Den perfekte gråfargen!

Den perfekte gråfargen!

Det tar tid å finne den rette fargen; men når man endelig lander på en farge som fungerer, er det verdt arbeidet. Nina Holst deler sin jakt på den perfekte gråfargen til stuen sin med oss. 

Nina Holst – fotograf, stylist og interiør-influenser.

Jeg hadde lenge vært på jakt etter en ny gråfarge til stuen, men å finne den perfekte fargen har ikke vært så lett. Når jeg først fant den, ble imidlertid resultatet utrolig lekkert.

Grunnen til at jeg startet jakten på en ny gråfarge, var at jeg ønsket meg en liten kontrast bak sofaen. Fargen vi hadde på veggene i stuen var LADY Pure Color 9938 Dempet Sort. Det er en nøytral gråaktig sort tone, som skaper en lekker kontrast til det meste – for deg som liker å skape mørke kontraster i interiøret. Det er en flott farge, men nå ønsket jeg meg et lysere alternativ til stuen.

Grått er mulighetens farge; fargen som er sofistikert og klassisk, men også tillater deg å leke med sprekere og mer kulørte innslag i interiøret på en behagelig måte. Vegg: LADY Pure Color 1032 Grå Harmoni.

Forandrer seg med lyset

Å finne den perfekte gråfargen til et rom kan imidlertid være utfordrende, fordi fargen forandrer seg i takt med lysendringer i rommet. Gråfarger deles gjerne inn i fire hovedkategorier. Du finner gråtoner med svakt hint av gult. Man finner nøytrale og kjølige gråtoner. Du kan også velge varme gråtoner, eller så kan du gå for kjølige blågrå nyanser. Dette er fint å kjenne til når du skal finne din grå favorittfarge.

Grått har den unike egenskapen at den ser flott ut sammen med nesten så å si alle andre kulørte farger. Fra myke rosa puddertoner til lekre, lilla auberginetoner, til blått, gråblått eller kanskje til en sprek gul eller oransje? Du har dermed nesten ubegrenset med muligheter når du skal sette ditt personlige preg i ditt hjem.

God harmoni

Jeg ønsket meg en varm og lys gråfarge som ikke var for beige, og som i samspill med tretaket vårt ville gi et varmere lys til stuen. Det var også viktig at den spilte på lag med de andre fargene i rommet. Det var hovedkriteriene jeg fulgte da jeg vurderte de ulike gråtonene.

Ren og lekker

Valget falt på denne vakre og perfekte gråfargen LADY Pure Color 1032 Grå Harmoni. Det er en grå mellomtone med hint av gult. Ren og lekker i uttrykket. Passer til en rekke mer kulørte toner. Denne fargen er akkurat slik jeg ønsket at den skulle være, så nå har hun den perfekte gråfargen i stuen!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

LADY 1032 Grå Harmoni

En grå mellomtone med hint av gult i. Ren og lekker i uttrykket. Passer til en mengde andre mer kulørte toner.

LADY 1032 Grå Harmoni passer godt sammen med 1622 Refleksjon og 1462 Grå Skifer.

LADY 1622 Refleksjon

En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og greige farger som 10679 Washed Linen, 0394 Varmgrå, 10342 Kalkgrå, 0552 Tudor. 1622 Refleksjon fungerer til 9918 Klassisk Hvit, men står flott alene som både vegg og detaljfarge, dersom det er ønskelig. Lek med glansgrader!

LADY 1462 Grå Skifer

En gulaktig grå tone. Vakker, mørk gråtone som står i perfekt fargeharmoni med mange andre gråtone. Lekker til både beige og blått. En svært anvendelig mørk grå farge.

Her kan du lese mer om Jotuns fineste gråfarger.

Takk for at du deler med oss, Nina.

Foto: Nina Holst /Stylizimoblog

Avatar

Nina Holst – Interiørstylist og fotograf

Nina Holst inspirerer daglig mange gjennom sin blogg «Stylizimo Blog». Hun er kjent for sin rene stil med gjennomtenkte detaljer og spennende kontraster, noe som har ført til priser og nominasjoner både i Norge og i utlandet.

Lidenskaplig opptatt av estetikk!

Marianne Haga Kinder, for mange kjent gjennom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i et vakkert funkishus på Ullern. Bli med på visning…

Inspirasjon til hjemmekontoret

LADY 20145 Wisdom er magisk, beroligende, og oppfordrer til klare tanker  – i en elegant atmosfære på hjemmekontoret. Ny jobbhverdag Det kreves tilpasninger…

Ny farge og ny struktur!

To fluer i ett smekk! Ny vegg og ny farge med LADY Minerals Revive.  Mineralske og unike slette vegger LADY…

En drøm av en gang

Nina Helland Sortland (35) malte gangen i fargen LADY 20142 Daydream. Tenk at en farge kan gjøre en så stor…

Slik maler du påskeeggene!

Påskeegg i alle varianter er noe vi forbinder med tradisjonell påskefeiring. Vi pynter gjerne hjemmet med påskeegg eller fyller påskeeggene…

Vårlig vakkert med rosa stue

Dagene har blitt lenger, og vi nyter lyset som er tilbake etter vinter og mørketid. Kanskje gir det deg den…

Go to top