Slik lager du en perfekt fargedelt vegg!

Slik lager du en perfekt fargedelt vegg!

I følge vår globale fargesjef, Lisbeth Larsen, er det å dele en vegg med to forskjellige farger veldig riktig akkurat nå! Å ha en fargedelt vegg gjør at du kan leke deg med litt flere nye farger. Det gir en flott effekt, bare se på bildet over fra LADY Spring and Summer Collection 2016. Her er fargene som er brukt: Øverst: LADY 1369 Sol Nederst: LADY 1930 Lounge

Martin og Martins fargedelte vegger
Martin og Martin er et samboerpar bosatt i Skien. De renoverer en sveitservilla de kjøpte i 2013, og har malt mange av veggene i boligen sin med LADY-maling og de har vært flinke til å eksperimentere med tofargede vegger.

Slik lager du en fargedelt vegg

Her har @martinogmartin brukt LADY 5180 Oslo i bunn og LADY 2856 Warm Blush over. Bruk helst den mørkeste fargen i bunn, slik at veggen ikke blir «topptung». Foto: Norske Interiørblogger

Den samme bunnfargen har de brukt videre inn i stuen.

Slik lager du en fargedelt vegg

Her har de brukt LADY 8401 Kritthvit over Oslo-fargen. Foto: Norske Interiørblogger

Og her er litt inspirasjon fra IKEA sin presselansering.

Slik lager du en todelt vegg

Her har de malt med LADY Pure Color, de har også valgt LADY 2856 Warm Blush øverst men under er det malt i fargen 2859 Whispering Red. Også en spennende fargekombinasjon.

Hvordan få det skarpe fine skillet?
Har du kanskje prøvd før og ikke fått det til? Fortvil ikke, det er så enkelt, bare du vet hvordan!

1. Mal den første halvdelen med ønsket farge, for eksempel Warm Blush som på bildet over her. Mal litt over der hvor du ønsker skillet skal gå, bruk to strøk.
2. Marker en rett linje ved hjelp av noen punkter med en gråblyant, bruk gjerne en laser slik at det blir helt rett. (Ikke bruk gulvet som utgangspunkt da det kan være skjevheter).
3. Sett deretter maskeringstapen iht til linjen, maskeringstapen skal da dekke warm blush – fargen.
4. Påfør så warm blush – fargen på et lite felt (5 cm) ovenfor tapen og over hele tapen for å blokke tapen slik at ikke den neste fargen du skal påføre siger inn bak tapen.
5. Mal deretter med den andre fargen, i dette tilfellet Whispering Red, på den nederste delen av veggen og godt inn på maskeringstapen, men ikke over tapen inn på warm blush – fargen.
6. Riv av tapen med en gang du har malt det nederste feltet og du har en perfekt todelt vegg.

Husk å investere i en god og bred maskeringstape, da er det lettere å ta den av igjen. Og ekstra stilig blir det jo hvis du maler veggen med den supermatte LADY Pure Color.

Del en vegg ved hjelp av farger

Her har Norske Interiørbloggere stylet for Boligpluss. Lekkert med LADY 4468 Alladin øverst og LADY 4017 Pilasterblå nederst. Her har de delt veggen i to med en messingfarget gulvlist. Snu den slik at den glatte siden vender ut, og lim den på veggen med egnet lim fra byggevarehandelen. Eventuelt kan du skru inn et par messingskruer i begge ender. Foto: Norske Interiørbloggere

Male et område på en allerede malt vegg? 
Tenker du at du egentlig liker godt fargen som du har på veggen fra før, at det vil være en god basefarge? Da maler du bare litt med den samme fargen du har fra før, over der du ønsker skillet skal være. Deretter bruker du samme fremgangsmåte som beskrevet over. Husk også at du kan eksperimentere med forskjellige høyder på bunnfargen for å skape ulike effekter. Er det høyt under taket kan du gjerne la bunnfargen et godt stykke oppover veggen og så for eksempel bruke samme farge som i taket og på listene på den øverste delen.

Tips! Mal et skille over kjøkkenbenken
Istedenfor å flislegge et område over kjøkkenbenken kan du male et område over kjøkkenbenken med LADY Wonderwall i en tøff farge, for eksempel en av de friske fargene fra LADY Spring and Summer Collection. LADY Wonderwall er vaskbar og slitesterk.

Slik lager du en todelt vegg

Her er det malt med LADY Wonderwall i fargen LADY 10679 Washed Linen øverst og kjøkkenet og feltet er malt i fargen LADY 8469 Green Leaf.

Definer et område med maling
En annen måte å få inn litt nye farger på er å definere et område ved hjelp av en annen farge, slik det er gjort på bildet under med fargen 2529 Fjærlett på den støvrosa veggen. Har du kontorplass i stua? Hva med å definere den plassen med en egen farge? Du bruker samme fremgangsmåte her.

Slik lager du en todelt vegg

Her har vi blandet sorte og hvite detaljer og møbler. Sjekk ut «sokkene» som er malt på stolbena. En fiffig liten detalj som er lett å kopiere. Veggen er malt i fargen LADY 2526 Støvrosa og 2529 Fjærlett.

Lag en stilig fargedelt murvegg
Er du så heldig å ha en røff murvegg kan du få en stilig effekt ved å bare male den nedre halvdelen slik de har gjort på restauranten Fedtegreven i København. Den er innredet med møbler fra Frama og veggen er malt i LADY 5030 St. Pauls Blue som vi har utviklet i samarbeid med Frama. Les mer om samarbeidet her.

Slik lager du en todelt vegg

Ønsker du betonglook, noe ala denne veggen her kan du bruke LADY Minerals Kalkmaling. Da gjør du på samme måte som tidligere, mal først med kalkmalingen, men nå maler du over tapens øvre halvdel med LADY Minerals Sealer, la det så tørke. Deretter maler du med for eksempel LADY 5030 St. Pauls Blue i underkant og et stykke inn på maskeringstapen. LADY 10683 Cashmere er en spennende kontrast mot St. Pauls Blue, den er også nydelig mot gråtoner som 1462 Grå skifer og 1032 Grå Harmoni.

For viderekommende
Og når du har blitt skikkelig dreven så kan du jo gjøre slik som @johnvegen27, lag en geometrisk vegg, skal bli spennende å se når de er helt ferdig:

Lag en geometrisk vegg ved hjelp av maling

Her kan du se vår DIY-ekspert Ingrid sin geometriske vegg.

Lykke til!
PS. Samme fremgangsmåte bruker du hvis du skal lage fine rette skiller mellom en fondvegg og de andre veggene.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….