Den maskuline og grønne sommerhytta

Den maskuline og grønne sommerhytta

Far og sønn laget den mest maskuline sommerhytta. Gjennom ti uker har fire ulike par gjennomført en omfattende oppussingsprosess i Sommerhytta på TV 2. Forvandlingen er totalt – og hyttene har blitt oppgradert til fire, flotte og unike hytter med hage.
Konseptet er at vinnerne får sin egen nybygde hytte til odel og eie. Programleder Guri Solberg, Lars Fossum, Finn Schjøll og Aina Steen Sollie har vært med som eksperter på sine områder.

Sammen om den maskuline sommerhytta

Sønnen Cornelius meldte på seg selv og sin far, Mikkel, til Sommerhytta. Etter en tøff periode i familien, der moren hans gikk bort; tenkte Cornelius  at et slikt prosjekt kunne gi en ny start i livet. Far og sønn har fått et nært forhold etter alt de har vært gjennom de siste årene, og synes noe av det beste med Sommerhytta var å få være så mye sammen.

Det nære og varme samspillet mellom far og sønn har sjarmert oss seere! Les om prosjektet deres her.

Cornelius og Mikkel fra Sommerhytta Foto: Espen Solli/TV 2

Soverommet

Noe av det første som skulle pusses opp, var det største soverommet. Snekkerferdighetene er det ikke noe i veien med, og Cornelius og Mikkel viste hele veien at de var flinke snekkere!

Vegg: LADY Supreme Finish 8494 Organic Green, Paneltak: LADY Supreme Finish 1032 Grå Harmoni.

Rød – og grønn tråd

Hvert rom har fått et rødt element – og i tillegg er det grønnfargene som går igjen, da far og sønn har innredet sin hytte.

De røffe platene ble malt med LADY Supreme Finish 8494 Organic Green, og paneltaket med LADY Supreme Finish 1032 Grå Harmoni. Gutta har en maskulin og røff interiørstil, og interiørekspert Aina har stadig gitt dem hint om å få inn noen myke elementer. Men den hundeglade familien vil også ta hensyn til at det skal være praktisk med flere store hunder i hytta.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Den mellomgrå fargen i taket gir lunhet i det grønne soverommet. 

Frodig og grønt i oppholdsrommet

Den industrielle og tøffe stilen ble også tatt med over i kjøkkenet, som fikk industrielle hyller og svarte stoler. Keramikk og treverk understreker det rå og rustikke.

I det store oppholdsrommet falt fargevalget også på en grå og grønn kombinasjon, men i en litt lysere grønn nyanse enn i soverommet.

Foto: Inger Marie Grini

Vegg: LADY Supreme Finish 7629 Antique Green, tak: LADY Supreme Finish 1032 Grå Harmoni

Med teppe under spisebordet og foran vinduet, fikk de inn noen mykere elementer som Aina hadde etterlyst. Vegg: LADY Supreme Finish 7629 Antique Green, tak: LADY Supreme Finish 1032 Grå Harmoni  – Foto: Inger Marie Grini

LADY 7629 Antique Green

En dempet grønn tone. Den fremstår kjøligere og blåligere enn de gylne grønne 8252 Green Harmony eller 8469 Green Leaf som mange kjenner. 7629 Antique Green står aller best til de renere hvittonene 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit eller 1624 Letthet, men kan fungere til 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Gjesterom og kontor

På det minste soverommet ville de også lage plass til et lite hjemmekontor og oppbevaring. Derfor falt valget på å bygge en høy seng med en rødmalt stige.

Panelveggene fikk fargen LADY Supreme Finish 12075 Soothing Beige.

Panelveggene fikk fargen LADY Supreme Finish 12075 Soothing Beige. Tak: LADY Supreme Finish 1032 Grå Harmoni.

Hytta ute

Den heldige duoen vant blant annet pizzaovn i en av konkurransene; som fikk hedersplass på den fine uteplassen. Terrassen har flott utsikt over vannet, og ligger åpent og fint til i hyttefeltet.

Hytta ble malt med  Jotun Optimal 1001 Egghvit.

JOTUN 1001 Egghvit

En gulaktig hvit tone, – intet mindre enn Norges desidert mest solgte farge! JOTUN 1001 Egghvit oppleves som lun, og den vil absolutt oppleves som helt hvit utendørs. Alle farger oppleves renere og kjøligere ute i dagslys. JOTUN 1001 Egghvit vil oppleves som «hakket» mindre gul enn JOTUN 1453 Bomull. Passende farge til grunnmuren: Jotun 1402 Canvas.

 OPTIMAL

OPTIMAL

 • Suveren på utseende i år etter år
 • Suveren farge- og glansholdbarhet
 • Tørker raskt – 2 strøk på en dag
 • Et godt miljøvalg

Den dyktige duoen fikk gullhammeren av snekker Lars i finalen, men det holdt dessverre ikke til å vinne hytta helt til slutt. Takk for at vi fikk være med på reisen!

Fotograf: Inger Marie Grini 

Les også om vinnerhytta til Øyunn og Levi – og den koselige hytta til Jeanette og Jerry – og hytta til Esra og Arber i skogkanten.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Sommerhytta til Leona og Håvard

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Sommerhytta 2023 – her er vinnerhytta

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Den grønne sommerhytta til Herman og Petter

Gjennom 10 uker av Sommerhytta på TV2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne sin…

Eventyrlig Oppussing av 80-talls fjellhytte

I ukens episode skal en fjellhytte tilpasses den yngre generasjonen. Det er duket for en eventyrlig sesongavslutning når teamet setter…

Eventyrlig Oppussing av skogshytte

Gutta i Eventyrlig Oppussing er på tur igjen! Denne gangen skal en eldre skogshytte forvandles til en lun oase for…

Eventyrlig Oppussing i Ranch-stil

Det er duket for en vill uke når Eventyrlig Oppussing setter kursen mot Finnmark. Her skal en litt gammelmodig familiehytte…