Sommerhytta ved Lyseren – vinnerhytta 2020

Sommerhytta ved Lyseren – vinnerhytta 2020

Vinnerne av Sommerhytta 2020 ble Øyunn og Levi! Gjennom ti uker har fire ulike par gjennomført en omfattende oppussingsprosess i Sommerhytta på TV 2. Forvandlingen er totalt – og hyttene har blitt oppgradert til fire, flotte og unike hytter med hage.
Konseptet er at vinnerne får sin egen nybygde hytte til odel og eie. Programleder Guri Solberg, Lars Fossum, Finn Schjøll og Aina Steen Sollie har vært med som eksperter på sine områder.

Øyunn og Levi

Fulle av pågangsmot, satte det unge paret Øyunn og Levi i gang oppussingen av sin hytte. Dette var nok paret med minst erfaring fra før. På imponerende vis har de utviklet ferdighetene sine innen snekring og maling. Fra å være en «underdog» i starten, vant de to ukeskonkurranser på rad, og muligheten til å vinne var plutselig mer innen rekkevidde.

Etter knivskarp konkurranse, var det tilslutt de som trakk det lengste strået og vant hytta i den spennende finalen.

Levi og Øyunn. fra Sommerhytta. Foto: Espen Solli/TV 2

Hytta som Øyunn og Levi ble tildelt ligger helt i vannkanten ved Lyseren, og har store vinduer ut mot vannet og upåklagelig utsikt. Her flommer lyset inn mellom alle vinduene. Interiøret er satt sammen av nytt og gammelt, noe som gir en utrolig hyggelig stemning.

Fargevalg i prosessen

Paret fikk erfare hvor viktig fargevalget er for helhet og harmoni, og gjorde ganske radikale fargebytter underveis. På kjøkkenet malte de først med LADY Minerals kalkmaling i fargen 8469 Green Leaf. Etter hvert som prosessen gikk, fant de ut at en varmere valør ville bli mer riktig.

Fargen ble derfor byttet til 2771 Rustikk Terracotta i LADY Minerals kalkmaling. Panelveggene ble først beiset med LADY Pure Nature interiørbeis i fargen «værbitt tre». Veggene ble deretter malt om i den lyseblå fargen LADY Supreme Finish 4468 Alladin.

Nydelig harmoni i fargevalget til Øyunn og Levi! Den lune terrakotta-fargen og det mørke kjøkkenet er både tøft sammen, og gir lunhet på samme tid.

Superhyggelig på kjøkkenet til Øyunn og Levi! Åpne hyller mot veggen i kalkmaling, gjør det både uformelt og varmt.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Lite gir så umiddelbar forandring som et strøk med maling! Heldigvis er det bare å male over dersom nyansen oppleves feil i forhold til hva du så for deg! Les mer om hvordan du kan fornye interiøret med maling!

Øyunn og Levi har skapt en personlig stil. Ved å blande rustikke og personlige elementer inn i interiøret fant de sin helt egen interiørstil.

 LADY Supreme Finish 4468 Alladin. Denne fargen går også igjen i gangen og på hemsen i hytta.

Hovedsoverom

På soverommet ble det også gjort fargebytter underveis. Den grønne fargen måtte vike for en varmere nyanse, i ferskenfargen 12074 Peachy. Med LADY Minerals kalkmaling fikk veggene et levende og personlig uttrykk.

Panelveggene i hovedsoverommet var først beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis i fargen 9098 Værbitt Tre, men ble til slutt malt i den sommerlige og lune gulfargen LADY Supreme Finish 1012 Gullhår. Det tøffe klesstativet har de sveiset selv av kobberrør.

Gjesterom og oppbevaring

Kravet til det lille soverommet var at det skulle være mulig å overnatte der. Paret var opptatt av å lage en løsning som ga rom for oppbevaring, og løsningen ble en seng som kan heises opp mot veggen. Levi var superstolt av den fiffige løsningen han lagde i rommet. – Det skjønner vi godt! For en kunnskapsreise det har vært i løpet av ti uker!

Med sommergule vegger og myke tekstiler i varme farger, ønskes gjestene velkommen i det koselige gjesterommet. Foto: Inger Marie Grini.

LADY Supreme Finish 1012 Gullhår på gjesterommet.

En bamse full av barndomsminner.

Hytta utendørs

Paret har laget et lite utekjøkken og bålplass rett i vannkanten ved Lyseren. På baksiden er det også en platting i vannkanten med peis og sitteplasser Her blir det flott å kose seg ut over sommerkveldene! – Det er lett å forstå at hageekspert Finn falt for de fine løsningene og ga dem sin gullhammer til slutt.

Hytta ble malt i den gråblå fargen 4252 Kjønnrøk Dempet med Jotun Optimal, og fargene ute- og inne står dermed fint sammen.

JOTUN 4252 Kjønnrøk Dempet

En dempet blåtone. En nydelig blåtone som vil oppleves som både grålig og dus utendørs.

 OPTIMAL

OPTIMAL

 • Suveren på utseende i år etter år
 • Suveren farge- og glansholdbarhet
 • Tørker raskt – 2 strøk på en dag
 • Et godt miljøvalg

Takk for at vi har fått være med dere på oppussingseventyret ved Lyseren Strandpark, Øyunn og Levi! Vi gratulerer så mye med seiren!

Fotograf: Inger Marie Grini

Les også om Sommerhytta til Esra og Arber her

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Julestemning med blomster og varme farger

Ikke noe skaper julestemning som blomster! Bli med oss inn til Ruby Elise Blomsterverksted i Sandefjord.  Jul hos Ruby Elise…

Harmoniske farger hos energiske Alfa

Det ble harmonisk med nye farger på vegger og tak hos Alfa Krogh. Tak: LADY Perfection 10678 Space, vegg: LADY…

Fargesetting med energiske farger

Energiske farger i interiøret gir glede og inspirasjon! Les om hvordan du kan fargesette hjemmet med fargepaletten «PLAYFUL».  Energiske farger…

Vakker fornyelse av hjemmet med maling

Maling med én farge, for harmonisk og sømløs fornyelse: LADY 0280 Caravan er en gulbrun okertone. Trappen er malt med…

Tips til varme og harmoniske fargekombinasjoner

Trenger du gode tips til fargekombinasjoner? I fargepaletten «Embrace» finnes et vell av alternativer – Les noen av fargesjef Nina…

Lyse farger hjemme hos Malin

Malin Glemme er grunnlegger av interiørmerket Layered, som produserer tepper og møbler med fokus på bærekraft. Sjekk ut grunnleggerens eget…