Eventyrlig tømmerhytte i Rennebu

Eventyrlig tømmerhytte i Rennebu

Eventyrlig Oppussing har forvandlet ei gammel tømmerhytte, til den lekreste familiehytte i lune farger. Veggpanel: LADY Supreme Finish Matt 8546 Local Green. – Bli med inn og se resultatet! 

Bonderomantisk tømmerhytte

Denne gangen har turen gått til naturskjønne Rennebu, sør for Trondheim. Den gamle tømmerhytta ser staselig ut på utsiden, der den ligger flott til på bakkehøyden, med utsikt til dalen. Men når Halvor Bakke trår over dørstokken, ser han raskt at det ikke er helt harmoni mellom farger og stil utvendig og innendørs.

Halvor Bakke maler i Eventyrlig Oppussing

Halvor Bakke er en ekspert til å finne de riktige fargenyansene til sine prosjekter.

Slik var hytta før

Tømmerveggene var malt i solgult og limegrønt –  farger som passer bedre i Karibia, i følge Halvor. Her vil han bruke sin ekspertise til å finne ro i fargepaletten, og få det hele til å stemme med den over hundre år gamle bygningen og omgivelsene.

Før-bilde av stua

FØR: Limegrønne vegger sto ikke helt i stil med omgivelsene.

Ny og lekker tømmerstue

De gamle tømmerveggene i stua skal få komme tilbake til sin naturlige trefarge, og blir derfor sandblåst. Taket var tidligere malt kritthvitt, og får et mer dempet uttrykk med fargen 10342 Kalkgrå. Bjelkene markeres med fargen 10964 Smoked Oak – alt i LADY Supreme Finish.

De naturlige nyansene løfter hele inntrykket, og hytta får en ny balanse og helhet.

nyoppusset tømmerstue

De sandblåste tømmerveggene danner rammen for en tradisjonsrik og koselig stue. Tekstiler i varme farger, gjør rommet ekstra lunt og hyggelig.

ny tømmerstue

Nytt stort vindu gir mengder av lys inn – og utsikt. Fargen på vinduet og listene er 9918 Klassisk Hvit. Takbjelker: LADY Supreme Finish Matt 10964 Smoked Oak – og takpanel: LADY Supreme Finish Silkematt 10342 Kalkgrå.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Frokostplass for to

Se hvor fint fargene harmonerer i den lille frokostplassen!

Frokostplass for to

Møblene er gjenbruk, malt med LADY Supreme Finish Matt 8546 Local Green. Tak: LADY Supreme Finish Silkematt 10342 Kalkgrå, og bjelker: LADY Supreme Finish Matt 10964 Smoked Oak

lite kjøkkenbord i fargen Local Green

Stort familiekjøkken

Det som tidligere var soverom i første etasje, blir bygget om til et fantastisk, nytt kjøkken. Veggene har fått en litt lysere nyanse enn taket, og er malt med LADY Supreme Finish Matt 10341 Kalk.

Kjøkken fra JKE

Tips! Styr unna de gulaktige hvitfargene i kombinasjon med de «greige» fargene Kalk og Kalkgrå. Vi anbefaler hvitnyansen 9918 Klassisk Hvit til disse fargene, som Halvor også har brukt her.

Nytt kjøkken
Kjøkken fra JKE (Nordic Frame Trend Nattblå). Vegg: LADY Supreme Finish Matt 10341 Kalk.

LADY 10341 Kalk

En lys gråbeige (greige) tone med hint av rødt, noe som gir fargen lunhet. Nydelig å kombinere med 10342 Kalkgrå og 9918 Klassisk Hvit. Du bør unngå Bomull og Egghvit i kombinasjon med Kalk. Lady Kalk er også tøff med mørkere farge på lister og detaljer, feks. fargen 10429 Diskret.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Ny spisestue

Det som tidligere var kjøkken, blir til en ny og koselig spisestue. I dette rommet blir panelveggene malt med den lune grønnfargen 8546 Local Green – en deilig gyllen, grønnfarge som passer perfekt til dette rommet.

Spisestue - Local Green

Veggpanel: LADY Supreme Finish Matt 8546 Local GreenDører og lister LADY Supreme Finish Silkematt 9918 Klassisk Hvit. Takbjelker: LADY Supreme Finish Matt 10964 Smoked Oak, takpanel: LADY Supreme Finish Silkematt 10342 Kalkgrå.

Loftet blir barnas nye rom

I andre etasje er det et stort loftsrom som har stått mer eller mindre ubrukt. Familiens to gutter ønsker seg et rom der de kan se på tv og drive med gaming, så dette blir deres nye oase. – Ole har bygget en ramme av gamle materialer med glassplate. Det ser ut som et speil, og skjuler tv, når det ikke er i bruk. Sengen har hjul og kan brukes som sofa på dagtid.

sove- og gaming-rom på loftet

Tømmerveggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 10342 Kalkgrå.

Bordet og lamellveggene inn mot sengene er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis 90017 Barista.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Hemmelig dør med bokhylle

Ole har bygget en «hemmelig» dør med bokhylle. Bokhyllene er beiset med LADY Pure Nature White, mens veggen til høyre er gjenbruk av gamle materialer som gir en rustikk stil på loftet.

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

 • Enkel å påføre og drypper ikke – perfekt til tak
 • Gir lyst og vakkert tre
 • Bevarer utseende over tid
 • Til ubehandlet tre

Tips! For å skjule sprekkene mellom de gamle, røffe materialene, beiset Ole underlaget med LADY Pure Nature Interiørbeis 90017 Barista.

barnerom på loftet

Trappen opp til loftsrommet var bratt og litt nifs å gå i, derfor blir den byttet ut med en mer funksjonell og tryggere trapp.

ny trapp

Slik var loftsrommet før!

Loftsrommet - FØR

Før-foto fra TMM.

Les om forrige ukes episode av Eventyrlig Oppussing her.

Tid for kos

Halvor Bakke og gjengen i Eventyrlig Oppussing har nok en gang gjort en kjempejobb! Heldigvis blir det også litt tid til opplevelser. Denne gangen ble det både kanefart og bålkos på de flinke gutta.

Kanefart i Rennebu

Her finner du mer informasjon om materialer og produkter i denne episoden.  – Du kan se alle episoder av Eventyrlig Oppussing på Viaplay/Viasat eller på TV3 – og lese våre reportasjer her på bloggen.

Interiørfoto: Ragnar Hartvig

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…

Hytta på Hurum blir helt eventyrlig

I sesongens fjerde episode tar gutta turen til Hurum for å pusse opp en bitteliten hytte med mange trange rom….

Eventyrlig hytte på Vestfoldkysten

På Vestfoldkysten, midt mellom Sandefjord og Larvik, nærmere bestemt Kjerringvik ligger det ei hytte på et svaberg nesten nede i…

Eventyrlig hyttemagi på Hvaler

En fantastisk beliggende hytte på Hvaler har ymse stiler som nye eiere ønsker å gjøre noe med. Eventyrlig-gutta får frie…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Sommerhytta til Leona og Håvard

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…