ton fra samme fargefamilie. Her ser vi et herlig eksempel på ton-i-ton med mørkegrønne 7685 Mindful Green på listene sammen med lysegrønne 7685 Subtle Green på veggen.

Hvis du ikke ønsker å male taket i en avvikende farge, prøv samme farge som veggene! Her ser vi vakre 7685 Subtle Green malt med LADY Pure Color på veggene og LADY Perfection i taket. Listene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 7686 Mindful Green. Veggen bak er malt med LADY Pure Color 7386 Pistachio.

Den dempede gule nyansen 8583 Earthy Yellow eller den mer intense 0288 Mexico blir også veldig fine sammen med 7685 Mindful Green – det skaper litt mer oppmerksomhet og gir et personlig uttrykk.

7685 Mindful Green passer også godt med varme, nøytrale toner som for eksempel den nye favoritten 12290 Antwerp Beige og klassikeren 12075 Soothing Beige.

Flere grønne LADY-nyanser

Har du blitt inspirert til å male i en grønn farge hjemme? Fantastisk! Hos Jotun LADY har vi massevis av vakre grønne farger å velge mellom. Se noen av våre favoritter nedenfor, eller les mer om våre vakreste grønne farger her.

Harmonisk med varme grå og grønne toner på soverommet! Panelet er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 8493 Green Tea, veggen med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey, og taket med LADY Perfection 7685 Subtle Green.

Vakker grønn helhet med både skap, vegg, tak og andre lister i samme tone – 7038 Dusk Green. Skapene og de andre listene er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt, veggen med LADY Pure Color, og taket med LADY Perfection.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

En myk og varm grønnfarge skaper en harmonisk ro. Veggen er malt med LADY Pure Color 8575 Natural Green.

En lysere pastellgrønn farge gir frisk energi til rommet. Veggen er malt med LADY Pure Color 7386 Pistachio.

Jotuns fargetrygghet

Alle våre farger utvikles med unike oppskrifter tilpasset våre farger. Vi garanterer derfor korrekt fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av farge og maling fra Jotun blandet ved hjelp av Jotun Multicolor blandemaskin. Det er først når du velger både en Jotun LADY-farge og en Jotun LADY-maling fra oss at du kan være helt sikker på at det blir den fargen du ønsker. Les mer om Jotuns fargetrygghet her.

Mer inspirasjon

Er du nysgjerrig på flere farger fra vår fargekart? Se hele fargekartet CANVAS her. Hvis du ønsker nyheter og inspirasjon direkte til din innboks kan du abonnere på vårt nyhetsbrev her.

Husk å følge oss på Facebook og Instagram!

Styling: Kråkvik/DÓrazio
Foto: Anders Schønnemann

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…