Boligkjøp i blinde – Ny bolig på Rødtvet i Oslo

Boligkjøp i blinde – Ny bolig på Rødtvet i Oslo

I denne episoden av Boligkjøp i blinde blir vi med Runa og Eirik på en relativt kort fysisk ferd fra Alna til Rødtvet i Oslo. Den mentale reisen derimot er en hel del lengre. Fra et hjem de er relativt fornøyd med, men hvor alt er fra forrige eier, så er det på tide å skape noe som er mer deres eget.

Piano i kjellerstue malt med Jotun LADY

Lekkert i kjellerstuen etter oppussing, med en deilig fargepalett. LADY 10961 Raw Canvas på veggen lar innredningen stå frem.

Paret har vanskelig for å bestemme seg. De har vært på visninger på alt fra eneboliger på Hamar til leiligheter i Oslo. Spennet er stort, men beslutningsvegringen er enda større. Boligkjøp har blitt angst, og de trenger åpenbart hjelp for å komme seg til neste steg i bolig-livet. Trekløveret Karianne, Saba og Kristian er klare til å ta fatt på oppgaven – og dette blir både morsomt og skummelt på samme tid.

Paret lander på Rødtvet

De tre ufravikelig kravene til paret er:

 • Stille boligområde
 • Solrik hage
 • Under 10 minutter til kollektiv transport

Og til slutt, med de ufravikelige kravene til paret i mente, lander boligkjøpet på Rødtvet. Paret er naturlig nok ikke umiddelbart imponerte første gang de er i sitt nye hjem. Det er en ganske kald, intetsigende og upersonlig bolig som møter de, og stemningen er ikke helt på topp. Det gjentagende ordet fra paret er «trangt». Men det skal bli så meget bedre.

Stue malt med Jotun Lady

Det ble åpnet opp fra gangen og inn i stuen, noe som slipper til mye mer lys og bedrer romfølelsen veldig.

Store endringer

Det både fjernes og settes inn nye vegger for å skape en annen romløsning med bedre plass, og ikke minst for bedre lysinnslipp og utsikt.

Runa og Eirik er glad i farger, og interiørarkitekt Saba velger ut en palett som er relativt fargerik, men som likevel er lun slik at den står i stil med alt av fargerikt interiør.

Veggen mellom gangen og stue blir fjernet slik at du ser utsikten i det du kommer inn i boligen og lyset kommer inn på en mye bedre måte. I gangen blir det malt med LADY Supreme Finish Silkematt i taket og med LADY Wonderwall på veggene, begge deler i fargen 12085 Rural.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varig vakkert, matt utseende
 • ekstremt slitesterk
 • meget flekkavvisende

I kjellerstuen fjernes en vegg for å lage et større rom og bedre romfølelse. Det gjøres med suksess og kjellerstuen blir et fantastisk rom.

Også i kjellerstuen males det med LADY Supreme Finish Silkematt og LADY Wonderwall. Her velger Saba fargen 10961 Raw Canvas. Dette er en dempet grågul tone, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting.

Kjellerstue malt med Jotun LADY i fargen 10961 Raw Canvas

LADY 10961 Raw Canvas på vegger og tak i kjellerstue og i gangen.

Farger i en lun palett

I stuen males det med LADY Supreme Finish Silkematt i paneltaket, i fargen 11173 Humble Yellow. Dette er en lys, grågul tone med et grålig slør over seg og kan omtales som en ydmyk og diskret farge. Veggene males i samme farge, men her brukes LADY Wonderwall på de slette veggene.

Stue malt med LADY i fargen 11173 Humble Yellow

Lyst og friskt med dempet gultone i stuen.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varig vakkert, matt utseende
 • ekstremt slitesterk
 • meget flekkavvisende

Kontoret males i den dempede og gylne grønntonen 8302 Laurbær.

Kontor malt med Lady 8302 Laurbær

Deilig dempet og frisk på kontoret med 8302 Laurbær som bakteppe

Soverom i friske og lune farger

Det er totalt 3 soverom i huset, og de tre rommene får hver sin farge. På alle tre soverommene er det panel i taket og slette vegger. Derfor males alle takene med LADY Supreme Finish Silkematt, og alle vegger med LADY Wonderwall.

Det store hovedsoverommet får fargen 8252 Green Harmony – en perfekt grønntone for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner.

Soverom malt i fargen 8252 Green Harmony fra Jotun Lady

Lunt og koselig med grønt soverom. Fargen er LADY 8252 Green Harmony.

På det mellomstore soverommet males det i den brente oransjetonen 2771 Rustikk Terracotta.

Soverom malt i fargen LADY 2771 Rustikk Terracotta

Mykt og lunt med fargen LADY 2771 Rustikk Terracotta

Det minste soverommet får den lyse og dempede grønntonen 8281 Pale Linden. Den oppleves som frisk, men likevel dempet, og er usedvanlig vakker til hvitt og ulike gråtoner.

Etter naturlig stor skepsis fra første gang paret så sitt nye hjem, blir de veldig fornøyde når de huset er pusset opp og klart for innflytning. Og de blir veldig fornøyd med fargevalgene. Det er jaggu moro med Boligkjøp i blinde!

Du kan se episoden på Pluto.tv.

Se flere bloggartikler fra Boligkjøp i blinde her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…

Slik maler du med LADY Minerals Kalkmaling

Gi veggene en fremtredende rolle, og skap mineralsk magi i rommet med LADY Minerals Kalkmaling. I denne artikkelen viser vi…

Bli med hjem til Amelia Widell sitt fargerike hjem

Velkommen hjem til interiørprofilen og MELIMELI-gründer Amelia Widells fargerike hjem! Når Amelia flyttet inn i sin nye leilighet ville hun…

7685 Subtle Green – en subtil og anvendelig grønntone

I fargekartet CANVAS presenterer vi hele 4 grønne farger for 2024. En av disse er den dempede og herlige grønntonen…