Eventyrlig Oppussing av 80-talls fjellhytte

Eventyrlig Oppussing av 80-talls fjellhytte

I ukens episode skal en fjellhytte tilpasses den yngre generasjonen. Det er duket for en eventyrlig sesongavslutning når teamet setter kursen mot majestetiske Vågå. Se resultatet her!

Fjellhytte i majestetisk landskap

I sesongens siste episode av Eventyrlig Oppussing går turen til Vågå. Her, omgitt av vakre fjell og snødekte topper, ligger en typisk 80-talls furuhytte. Beliggenheten er fantastisk, men hytta må både fornyes og tilpasses den yngre generasjonen. Halvor Bakke og teamet tar selvsagt utfordringen på strak arm!

Eventyrlig Oppussing av fjellhytte på VågåEn tidstypisk 80-talls furuhytte skal forvandles til en lun og trivelig fjellhytte i sesongens siste episode av Eventyrlig Oppussing.

Lun stue med peis som blikkfang

Den opprinnelige stuen er tidstypisk for 80-tallet, her møtes Eventyrlig Oppussing av litt trange romløsninger og gulnet furupanel. Heldigvis vet Halvor Bakke at det er mye som kan endres med noen malestrøk!

Furuveggene blir behandlet med JOTUN Kvist- og sperregrunning. Deretter maler Halvor veggene med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1233 Mohair, som er en deilig, lun og varmende nyanse. Perfekt for en fjellhytte!

Taket i stuen og kjøkkenet beises med LADY Pure Nature Interiørbeis i 9044 Kullsort. Dette bidrar til et omsluttende og lunt uttrykk.

Slik så stuen ut før:

Før-bilde av stuen på Vågå i Eventyrlig Oppussing

Slik ble resultatet:

Etterbilde av stue malt med 1233 Mohair på Eventyrlig OppussingHer blir det koselig å sitte sammen etter en lang dag ute i skiløypene! Veggen er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1233 Mohair, taket er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis i 9044 Kullsort.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

Naturlig vakker interiørbeis
 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Etterbilde av stue malt med 1233 Mohair på Eventyrlig OppussingDeilig og raus vinkelsofa med plass til hele familien. Vegg: er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1233 Mohair

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

Best sperrende effekt
 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Sperrer nikotin, sot og kvister

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Fantastisk peis – med egen ved-heis!

– Stua må være en fjellhytte verdig, og da behøves det en fantastisk peis, erklærer Ole. – Her må vi rett og slett ha en enorm peis som «gjør» hele rommet!

Den nye peisen tegnes av Ole selv; Peishetten kles inn med gamle materialer, mens basen dekkes med skifer. Det blir også installert LED-lys i basen, som sikrer at det blir ekstra stemningsfullt på mørke vinterkvelder mens vinden uler utenfor veggene. Ole snekrer også en tilhørende ved-heis, som løfter veden enkelt og raskt fra vedboden i kjelleren og opp i stuen!

– Dette blir den dyreste peisen vi noensinne har satt inn, men det er den verdt!

Den majestetiske peisen er tegnet av Ole. Peisen har to åpninger, én mot kjøkkenet og én mot familiens nye sofakrok. Den majestetiske peisen er tegnet av Ole, og bygget med gamle materialer. Peisen har to åpninger, én mot kjøkkenet og én mot familiens nye sofakrok. Taket er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis i 9044 Kullsort.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

Naturlig vakker interiørbeis
 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Ved-heis til hytte på Vågå i Eventyrlig OppussingOle snekrer en smart ved-heis, som enkelt og raskt løfter veden opp fra vedboden og inn i stuen. Den smarte løsningen kan selvsagt også frakte noen flasker med avkjølte bobler!

Er dette virkelig hytta vår?! Dette må jo være en helt annen hytte!

Nytt kjøkken med bedre romløsning

På kjøkkenet er alt byttet ut – og den nye innredningen fra JKE passer perfekt inn! Det opprinnelige kjøkkenet var lite og trangt, men teamet flytter inngangsdøren og yttergangen. Dette sikrer mer plass i oppholdsrommene og gir en romløsning med bedre flyt.

Slik så kjøkkenet ut før:

Før-bilde av hyttekjøkkenet på Vågå i Eventyrlig OppussingKjøkkenet var lite og trangt – og inngangsdøren og yttergangen «stjal» mye plass fra oppholdsrommene. Ved å flytte inngangsdøren får familien et mye luftigere kjøkken.

Slik ble resultatet:

Kjøkken fra JKE i Eventyrlig Oppussing av fjellhytte på VågåPå dette lekre kjøkkenet skal det lages mange gode måltider – og kokken vil selvsagt også nyte godt av den fantastiske utsikten! Den lekre kjøkkenløsningen er fra JKE (Nordic Frame røkt eik), den beige marmorflisen over kjøkkenbenken er fra Ulfven.

Kjøkken på Eventyrlig Oppussing på Vågå. beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis i 9044 Kullsort

Legg merke til det lekre taket, som er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis i 9044 Kullsort. Et mørkbeiset tak gir en varm og omsluttende effekt, som passer perfekt til ei fjellhytte.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

Naturlig vakker interiørbeis
 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Lun spiseplass for hele familien

Familien ønsker en trivelig spiseplass som er stor nok for alle gjestene – og Eventyrlig Oppussing leverer! Spiseplassen får en spesialbygd sittebenk på hele fire meter.

De nye vinduene slipper inn rikelig med dagslys og sikrer at familien kan nyte den fantastiske utsikten over et godt måltid.

Spisestue i Eventyrlig Oppussing på Vågå malt i 1233 MohairHalvors fargevalg i oppholdsrommene utgjør en fantastisk og lun fargepalett. Veggen er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1233 Mohair, mens taket er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis i 9044 Kullsort.

Nærbilde av spisestuen i Eventyrlig Oppussing av hytte på VågåLegg merke til den lekre dekor-hyllen over spisebordet. Her kombinerer Halvor LED-kubbelys og granbar fra naturen utenfor. Vegg er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1233 Mohair, taket er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis i 9044 Kullsort.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Dekorativt bilde av bord i Eventyrlig Oppussing på Vågå

Gamle drage-stoler i Eventyrlig Oppussing på VågåFamilien er spesielt knyttet til de nydelige Drage-stolene, som opprinnelig ble laget av en onkel. Halvor vokser treverket for at detaljene skal komme bedre frem, og stolputene trekkes om i reinsdyrskinn. Veggene er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1233 Mohair, mens taket er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis i 9044 Kullsort.

Så fint det har blitt! Det her hadde jeg ikke drømt om i mine villeste fantasier!

Ny ytterdør – og trapp!

Ytterdøren flyttes bort fra kjøkkenet. Eventyrlig Oppussing velger å benytte den ekstra utgangen på forsiden av hytta i stedet. Dette gir en mye bedre flyt – både inne og ute. Ole og Torkel bygger i tillegg en ny og bred trappeløsning.

Slik så hytta ut før:

Før-bilde av hytta på Vågå utvendig i Eventyrlig OppussingDenne døren på forsiden av bygget skal bli den nye hovedinngangen!

Slik ble resultatet:

Etterbilde av hytta på Vågå utvendig i Eventyrlig OppussingVed å flytte inngangen, sikrer teamet en mye bedre flyt – både inne og ute.

Takk for nok en eventyrlig sesong!

Snipp, snapp, snute, så var nok en sesong av Eventyrlig Oppussing ute – for denne gang!

Denne høsten har budt på noen helt fantastiske prosjekter for Eventyrlig Oppussing, og det har vært en sann fryd å få være med på årets «reise» fra hytte til hytte! Takk til Halvor Bakke og teamet for en fantastisk sesong – vi i LADY-teamet gleder oss allerede til sesong 9!

Halvor Bakke i Eventyrlig Oppussing på VågåTakk til Halvor Bakke som har loset oss gjennom nok en fantastisk sesong av Eventyrlig Oppussing!

Her finner du mer informasjon om hvilke materialer og produkter som er benyttet i denne episoden. Husk at du kan se alle episodene av Eventyrlig Oppussing på Viaplay, Viasat eller på TV3. Du kan selvsagt også holde deg oppdatert via våre reportasjer her på bloggen!

 Foto: Ragnar Hartvig

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep – Innholdsprodusent

Christina er svært opptatt av farger og interiør. I samarbeid Jotuns dyktige fargeeksperter, deler hun fargeinspirasjon og tips til enkel fornyelse i hjemmet.

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…

Hytta på Hurum blir helt eventyrlig

I sesongens fjerde episode tar gutta turen til Hurum for å pusse opp en bitteliten hytte med mange trange rom….

Eventyrlig hytte på Vestfoldkysten

På Vestfoldkysten, midt mellom Sandefjord og Larvik, nærmere bestemt Kjerringvik ligger det ei hytte på et svaberg nesten nede i…

Eventyrlig hyttemagi på Hvaler

En fantastisk beliggende hytte på Hvaler har ymse stiler som nye eiere ønsker å gjøre noe med. Eventyrlig-gutta får frie…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…