Vakker greige palett hjemme hos Ask og Eng

Vakker greige palett hjemme hos Ask og Eng

Kine Ask Stenersen og Kristoffer Eng startet Ask og Eng i 2016, etter å ha bygget bærekraftige kjøkken og møbler for seg selv i en årrekke. Vi har tidligere skrevet om deres møbelproduksjon i forbindelse med at vi besøkte showrommet deres i Oslo.

Denne gangen har vi fått lov til å være med Kine og Kristoffer inn i det vakre hjemmet deres for å se hvordan de har innredet og malt.

Bildet over: Kjøkkenet hvor vegger er malt ett strøk med 0552 Tudor, og deretter ett strøk LADY Minerals kalkmaling i fargen 1928 Sommersne. Listene er malt med 0553 Ascott.

Kjøkkenet – hjemmets hjerte

De begynner med å fortelle oss litt om hvordan prosjektene deres starter, og hvordan dette også har dannet utgangspunkt for innredning i eget hjem.

– Prosjektene våre starter ofte på kjøkkenet, hjertet av hjemmet, for så å gå videre til stua, badet og gangen. For oss er dette en naturlig utvikling av designprosessen og noe vi oppmuntrer til. Vi inviterer kundene i prosjektene til å tenke bredt og kreativt sammen med oss rundt hva som vil fungere best for prosjektet. Også er vi selvsagt alltid åpne for å lage originale, skreddersydde løsninger som når langt utover kjøkkenet.

Kjøkken malt med Jotun-farger

På kjøkkenet hos Kine og Kristoffer er første strøk på veggen malt med LADY Pure Color i fargen 0552 Tudor. Andre strøk er malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 1928 Sommersne.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti
 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Ton-i-ton fargepalett

– Vi jobber mye med naturmaterialer i vårt eget design. Av den grunn har vi brukt tid på å finne en fargepalett som komplementerer og fremhever materialene våre, forklarer de to.

De har vært opptatt av fargekombinasjonenes lysspill i løpet av dagen, og sett på hvordan dette kan være med på å forsterke en god romfølelse.

– Vi har valgt et sett med lyse mellomtoner for å minske kontrast til de forskjellige finishene av bambusen som er gjennomgående i huset.

Soverom malt med LADY Strandsand og LADY Kalk

På soverommet er veggene malt med LADY 1563 Mørk Strandsand. Tak og lister er malt med LADY 10341 Kalk. Lekkert!

Velkommen inn i stuen

Også i stuen er det en gjennomgående greige palett som kler hjemmet og møblene svært godt. Dempet, lunt og behagelig. Fargepaletten i kombinasjon med lyset utenfra løfter rommet til nye høyder!

Stue hos Ask og Eng malt med LADY 0552 Tudor på veggene.

Vakker stue med dempede og deilige farger. Veggene er malt med 0552 Tudor og taket med 1622 Refleksjon. Listene er malt med 0553 Ascott for å fremheve disse.

Stuebord med stoler foran vegg malt med LADY.

Dempet og behaglig plass i stuen for en god samtale med noe godt i glasset kanskje? Veggen er malt i fargen 0552 Tudor. Taket er malt med 1622 Refleksjon og listverk er malt med 0553 Ascott. Listene er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt.

Stue malt med ulike mellomtoner i greige.

I stuen er veggene malt med 0552 Tudor og taket med 1622 Refleksjon. Listene er malt med 0553 Ascott for å fremheve disse. Legg merke til de brede listene/geriktene både nede ved gulvet og i gjennomganger.

– Vi har brukt en annen farge, 0553 Ascott, på listverket primært for å fremheve disse. Geriktene i huset vårt er identitetsbekreftende for tidsepoke og arkitektur. Derfor var fargevalget essensielt for å skape en kontrast. Noen steder har vi også valgt å male tone i tone med veggfargen.

 

Kontor malt med Lady Pure Color.

Kontoret er skapt for kreativ ro. Nydelige møbler og en vakker palett. Vegger er malt med LADY 1928 Sommersne. Tak er malt i fargen LADY 1622 Refleksjon. Listverk er malt med LADY 0553 Ascott.

Varm mellomtone som overganger

Til mange av husets overganger og tak har paret valgt LADY 10341 Kalk.

I taket er det brukt LADY Perfection, og på lister er det malt med LADY Supreme Finish Pure Matt.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

– LADY 10341 Kalk er en varm mellomtone som går til de fleste settinger, og derfor har vi valgt denne i flere overgangssoner og tak. Vi liker godt å jobbe med et grunt lag med teksturmaling så finishen gir mulighet for å fange lyset på veggene, forteller Kine og Kristoffer.

Gang med kalkmaling.

I stuen inn mot badet oppe har paret malt med LADY 10341 Kalk både på vegger, tak og lister. Med ulik glansgrad og ulik malingstype blir det ulike nyanser og et vakkert uttrykk.

Tusen takk for titten, Kristoffer og Kine! Vi gleder oss til å følge reisen deres videre.

Interessert i å se mer fra Ask og Eng? Besøk nettsidene deres her.

Alle foto: Claus Troelsgard.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…