Monokrom fargeharmoni

Monokrom fargeharmoni

Det nye fargekartet fra Jotun LADY – CANVAS – inneholder mange lekre, nye fargekombinasjoner og gode tips til hvordan du kan skape beroligende og harmoniske uttrykk ved monokrom fargesetting – eller ved å fargesette ton-i-ton, som er et begrep mange kjenner til.

Bildet over: La deg inspirere av en grønn symfoni av fargekombinasjoner. Den fremste veggen er malt med LADY Pure Color 7685 Subtle Green. Veggen i det innerste rommet er malt med LADY Pure Color i 7386 Pistachio. Listverk er malt med LADY Supreme Finish i 7686 Mindful Green, vinduet med LADY Supreme Finish i 9918 Klassisk Hvit. Legg merke til taket som er malt i 7685 Subtle Green med takmalingen LADY Perfection.

Den største kunstneren av alle er naturen. Her kan vi alle finne inspirasjon til god og harmonisk fargesetting i hjemmet. Naturen er frisk og frodig, og den byr på et vell av omskiftelige, grønne fargenyanser.

Hva er monokrom fargesetting?

Monokrom fargesetting høres kanskje komplisert ut, men dette er faktisk en av de vanligste metodene vi bruker når vi fargesetter hjemmene våre. Mange kjenner uttrykket ton-i-ton og det går faktisk ut på det samme.

Fargesirkel_monokrom fargesetting

En monokrom fargepalett, som ofte beskrives som kulørtonelik, består av farger fra samme fargefamilie, men med ulike nyanser. Dette sikrer at du får en gjennomgående fargepalett med trygge og diskré fargeoverganger i de ulike rommene.

Slik gjør du det

Du bestemmer deg for en farge du liker godt. Start med å finne fargenyansen til veggene i rommet du skal male, siden det blir den dominerende fargen. Deretter finner du lysere og mørkere varianter av den valgte fargen som du kan bruke på listverk, dører, i taket, samt i tilstøtende rom hvor døren ofte står oppe.

LADY 7686 Mindful Green, LADY 7685 Subtle Green og LADY 8493 Green Tea

Det er Jotuns dyktige fargeteam, ledet av vår globale fargesjef Lisbeth Larsen, som har satt sammen denne fargeretningen bestående av milde og meditative kulørtonelike nyanser. Her ser du en harmonisk palett av grønntoner – 7686 Mindful Green, 7685 Subtle Green og 8493 Green Tea.

Skap harmoni med grønne fargekombinasjoner

Den grønne fargefamilien er som skapt for monokrom fargesetting. I fellesskap gir de grønne nyansene, fra de helt sarte pastellene til de dypere grønntonene, umiddelbare assosiasjoner til de nordiske skogenes meditative ro.

LADY 7685 Subtle Green, LADY 7686 Mindful Green

Mild fargeharmoni med to vakre grønntoner. Veggen er malt med LADY Pure Color i 7685 Subtle Green, mens listene med LADY Supreme Finish i 7686 Mindful Green. Vinduet er malt med LADY Supreme Finish i 9918 Klassisk Hvit.

Velger du en palett bestående av grønne nyanser, vil du skape rom med avslappende atmosfærer. En grønn palett, med røtter i naturen, gjenskaper freden du kan finne i en lysning i skogen, og stemningen i hjemmet blir både lett og frisk – og beroligende.

LADY 7386 Pistachio, LADY 7685 Subtle Green, LADY 7686 Mindful Green

Monokrom fargesetting, altså kulørtonelike kombinasjoner, eller ton-i-ton om du vil, sikrer at du får en helhetlig fargepalett med trygge, diskré fargeoverganger i de ulike rommene. Her ser du pastellfargen LADY 7386 Pistachio i forkant. Veggen bak er malt med LADY Pure Color i 7685 Subtle Green, mens dørlistene er malt med LADY Supreme Finish i den mørkere nyansen 7686 Mindful Green.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Grønne nyanser gir oss umiddelbare assosiasjoner til naturens ro og skaper rom med avslappende atmosfære.

LADY Supreme Finish 8493 Green Tea, LADY Sheer Grey, LADY 7685 Subtle Green

Diskrete, grønne fargekombinasjoner: Det vakre panelet er malt med LADY Supreme Finish i 8493 Green Tea, den supermatte veggen er malt med LADY Pure Color i 12077 Sheer Grey. Legg merke til taket, som er diskret fargesatt med 7685 Subtle Green, en litt mørkere grønn nyanse enn den som er brukt på panelet. Sammen skaper disse en harmonisk, omsluttende atmosfære.

Pastellgrønn fargenyhet – Vakre 7638 Pistacchio

Det finnes flere vakre fargenyheter i fargekartet CANVAS, og LADY 7638 Pistacchio er en pastellgrønn nyhet som vil begeistre mange!

Denne friske nyansen er en myk, nesten gulaktig grønntone. Den fremstår spesielt frisk i møte med de mer dempede 7685 Subtle Green og 7686 Mindful Green. Sammen skaper dette grønne trekløveret en fredfull, monokrom palett hentet rett fra skogens indre.

LADY 7638 Pistachio

En frisk nyhet: Den lekne, nesten gulaktige grønntonen LADY 7638 Pistacchio vil begeistre mange! Nyansen skaper en spennende dynamikk i rommet – uansett om den står alene eller i kombinasjon med andre ton-i-ton nyanser.

LADY 7386 PistachioLune brune fargekombinasjoner

Det er ikke bare den grønne fargefamilien som gjør seg godt til en naturlig og monokromatisk fargesetting. Husk at naturen byr på langt flere farger enn grønt!

Ønsker du en myk, omsluttende og sofistikert atmosfære, kan du la deg inspirere av varme kombinasjoner med den brune og beige fargefamilien. Fra den dype bruntonen 12291 Soft Brown, til den lette gyllenbrune tonen 1632 Rock Sugar og den taktile klassikeren 12075 Soothing Beige – brune og beige toner kan mikses og matches for å skape et nyanserikt interiør som utstråler varme og komfort.

 

LADY 12291 Soft Brown, LADY 1632 Rock Sugar, LADY 12075 Soothing Beige

En fløyelsmyk, brun eleganse som bringer varme og komfort til ethvert rom! Fra den dype bruntonen 12291 Soft Brown på den øverste delen av veggen, til den lette gyllenbrune tonen 1632 Rock Sugar på nedre del av veggen og den lyse klassikeren 12075 Soothing Beige inne i hylleseksjonen – brune og beige fargekombinasjoner kan kombineres for å skape et interiør rikt på nyanser, varme og komfort. Her er veggene malt med LADY Pure Color, vår matteste maling noensinne, mens hyllene er malt med LADY Supreme Finish.

Varme, brune fargekombinasjoner skaper et omsluttende, lunt og mykt rom. Husk at kulørsterke farger, slik som 12291 Soft Brown og 1632 Rock Sugar, gjør seg spesielt godt med LADY Pure Color for et helmatt, eksklusivt fargeuttrykk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

LADY 1632 Rock Sugar

Den fløyelsmyke bruntonen LADY 1632 Rock Sugar er spesielt vakker i kombinasjon med naturlige dekorelementer – legg merke til hvordan de naturlig røde nyansene i treverket fremhever varmen som finnes i Rock Sugar.

LADY 12291 Soft Brown

Den vakre nyheten LADY 12291 Soft Brown vil bringe varme og eleganse til ethvert rom, både alene og i kombinasjon med kulørtonelike nyanser. Veggen er malt med LADY Pure Color, vår matteste maling noensinne, som sikrer et eksklusivt, supermatt fargeuttrykk.

Lek deg med nyanser!

Kulørtonelike paletter spiller på lag med naturen, og skaper ofte rolige og meditative fargeuttrykk. Det er likevel fullt mulig å leke seg med nyansene for å innføre mer spenning og kontrast i interiøret.

Kombinerer du farger i samme kulørtone, altså samme farge, men med ulik intensitet, kan du skape et harmonisk, men likevel spennende uttrykk! På bildet under ser du hva som skjer når den modige nyheten 20217 Muted Coral møter den sarte rosatonen 2224 Indi Pink.

LADY 12075 Soothing Beige, LADY 20217 Muted Coral. LADY 2224 Indi Pink

For en modig, men likevel frisk og deilig fargekombinasjon! Her ser du hva som skjer når to farger i samme kulørtone, men med ulik intensitet, møtes i interiøret. Du har kanskje ikke tenkt over at rød og rosa er samme farge! Rosa er en rødtone som er blandet med mye hvitt! Når den modige nyheten Muted Coral møter den sarte rosatonen Indi Pink, må varmen vike for et kjøligere, mer kontrastfullt uttrykk. Den første veggen er malt med LADY Pure Color i 12075 Soothing Beige, listverket med 20217 Muted Coral. Det innerste rommet er malt med 2224 Indi Pink – veggen med LADY Pure Color og panelet med LADY Supreme Finish.

Lek deg med nyansene for å innføre mer spenning og kontrast i interiøret.

LADY 2224 Indi Pink

Nyheten 2224 Indi Pink er en diskret og sart, men likevel kulørsterk rosatone. Her er veggen malt med LADY Pure Color og panelet med LADY Supreme Finish – begge i 2224 Indi Pink.

Skap et varig vakkert uttrykk

Ta varig vakre valg med LADYs farger og våre mest holdbare malinger – LADY Pure Color, LADY Supreme Finish og LADY Wonderwall. Kombinasjonen av vakre fargepaletter og kvalitetsmaling fra Jotun LADY gjør det enkelt å fornye hjemmet og ta vare på det du har.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varig vakkert, matt utseende
 • ekstremt slitesterk
 • meget flekkavvisende

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Utforsk det nye fargekartet CANVAS

Fargene vi omgir oss med betyr mer enn noensinne – både når det gjelder hva de forteller om oss, men ikke minst hvordan de beriker stemningen i hjemmene våre. Her kan du utforske flere av de ulike fargeretningene i det nye fargekartet CANVAS:

Les mer om nabofarger.

Les mer om komplimentærfarger.

Les mer om nøytrale fargepaletter.

Det nye fargekartet er på vei ut til butikkene – og fargene er tilgjengelig hos våre forhandlere fra uke 35.

Styling: Kråkvik/DÓrazio

Foto: Anders Schønnemann

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Slik maler du med LADY Minerals Kalkmaling

Gi veggene en fremtredende rolle, og skap mineralsk magi i rommet med LADY Minerals Kalkmaling. I denne artikkelen viser vi…

Mineralsk magi i unike farger fra LADY

Gi nytt lys og liv til interiøret med vakre og unike farger i LADY Minerals – og bli forelsket i…

Friske, klare, lekne, men også myke og vennlige. Her er fargetrendene for 2024!

Nytt år, med mange nye muligheter, og ikke minst blanke ark. Gled deg til å se hvilke farger som gjelder…