Vakker greige palett hjemme hos Ask og Eng

Vakker greige palett hjemme hos Ask og Eng

Kine Ask Stenersen og Kristoffer Eng startet Ask og Eng i 2016, etter å ha bygget bærekraftige kjøkken og møbler for seg selv i en årrekke. Vi har tidligere skrevet om deres møbelproduksjon i forbindelse med at vi besøkte showrommet deres i Oslo.

Denne gangen har vi fått lov til å være med Kine og Kristoffer inn i det vakre hjemmet deres for å se hvordan de har innredet og malt.

Bildet over: Kjøkkenet hvor vegger er malt ett strøk med 0552 Tudor, og deretter ett strøk LADY Minerals kalkmaling i fargen 1928 Sommersne. Listene er malt med 0553 Ascott.

Kjøkkenet – hjemmets hjerte

De begynner med å fortelle oss litt om hvordan prosjektene deres starter, og hvordan dette også har dannet utgangspunkt for innredning i eget hjem.

– Prosjektene våre starter ofte på kjøkkenet, hjertet av hjemmet, for så å gå videre til stua, badet og gangen. For oss er dette en naturlig utvikling av designprosessen og noe vi oppmuntrer til. Vi inviterer kundene i prosjektene til å tenke bredt og kreativt sammen med oss rundt hva som vil fungere best for prosjektet. Også er vi selvsagt alltid åpne for å lage originale, skreddersydde løsninger som når langt utover kjøkkenet.

Kjøkken malt med Jotun-farger

På kjøkkenet hos Kine og Kristoffer er første strøk på veggen malt med LADY Pure Color i fargen 0552 Tudor. Andre strøk er malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 1928 Sommersne.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

Vakre kalkede vegger
 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Ton-i-ton fargepalett

– Vi jobber mye med naturmaterialer i vårt eget design. Av den grunn har vi brukt tid på å finne en fargepalett som komplementerer og fremhever materialene våre, forklarer de to.

De har vært opptatt av fargekombinasjonenes lysspill i løpet av dagen, og sett på hvordan dette kan være med på å forsterke en god romfølelse.

– Vi har valgt et sett med lyse mellomtoner for å minske kontrast til de forskjellige finishene av bambusen som er gjennomgående i huset.

Soverom malt med LADY Strandsand og LADY Kalk

På soverommet er veggene malt med LADY 1563 Mørk Strandsand. Tak og lister er malt med LADY 10341 Kalk. Lekkert!

Velkommen inn i stuen

Også i stuen er det en gjennomgående greige palett som kler hjemmet og møblene svært godt. Dempet, lunt og behagelig. Fargepaletten i kombinasjon med lyset utenfra løfter rommet til nye høyder!

Stue hos Ask og Eng malt med LADY 0552 Tudor på veggene.

Vakker stue med dempede og deilige farger. Veggene er malt med 0552 Tudor og taket med 1622 Refleksjon. Listene er malt med 0553 Ascott for å fremheve disse.

Stuebord med stoler foran vegg malt med LADY.

Dempet og behaglig plass i stuen for en god samtale med noe godt i glasset kanskje? Veggen er malt i fargen 0552 Tudor. Taket er malt med 1622 Refleksjon og listverk er malt med 0553 Ascott. Listene er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt.

Stue malt med ulike mellomtoner i greige.

I stuen er veggene malt med 0552 Tudor og taket med 1622 Refleksjon. Listene er malt med 0553 Ascott for å fremheve disse. Legg merke til de brede listene/geriktene både nede ved gulvet og i gjennomganger.

– Vi har brukt en annen farge, 0553 Ascott, på listverket primært for å fremheve disse. Geriktene i huset vårt er identitetsbekreftende for tidsepoke og arkitektur. Derfor var fargevalget essensielt for å skape en kontrast. Noen steder har vi også valgt å male tone i tone med veggfargen.

 

Kontor malt med Lady Pure Color.

Kontoret er skapt for kreativ ro. Nydelige møbler og en vakker palett. Vegger er malt med LADY 1928 Sommersne. Tak er malt i fargen LADY 1622 Refleksjon. Listverk er malt med LADY 0553 Ascott.

Varm mellomtone som overganger

Til mange av husets overganger og tak har paret valgt LADY 10341 Kalk.

I taket er det brukt LADY Perfection, og på lister er det malt med LADY Supreme Finish Pure Matt.

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

– LADY 10341 Kalk er en varm mellomtone som går til de fleste settinger, og derfor har vi valgt denne i flere overgangssoner og tak. Vi liker godt å jobbe med et grunt lag med teksturmaling så finishen gir mulighet for å fange lyset på veggene, forteller Kine og Kristoffer.

Gang med kalkmaling.

I stuen inn mot badet oppe har paret malt med LADY 10341 Kalk både på vegger, tak og lister. Med ulik glansgrad og ulik malingstype blir det ulike nyanser og et vakkert uttrykk.

Tusen takk for titten, Kristoffer og Kine! Vi gleder oss til å følge reisen deres videre.

Interessert i å se mer fra Ask og Eng? Besøk nettsidene deres her.

Alle foto: Claus Troelsgard.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Våre vakreste blåfarger

Ulike blåfarger og blåtoner i harmoni er ren nytelse for øyet! I denne artikkelen presenterer vi noen av våre vakreste…

Helt rått på Rott med Eventyrlig oppussing

I sesongens første episode av Eventyrlig oppussing går turen til nydelige Rott i Tananger. Her er det et gammelt jærhus…

7386 Pistachio – en ny grønn favoritt

Med JOTUN 7386 Pistachio gir du hjemmet ditt en frisk og fengende farge! Den skaper en spennende dynamikk, enten ved…

Våre vakreste grønnfarger

Dette er en av våre vakreste grønnfarger! LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet….

4947 True Blue – et elegant kick til ditt interiør

Fargenyheten Jotun LADY 4947 True Blue er en frisk og ren blåtone med umiddelbare assosiasjoner til himmel og hav. Den…

Gi rommet karakter med komplementærfarger

Det nye fargekartet fra Jotun LADY – CANVAS – inneholder nye, lekre fargenyanser, inspirert av naturen!  Her kan du lese…