Når barn og rom vokser i takt

Når barn og rom vokser i takt

Trenden er tydelig, det blir mørkere og mer kulørhet å se på fargefronten i år.

Barnerommene har lenge vært et yndet fristed for oss som elsker farger, hvor vi kan tørre litt mer. Rosa og blått går igjen i mange hjem, fortsett gjerne med det, men ta heller sjansen og gå en tone dypere i valøren. Støvete, lune fargetoner gir gode rom både å sove og leke i, er tidløse, og vokser med barna.

Male barnerommet?

Dette jenterommet er malt med fargen LADY 2202 Sukkertopp.

Ta igjen fargetonen fra veggene på eks. teppe og sengeteppe. Det er små grep som dette, som gjør at rom føles gode å oppholde seg i. Videre er det lurt å tenke noen år frem i tid. Kanskje skal man droppe å lage et babyrom, men heller utforme rommet, så det passer til en 2-årig gammel prins eller prinsesse.

Male barnerommet?

Å male veggen i to farger er kommet for fullt i trendbildet i år. Det tilfører rommet spenning, og gir en morsom effekt. Her kan du lese mer om hvordan du får til å male en perfekt fargedelt vegg.

Ta deg god tid, og gi deg ikke får du får snorrette linjer.

Male barnerommet?

Dette rommet er malt med den inneklimavennlige Sens i disse fargene: Vegg 1269 Demring/1877 Valmuefrø. Seng: 1877 Valmuefrø. Pirater: 5306 Pirat/1877 Valmuefrø/9913 Matrix. Sens er den eneste malingsserien som er utviklet i samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund.

Om du velger å benytte sjablong eller du tar det på frihånd, så blir rommet mer personlig med eks. noen sjørøvere over sengen. Her kan du laste ned sjablonger.

Male barnerommet?

Er du blitt skikkelig bestevenn med maskeringstapen, så tape opp en hel liten by, og poden er med et en liten globetrotter på eget rom.

Male barnerommet?

Vegg: 9915 Morgendis, Skyline-mønster: 9911 Nøytral. Benbukker: 9913 Matrix

Men det er jo mye mer enn vegger og gulv som kan males. Krakker, hyller, sengegavl, bord og stoler vil sikkert også trives i søte pastelltoner. Ta gjerne med barna og la de få være med å male. Ekstra fine blir de hvis du maler med LADY Supreme Finish Supermatt.

Mal-krakker-til-barnerommet-pastellfarger

For å gjøre barnerommene ekstra hyggelige, er det lurt å tenke på soner. Altså en sovesone, en arbeidssone og en lekesone. Barn elsker å tre inn i forskjellige verdener, og bør nettopp kunne ha muligheten til det på eget rom. En sengehimmel festet i taket, et tipitelt på et gulvteppe, lyslenker, puter og bokser eller kofferter som holder på små hemmeligheter, skaper gode rammer for kreativ lek. Husk bare å påse at alt er sikkert så ingen kan skade seg på oppheng, pinner eller det elektriske.

Male barnerommet?

Vegg: 4072 Blåtind, list: 9918 Klassisk Hvit

 

Male barnerommet?

Dette er rommet er malt med den vakre LADY 7163 Minty Breeze. Se mer fra barnerommet til Elisabeth Heier her.

Sverger du fortsatt til det hvite, så ta en titt på alle hvitnyansene du nå får tak i. LADY Balance er super på veggene til et barnerom. Ikke bare er den inneklimavennlig, men den er også matt. Hvis du har igjen litt hvitfarge fra andre prosjekter i huset, så kan du selvfølgelig benytte denne og heller «løfte» uttrykket med å tilføre en kontrast som sort farge eller detaljer i treverk. Uansett hva du velger, så er jeg sikker på at om de er små, småstore eller bare store, så vil alle elske å få et nytt rom i sommer.

Male barnerommet?

Vegg: 9918 Klassisk hvit, sorte detaljer: 9938 Dempet Sort. Se hvordan sengen ble laget her.

Avatar
Avatar

Tina Leqvamb Steensen – Boligstylist og blogger

En rekke boliger har gått langt over takst etter at Tina har stylet de. Tina kan alle triksene rundt de enkle små grepene som kan forvandle et hjem totalt. I tillegg til å jobbe som boligstylist har Tina sin egen blogg, bonaturlig.no.

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Oppgrader kjøkkenet med maling

Å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan bli en kostbar affære. Velger du å male kjøkkenet får du «nytt» kjøkken mye…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…

Slik maler du med LADY Minerals Revive

Veggfornyeren LADY Minerals Revive forvandler ujevne underlag, som for eksempel strietapet, mur, teglsten og spon til et kalkmatt, mineralsk utseende….