Antwerp Beige – en umiddelbar klassiker

Antwerp Beige – en umiddelbar klassiker

Aaaah, beige. Den lyse, gråbrune fargen som passer til alt. Men også innen beige finnes det ulike fargenyanser og variasjoner, som går mer mot det lyse eller mer mot det mørke. Vår nye Antwerp Beige, blir kanskje DIN favoritt?

Bildet over: Deilig dempet med 12290 Antwerp Beige på veggen. Over listen er det malt med 12075 Soothing Beige. Den gule veggen bak er malt i fargen 8583 Earthy Yellow og dørkarmene er malt med 0288 Mexico. Alle slette flater er malt med LADY Pure Color.

Ubeskjedent kan vi si at vi tror 12290 Antwerp Beige, fra vårt nyeste fargekart CANVAS, blir en ny fargefavoritt. Beige er en farge mange naturlig nok elsker, enten som en trygg base for fargesetting med andre farger, eller som gjennomgående fargevalg i hele hjemmet.

Avstemt og dempet

Jotun Lady Antwerp Beige Lady Pure Color

Lekre 12290 Antwerp Beige danner et vakkert bakteppe i ditt hjem. For et ekslusivt utseende, med supermatt finish, maler du med LADY Pure Color.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

JOTUN 12290 Antwerp Beige er myk og varm, men også avstemt og dempet. Den er litt mørkere enn Soothing Beige, og litt lysere enn Marrakesh, og du kan derfor fint kan kombinere disse beige tonene for et helhetlig interiør med variasjon og dybde.

Antwerp Beige er vakker og sofistikert, og kan kombineres med mange nøytrale og mer fargerike følgesvenner. Test den med hvit og beige, men også med brente røde- og terrakottatoner, og den kraftige 20217 Muted Coral, en annen av fargene fra vårt fargekartet CANVAS.

Fargeprøver JOTUN fargekart CANVAS

Se så utrolig fint 20217 Muted Coral står til de ulike beige og brune tonene. Her er det muligheter for herlige og dempede fargekombinasjoner.

Beige – den nye nøytralen

Beige er en favoritt blant mange, og oppfattes kanskje som den nye nøytralen, den nye hvite.

– Fargen beige har gjennomgått en transformasjon og er absolutt en farge å ta inn i varmen. Bruk helst flere beigtoner sammen for et sofistikert uttrykk, forteller Birgit Torkildsby, regional fargesjef i Jotun.

Jotun Lady Antwerp Beige Lady Pure Color

Antwerp Beige skaper spennende kombinasjoner sammen med grønt og gult. Se bare så godt den grønne planten står til den beige veggen. På veggen i bakkant ser du fargen 8583 Earthy Yellow.

I retur gir beige en lun og deilig stemning til dine rom. Den er derfor et ypperlig valg for en stue eller spisestue. Dette er rom hvor sosialt samvær skal finne sted og mat inntas, men det er også rom som skal innby til ro og avkobling. I alle tilfeller er varme veggfarger et godt utgangspunkt for å lykkes med disse rommene.

Mange muligheter med beige

Det nye er at beigetonene er mer gylne enn for noen år siden, og derfor oppleves som mer positive og optimistiske farger. De føles både tidløse og tidsriktige, og gir et moderne uttrykk – spesielt om du maler veggene med den matte malingen LADY Pure Color.

Beige toner er fine å kombinere ton-i-ton, men får ekstra karakter i kombinasjon med en skikkelig aksentfarge som rød.

– Og husk at selv om veggene males med matt maling, kan du med hell bruke en halvblank eller helblank maling på listverk og dører. LADY Supreme Finish for treverk kommer for eksempel i fire ulike glansgrader, så her er mulighetene mange for en personlig touch, tipser Torkildsby.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Flere beige favoritter

Noen av våre mest kjøpte malingsfarger er ulike beige fargetoner. Blant favorittene er JOTUN 12075 Soothing Beige, som oppleves dempet med et svakt slør av noe sortaktig i seg. Fargen er flott til en rekke lysere hvite og beige toner som eksempelvis 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Lady Pure Color 12075 Soothing Beige på vegg. Lady 1775 Fresh Pasta på skrivebord.

Her ser du 12075 Soothing Beige på veggen, kombinert med friske 1775 Fresh Pasta på skrivebordet.

Les mer om JOTUN 12075 Soothing Beige her.

JOTUN 1140 Sand er en annen favoritt blant våre følgere. 1140 Sand er lys mellomtone som oppleves som lun og varm, og dette er en av våre mest solgte farger. Den er nydelig i kombinasjon med 1875 Sans, 1001 Egghvit og andre mørkere bruntoner som 1929 Muskatnøtt.

Jotun Lady 1140 Sand malt med LADY Pure COlor

Her kan du lese om Jasmine som elsker den beige tonen JOTUN 1140 Sand.

Har du spørsmål om fargesetting?

Forhåpentligvis blir du inspirert til å fornye hjemme når du leser artiklene på bloggen vår. Å male er en rimelig måte å pusse opp på, og samtidig foskjønne hjemmet i de fargene du liker. Hvis du fortsatt synes det er litt vanskelig å komme i gang, fordi du eksempelvis lurer litt på fargesetting hjemme hos deg, kan du alltid kontakte våre fargerådgivere. De svarer på mange tusen henvendelser hvert år, så hos dem er du i trygge hender.

Spør våre fargerådgivere her.

Og husk at hvis du velger en maling som er laget av oss i Jotun er det kun Jotun-maling som garanterer riktig fargegjengivelse. Les mer om Jotun fargetrygghet her.

Hvis du ønsker å motta nyhetsbrev fra oss, kan du abonnere på det her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….