Eventyrlig Oppussing av skogshytte

Eventyrlig Oppussing av skogshytte

Gutta i Eventyrlig Oppussing er på tur igjen! Denne gangen skal en eldre skogshytte forvandles til en lun oase for en vordende familie. Bli med inn og se det flotte resultatet!

Skogshytte med fantastisk beliggenhet

I ukens episode går turen til naturskjønne Aremark, nær Halden. Der ligger det en gammel skogshytte med en helt nydelig utsikt! På innsiden møtes Halvor Bakke av umalt furupanel, lite dagslys og et gammelmodig uttrykk. Heldigvis gir de unge eierne, som nettopp har arvet hytta, Eventyrlig Oppussing helt frie tøyler til å gjøre hytta både mer moderne og familievennlig.

– Her ser det ut som om tiden har stått stille, sier Halvor. – Men nå skal vi gå videre!

Før-bilde av hytta på Aremark

Den gamle hytta ligger fint til i den vakre naturen på Aremark, men den behøver utvilsomt litt omsorg og kjærlighet! Halvor og teamet tar på seg oppdraget med å gjøre hytta klar til en ny generasjon.

Lyse og lune fargekombinasjoner

En liten skogshytte fortjener en lys og naturlig fargepalett. Halvor ønsker å skape et lyst og åpent uttrykk, dette skal bli en hytte som inspirerer til kos og hygge!

Veggene i stuen og kjøkkenet tapetseres med et vakkert tapet fra Green Apple. Takpanelet males med LADY Supreme Finish Silkematt i 1140 Sand. Dette gir et lyst og lunt uttrykk i rommet. Listverk males med LADY Supreme Finish Silkematt 9918 Klassisk Hvit.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Nytt kjøkken i nordisk stil

Gutta i Eventyrlig Oppussing tar seg av kjøkkenet først. Det opprinnelige hyttekjøkkenet kjennetegnes av umalt, gulnet furupanel og lite dagslys. Det er heller ikke innlagt vann i hytta.

Slik så kjøkkenet ut før:

Før-bilde av gammelt kjøkken i hytta på Aremark i Eventyrlig Oppussing

Før-bilde av peis i hytta på Aremark i Eventyrlig Oppussing

Det opprinnelige kjøkkenet er gammelmodig og datert, men selve romløsningen er god og kan beholdes.

Kjøkkenet blir erstattet med et lekkert JKE-kjøkken i nordisk stil, med tilhørende kjøkkenøy. Det blir også satt inn nye, store vinduer for å bringe inn naturlig dagslys i hytta.

Brønnboring

I tillegg får gutta brynet seg på en helt ny utfordring:

– Dette har vi aldri gjort på Eventyrlig Oppussing før, men vi borer faktisk etter vann som kan kobles til hytta! Boret må helt ned til 90 meter for å finne vann, forklarer Halvor.  – Vår første brønnboring, dette er gøy!

 Slik ble resultatet:

Unik skogshytte får et mørkt JKE-kjøkken i nordisk stil på Eventyrlig Oppussing

For et drømmekjøkken! De nye, store vinduene slipper inn mer dagslys og sikrer at man fint kan gå for en mørkere farge på kjøkkeninnredningen. Kjøkkenet er fra JKE (Nordic Nature røkt eik).

Panelet i taket er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i den beige nyansen 1140 Sand. Listene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Hvit.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
Hytte på Aremark får Quooker-kran på kjøkkenet

En lekker Quooker-kran setter prikken over i-en på det flotte kjøkkenet. Halvor og teamet må bore helt ned til 90 meter før de finner vann som kan kobles til hytta!

Kjøkken fra JKE på hytte i Aremark på Eventyrlig Oppussing

Skogshytta har en åpen løsning mellom kjøkken og stue. Eventyrlig Oppussing legger også et nytt, lyst gulv i det store oppholdsrommet. Her blir det perfekt å krabbe for babyen som ventes!

Taket er først grunnet to strøk med JOTUN Kvist- og Sperregrunning, deretter malt med LADY Supreme Finish Silkematt i den beige nyansen 1140 Sand, Listene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Hvit.

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

Best sperrende effekt
 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Sperrer nikotin, sot og kvister

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Så fint og så mye lysere! Her skal vi kose oss!

Lun stue i lyse farger

Den gammelmodige stuen får nytt liv med lune og lyse farger – og hyggelige sitteplasser! Halvor tapetserer stueveggene for å skape et lunt uttrykk. Tapetet er i en fargenyanse som passer perfekt inn med den myke, beigetonen 1140 Sand, som benyttes på takpanelet. Teamet åpner opp stuen og kjøkkenet med nye, store vinduer.

Slik så stuen ut før:

Før-bilde av stuen med umalte furuvegger på hytta på Aremark i Eventyrlig Oppussing

Slik ble resultatet:

Etter-bilde av stue i Eventyrlig Oppussing av skogshytte på Aremark

En unik skogshytte med myke, nøytrale fargevalg. Det lekre tapetet – som har en deilig, vevd tekstur – passer perfekt med LADY Supreme Finish Silkematt i 1140 Sand, som er benyttet i taket. Listene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Hvit.

LADY 1140 Sand

Er en varm beige tone. En lys mellomtone som oppleves som lun og varm. En av våre mest solgte farger. Nydelig i kombinasjon med 1875 Sans, 1001 Egghvit og andre mørkere bruntoner som 1929 Muskatnøtt.

Etter-bilde av stuen i skogshytte på Aremark.

En stor og raus vinkelsofa blir stuens midtpunkt.

Etter-bilde av spisestuen i hytta på Aremark. Eventyrlig Oppussing sesong 8.

Det vakre, runde stuebordet er håndlaget av Ole. Bordet er kledt inn i gammelt synketømmer fra Haldenvassdraget! Taket er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 1140 Sand, listene er malt med LADY Supreme Finish i 9918 Klassisk Hvit.

Dekket bord i hytta på Aremark. Eventyrlig Oppussing sesong 8, episode 5.

Jeg kan ikke skjønne at dette er vår hytte!

Hyggelig uteområde – med utekjøkken!

Den lille skogshytta får også en solid oppgradering ute. Plattingen forlenges, slik at den unge familien får en stor og deilig uteplass hvor de kan nyte naturen rundt dem. Halvor og teamet overrasker også med et praktisk og hyggelig utekjøkken!

Ute-område og platting ved hytta på Aremark i Eventyrlig Oppussing.

Den opprinnelige plattingen forlenges, slik at familien får en stor og deilig uteplass. I tillegg til nye, store vinduer, får skogshytta også ny kledning. Den utvendige kledningen er levert ferdigmalt fra fabrikk med DRYGOLIN Nordic Extreme i 0675 Seterbrun. Vinduslistene er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør i 9918 Klassisk Hvit.

Bygge nytt? Les mer om ferdigmalt kledning på jotun.no!

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme – holder lengst!
 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

Vår suverent beste til vindu og dør
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Utvendig bilde av skogshytte på Aremark i Eventyrlig Oppussing.

Skogshytta ligger vakkert til i naturen. Legg merke til de nye, store vinduene som slipper inn masse deilig dagslys!

Utekjøkken ved hytta på Aremark i Eventyrlig Oppussing

Her blir det godt å være! På utekjøkkenet er det benyttet samme materialer og produkter som på kledningen – dette gir et fint og helhetlig uttrykk. Den utvendige kledningen leveres fabrikkmalt med DRYGOLIN Nordic Extreme i 0675 Seterbrun. Vinduslistene er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør i 9918 Klassisk Hvit.

Enda et fantastisk resultat!

Halvor Bakke poserer i skogshytta på Aremark i Eventyrlig Oppussing.

Nok en eventyrlig oppussing er gjennomført for Halvor Bakke og teamet – og familien ble storfornøyd med resultatet! Her finner du mer informasjon om hvilke materialer og produkter som er benyttet i denne episoden

Jotun er stolt samarbeidspartner med Eventyrlig Oppussing. Gikk du glipp av forrige episode? Da kan du se før- og etterbilder i vår reportasje. Og du – nå nærmer vi oss sesongavslutningen med stormskritt! Følg med på torsdag 21.30 på TV3, og på VIAFREE og VIAPLAY for å få med deg sesongens siste episode av Eventyrlig Oppussing.

 Foto: Ragnar Hartvig

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep – Innholdsprodusent

Christina er svært opptatt av farger og interiør. I samarbeid Jotuns dyktige fargeeksperter, deler hun fargeinspirasjon og tips til enkel fornyelse i hjemmet.

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…

Hytta på Hurum blir helt eventyrlig

I sesongens fjerde episode tar gutta turen til Hurum for å pusse opp en bitteliten hytte med mange trange rom….

Eventyrlig hytte på Vestfoldkysten

På Vestfoldkysten, midt mellom Sandefjord og Larvik, nærmere bestemt Kjerringvik ligger det ei hytte på et svaberg nesten nede i…

Eventyrlig hyttemagi på Hvaler

En fantastisk beliggende hytte på Hvaler har ymse stiler som nye eiere ønsker å gjøre noe med. Eventyrlig-gutta får frie…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…