Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble en realitet i 2020. Og da er det vel bare naturlig at den innendørs fargepaletten er sterkt inspirert av hønseegg fra hønene på gården?

Bildet over: Lekker stue malt i farger inspirert av hønseegg! På veggen ser du 2040 Lys Granitt og listene og vinduene er malt i fargen 7038 Dusk Green.

Tove med høner på Åkerblomsten

Hønene kommer løpende til Tove når hun byr på godbiter.

Rundt på tunet tusler det mange høner og haner som kommer løpende til Tove når hun deler ut noen godbiter til dem, og det er faktisk hønenes egg som er utgangspunktet til alle farger som paret valgte å male med inne i huset.

Egg i ulike farger

Herlige farger på eggene som var inspirasjonen til interiørfargene hjemme hos Tove og Gunnar.

– Eggene hadde så vakre valører i duse pasteller som umiddelbart ble min store inspirasjon, forklarer Tove.

Inne i huset møtes vi av store vakre rom med solidtakhøyde og uvanlig store vinduer som Tove forteller var klasserommene. Nå fungerer det ene store rommet som kjøkken med stue og spisestue, og det andre som stue og kursrom.

Jotun 2856 Warm Blush

Denne store stuen blir brukt mye til kurs, og her er det malt med den rødrosa fargen 2856 Warm Blush som innbyr til varme og kreativitet.

I kursrommet holder Tove mange ulike kurs i temaer som blomsterbinding, blomstermaling, Georginer, dyrking og mye mer. Det mest populære kurset er kransekurset før jul der deltakerne får bundet en vakker krans til juledekoren. Rommet er malt i den vakre fargen 2856 Warm Blush som gir rommet et inviterende og varmt utrykk.

Kreativ stue

Den store kreative stuen er innredet med vakre fargerike bilder på veggen og med herlige vintage møbler. Vinduene i rommet er originale fra den tiden bygget var en skole, det samme er den flotte takhøyden. Veggene og vindusposter er malt i farger inspirert av eggene hønene på gården verper. Utrolig fint og kult!

Stue malt i fargene Jotun Lys Granitt og Jotun Dusk Green

Veggfargen heter 2040 Lys Granitt og vinduskarmene er malt i 7038 Dusk Green, begge med LADY Supreme Finish. På bordet står en herlig bukett av blomster plukket på eget blomsterjorde der Tove driver økologisk selvdyrking. I rommet er det en skjønn forening med snittblomster og grønne planter som skaper en herlig levende atmosfære.

Rommene i huset er innredet med fargerike bilder på veggene, hvor motivet, ikke overraskende, er blomster. De passer veldig fint til det ellers så eklektiske inventaret med masse herlige vintage-møbler som passer i tiden.

Stue malt i fargene Lys Granitt og Dusk Green fra Jotun Lady.

Herlige farger på veggen, kombinert med kule bilder og grønne planter. Plantene forlenger den levende hagen, og tar med seg naturen inn. På veggen er det malt med LADY Supreme Finish i fargen 2040 Lys Granitt, og vinduskarmene i fargen 7038 Dusk Green med samme maling. Frodig og flott!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Fargerikt kjøkken fullt av energi

Det store kjøkkenet i huset er forfriskende, og et deilig sted å starte dagen, gjerne med ferske egg.

Jotun 2040 Lys Granitt og Jotun 7038 Dusk Green

Det store kjøkkenrommet oser av fargeglede og energi. Det er fargene på eggene du så vidt kan skimte i den sorte bollen på kjøkkenbenken som er inspirasjon til de forfriskende fargevalgene. Veggen er malt i fargen 2040 Lys Granitt og kjøkkenfronter i fargen 7038 Dusk Green. Kombinert med mønstrete fliser og benkeplater i tre blir det fantastisk.

Bli bedre kjent med 7038 Dusk Green her.

Jotun Lys Granitt og Dusk Green

Det varme sollyset ønsker god morgen med baristakaffe og selvplukk fra hagen. Fargen på veggen er 2040 Lys Granitt og 7038 Dusk Green på dørkarmer og kjøkkenfronter.

Rundt peisen på kjøkkenet ble det malt i fargen 2011 Antique Brass. Den lekre fargetrioen er en tro kopi av de vakre eggene til hønene på bruket.

Jotun 2011 Antique Brass

Fargetrio inspirert av hønseeggene fra hønene på gården. På muren ved peisen 2011 Antique Brass, på panelveggen 2040 Lys Granitt og på dør og dørkarmer 7038 Dusk Green.

Rommene er alle tilpasset flerbruksbehov, og det lange spisebordet veksler mellom å fungere som kontor, festbord og samlingsbord for kursdeltakere.

Jotun Lys Granitt og Dusk Green

Her kan det både nytes og jobbes. Perfekt flerbruksbord på et nydelig kjøkken.

Ønsket et annet liv

Tove elsket jobben som journalist i Brennpunkt for NRK. Samtidig hadde hun og mannen Gunnar Solheim en felles drøm om det gode liv på landet. Da pandemien kom i 2020 bød muligheten seg for å kjøpe det gamle skolebygget, og pluselig var drømmen en realitet. Huset er fra 1904, men bygningsmassen var godt vedlikeholdt, så det var faktisk nesten bare å flytte rett inn etter noen malingsstrøk som ga det kreative paret det fargerike hjemmet de hadde ønsket seg.

Tove forteller;

– Jeg har alltid elsket blomster og vokste opp på gård. Dette er noe jeg har lengtet tilbake til lenge.

Da de flyttet til småbruket var det ganske naturlig at Tove tok tak i den brennende interessen hun har for blomster, og hun startet dyrking av økologiske snittblomster for selvplukk og salg.

Tove på Åkerblomsten med tralle full av blomster

Det bugner i hagen til Tove, og det høstes både blomster og grønsaker.

Når man kommer til gården, blir man møtt av et fargerikt stort jorde fylt av de vakreste snittblomstene man kan tenke seg i alle mulige farger. Stedet har blitt et populært besøkssted, og noen dager er det kø med biler på den sjarmerende gårdsveien inn til småbruket. I tillegg til blomster har paret åpnet en liten sjarmerende gårdsbutikk med kafé. Her selger Tove lokale delikatesser og lekker keramikk som hun har hentet fra Italia, samt praktiske verktøy du trenger i hagen.

Frittgående høner hos Åkerblomsten i Østfold

Høner og haner spankluerer rundt i hagen, mens Tove steller i stand på den lille gårdsbutikken. 

Ikke et A4-liv

Når vi spør Tove og Gunnar om hvordan reisen fra vanlig jobb til livet på småbruk har vært, er de begge tydelige og enige; det har vært mye jobb!

– Glem 8-4 arbeid om du skal leve av drift på et småbruk i denne skalaen! Samtidig så går det jo helt fint dersom man er klar for å jobbe mye og dele gleden med andre. Vi liker at folk kommer for å besøke oss, og her er det folk på besøk hele tiden. Om det ikke er åpen butikk eller kurs, så fylles huset av venner både til hverdag og til fest, sier det fornøyde paret.

Tove i blomsteråkeren

Mye arbeid, men også mye bra med å drive småbruk med høner, blomster og kafé. Her høster Tove vakre georginer som skal bli brukt til dekor på en bryllupsfest.

Tove og Gunnar har innsett i ettertid at det er mer arbeid enn de hadde tenkt seg, men samtidig angrer de ikke.

– I fremtiden ser vi for oss at vi fortsetter dette gode liv uten stress som en faktor og at vi rydder opp og kvitter oss med tidstyver som ikke gir verdi i livet. Slik blir livet til det gode liv på landet!

Tove med ei høne i fanget.

Tove lever det gode livet på landet.

Takk for at vi kunne komme på besøk! Det er så spennende å se at det gamle skolebygget har fått nytt liv og fungerer igjen som et sted for læring.

Besøk Åkerblomsten på Instagram: @aakerblomsten og Akerblomsten på Facebook.

Foto: Annette Nordstrøm

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…