Et godt inneklima i vårlige farger

Et godt inneklima i vårlige farger

Vi gleder oss over lysere dager! Med Jotun SENS får du ikke bare vakre, vårlige farger, men du kan også være helt trygg på at det er det beste for din egen helse og et godt inneklima. Veggen over er malt i nydelige gule Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 12080 Soft Radiance t.v og t.h Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 12082 Refined Yellow.

Vårlig og harmonisk godt inneklima

Den nye, freshe paletten til SENS, er en svært allsidig palett. – Og i tillegg kan den garantere trygghet med et godt inneklima fra første strøk; Jotun SENS har ingen malingslukt verken under eller etter påføring, og ingen skadelig avdamping.

Vi tilbyr et mangfold av ulike kulører, men det er også en rekke spennende kombinasjonsmuligheter. Paletten under vil fungere som en spennende og omfangsrik palett i sin helhet, men man kan også enkelt plukke ut deler av den og lykkes med det.

Vi tror denne SENS paletten vil falle i smak hos mange familier, – den er såpass innholdsrik at alle finner sine favoritter. Paletten er på et snedig vis både moderne og urban, men kler også det klassiske og tidløse. – Men så er også det styrken til en god palett!

Gyllen nøytral

Vi åpner paletten med en lys og svakt gyllen nøytral, – nemlig den myke hvite Jotun SENS 1001 Egghvit. Denne hvittonen er flott til våre utvalgte fargetoner, spesielt de dempede gule.

Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 1001 Egghvit

 SENS 3i1 Vegg/panel/list 07

SENS 3i1 Vegg/panel/list 07

 • Ingen malingslukt
 • Ingen skadelig emisjon
 • 3i1 – enkelt å få til et fint resultat
 • Fint, holdbart resultat

Gule toner

Våre gule toner heter 12080 Soft Radiance og 12082 Refined Yellow. Begge er dempede gultoner som er behagelige og rolige å omgi seg med. De er ikke som en klassisk, varm gultone, de heller mer mot de populære grågule tonene. Gule toner er jo en svært viktig tendens dette året, for de som ønsker seg noe som er trendy. Men gult er også en farge som kan overraske i kombinasjon med andre farger, – gult er en fantastisk aksent og kan gjøre andre farger langt mer spennende.

Tøft, mørkt kjøkken, mot dempede gule Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 12080 Soft Radiance.

Nydelig lys stue malt i Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 12082 Refined Yellow. Taket er malt i Jotun SENS Tak 9918 Klassisk Hvit.

 SENS Tak

SENS Tak

 • Ingen malingslukt
 • Ingen skadelig avdamping
 • Fint, jevnt resultat
 • Produktet kan blandes i våre hvite bestselgere

Trygghet fra første strøk! Les mer om Jotun SENS-serien her.

Okertonen Dijon Yellow

I denne paletten vil man se at både de blå og de grønne tonene får en ekstra punch i møte med det gule. Derfor har vi også valgt å legge inn en særere gultone i tillegg, nemlig okertonen 10001 DIJON YELLOW. Denne flammende gule tonen er også et fantastisk tilskudd for å øke variasjonen og spenningen mellom fargene.

Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 10001 Dijon Yellow. 

 SENS 3i1 Vegg/panel/list 07

SENS 3i1 Vegg/panel/list 07

 • Ingen malingslukt
 • Ingen skadelig emisjon
 • 3i1 – enkelt å få til et fint resultat
 • Fint, holdbart resultat

Den perfekte grønntonen

Den grønne tonen 7613 Northern Mystic, som inngår i vår SENS-palett, er etter vår mening den perfekte, dype grønntone. Den er lekker til utrolig mange kulørte farger! I møte med okergule toner, kan dypere grønn være en god kombinasjon. Da oppleves de kraftfulle. Alene, i møte med for eksempel lysere treverk, er den organisk. I møte med gult blir den frodig. I møte med lysere, dempede grønne, som vår utvalgte 7629 Antique Green, er den en elegant kontrast.

Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 7613 Northern Mystic. Spiler Jotun SENS 30 Vegg/Panel/List 7637 Exhale.

Klassiske Antique Green

7629 Antique Green fungerer godt alene, men er også nydelig i møte med mange grå og beige nøytraler.

Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 7629 Antique Green er en behagelig mellomtone for den som søker en tidløs og klassisk grønntone.

Lag soner i interiøret med mobil skillevegg

En mobil skjermvegg/skillevegg, kan være ideelt for å skape soner i interiøret. Kanskje trenger du en avskjerming til hjemmekontoret? Eller som en leken detalj for å rydde unna barnas leker i stuen? Eller bare som et mykt skille mellom soner i rommet. Bor du på liten plass, kan en slik skjermvegg bidra til å skape noe som føles som et ekstra rom, – en mulighet til å avskjerme en soveplass, lekse- og leseplass.

Selv valgte vi å male 7637 Exhale på en skjermvegg, som vi har laget av trespiler. Den er myk og organisk i formen, noe som tilfører rommet en lekker kontrast, som øynene mer enn gjerne hviler på.

Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 7613 Northern Mystic. Spiler Jotun SENS 30 Vegg/Panel/List 7637 Exhale.

Tips: Skap kontraster med glansgrader! Bruk gjerne SENS 07 (Silkematt) på veggene og SENS 30 (Halvblank)  på lister og detaljer. Les mer om Sens-produktene her.

Uslåelige blågrønne kombinasjoner

De blå tonene, 5490 Serene Blue og 5180 Oslo, er begge grønnaktige blå toner. De har et grålig slør, og er derfor rolige og avslappende blåtoner å omgi seg med. Mange ønsker jo nettopp et behagelig og svalt uttrykk på for eksempel soverom, – da kan dette være perfekte fargetoner. Noen ønsker kanskje en lysere valør, da kan vi anbefale minttonen 7637 Exhale. Den er lys, frisk, – men likevel nedtonet og rolig.

Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 5180 Oslo

I kombinasjon er disse blåtonene uslåelige dersom man elsker det blågrønne uttrykket, fra lyst til mørkt.

Sengegavelen er malt med Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 5490 Serene Blue. Veggen er malt med Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 7637 Exhale.

Tips når du skal velge farger

Forsøk å tenke helhetlig når du velger farge, – hva passer inn til det dere har fra før? Tenk gjerne på fargene i andre rom eller på detaljer, men også materialer i form av gulv, tak, møbler, kjøkkenfronter osv. Å bruke litt tid på å se seg godt rundt i boligen, er ofte vel anvendt tid når et fargevalg skal tas. Prøvemal gjerne de fargene du ønsker, – det er enkelt, og den aller beste investeringen du gjør i et godt fargevalg. Du trenger ikke male rett på veggen, mal gjerne på en løs plate, et tykt gråpapir el.l, da kan du flytte med deg fargene rundt på de ulike veggene, slik at du ser hvordan fargen oppleves i ulike lysforhold. Betrakt fargen på dagtid så vel som i kveldsbelysning.

Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 7637 Exhale.

Våre SENS-farger, er farger som vil kle de fleste rom, og de er enkle å lykkes med siden vi allerede har plukket ut en begrenset palett. Du kan fargesette med hele paletten, eller plukke ut favorittene du faller for. Alt fra gylne og frodige gule innslag, svale blå og frisk mint. Lyse hvite  og elegante, grønne valører, – så vel som spennende kontraster  – når vi setter dem sammen.

Lykke til med dine fargevalg!

Styling: Kråkvik/D\Orazio | Foto: Trine Hisdal/Tinagent

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Rosa kjøkkendrøm hos Elaine og Dennis

Mange av dagens kjøkken males ofte i lyse og ganske nøytrale pasteller eller andre lyse farger. Men hvorfor ikke prøve…

Opptatt av inneklima – Velg LADY Balance

Vi oppholder oss mye innendørs, det er derfor viktig at vi har mulighet til å velge produkter som kan bidra…

Bli med hjem til Iselin Guttormsen

Sammen med barna flyttet sexolog Iselin Guttormsen inn i et flunka nytt hus på Hurumlandet i Asker. Her ønsket hun…

Unik fargeopplevelse med LADY Pure Color

LADY Pure Color 4863 Statement Blue, skaper et dristig og personlig interiør, som oser av sofitstikert selvtillit. Denne kraftfulle fargen er…

Bli med hjem til Lina og Eldan fra Sommerhytta

Vi ble godt kjent med Lina og Eldan i fjorårets «Sommerhytta» på TV2. Siden den gang har paret flyttet fra…

Soveromtips med designeren bak sengetøyet MYYK

Det er en ny sengetøy-aktør i byen, og du skal ha levd rimelig langt under en stein for ikke å…