Få tipsene av Frida Ramstedt, Trendenser

Få tipsene av Frida Ramstedt, Trendenser

Trendenser, en av Nordens største interiørdesignblogger, drives av dyktige Frida Ramstedt. Hennes kunnskap om interiørdesign er imponerende. Bli kjent med Frida, og sjekk ut hennes IKEA design-hack her.

Kvinnen bak Trendenser

Frida Ramstedt bor i Kungsbacka like sør for Göteborg. Her bor hun sammen med mann og to barn. Hun er født og oppvokst i Umeå, og har stadig et ben forankret i Norrland, der hennes familie og slektninger fortsatt bor.

Frida har blogget om interiørdesign i 15 år. Hennes stadig voksende interiørdesignblogg, Trendenser, er nå en av Nordens største. Her skriver Frida om alt relatert til interiørdesign, og hennes dype kunnskap om emnet er imponerende. På en enkel, lærerik og samtidig veldig inspirerende måte, forklarer Frida trender, DIY-prosjekter og om bærekraft innen interiørdesign.

Frida har også skrevet boka Handbok i Inredning och Styling som har blitt en bestselger. Boken vil også bli oversatt til 25 (!) Språk i løpet av 2020–2021.

Frida Ramstedt driver en av Nordens største interiørdesignblogger.

Arvet interiørinteresse

Fridas store interesse for interiørdesign startet tidlig. Både moren og bestemoren har stor interesse for interiørdesign og møbler.

– Interessen er nedarvet i direkte linje, forklarer Frida.

Jo mer Frida har lært om interiørdesign og møbler, jo morsommere har det blitt. Gjennom årene har interessen hennes utviklet seg videre, og i dag er hun like interessert i det estetiske som de psykologiske drivkreftene. Det vil si det som får oss til å føle godt om oss selv, så vel som de mer praktiske og fysiologiske aspektene av fordelene ved å ha et godt planlagt interiør.

Veggen er malt med supermatt LADY Pure Color i fargen 10385 Belgian Brown.

Frustrasjonsdrevet inspirasjon

Frida er en sann inspirator og inspirerer hundretusener av mennesker daglig. Da vi spurte hva hun henter inspirasjon fra, svarte hun:

Inspirasjonen min springer mye ut av frustrasjon. Det høres kanskje rart ut, men jeg tror det er en ting som kan skille meg fra mange andre interiørdesignere og stylister.

Frida leser ofte i intervjuer at mange andre skapere er inspirert av magasiner, filmer, restauranter og vakre omgivelser. Dette gir selvfølgelig også nye ideer for Frida. Men Fridas største inspirasjon kommer hovedsakelig fra hverdagens irritasjoner i hjemmet og fra helt andre bransjer enn de estetisk orienterte.

Se hvor lekkert det blir når du matcher veggen med detaljene. Veggen er malt med supermatt LADY Pure Color i fargen 10385 Belgian Brown. Bordet har samme farge, men er malt med LADY Supreme Finish Halvblank glansgrad.

Største forbilde – Erik Niva

Fridas største forbilde er uventet nok Erik Niva. Han er en svensk fotballekspert og kanskje ikke så kjent for våre norske lesere. Frida forklarer at tv-profilen Niva kommenterer med en detaljkunnskap som få kan måle seg med.

– Jeg er helt uinteressert i fotball, men ekstremt inspirert av Erik, forklarer Frida.

Vi kan ikke svare på om Erik har like stor interesse for interiørdesign, men det som appellerer til Frida er hans tilnærming til faget, språktalent og hans nerdete kunnskap om sporten. – Erik har en måte å sette fotballen i et større perspektiv som gir deg en helt annen forståelse av sporten – uten å utelukke de som ikke har kunnskap om den. Frida er fascinert av analysene og forholdet han har til sporten. Her har interiørdesignindustrien mye å lære, mener hun.

Her er det samme bordet, men i en annen farge – det er så spennende å se forskjellen! Her matcher fargene 10679 Washed Linen og 1973 Antikkgrå lekkert. Veggen er malt med supermatt LADY Pure Color 10679 Washed Linen og bordet med LADY Supreme Finish Halvblank 1973 Antikkgrå.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Nysgjerrig og ambisiøs

– Hvordan ville det se ut hvis kokebøker ikke inneholdt noen oppskrifter? Bare mange bilder av ferdige retter? Det er noe vi har blitt vant til når det kommer til interiørdesigninspirasjon, men dette er noe jeg vil være med på og endre. Å bane vei for noe nytt som kan få oss til å se på alle vakre interiørbilder med andre øyne, forklarer Frida.

Frida vil være interiørindustriens tilsvarer Erik Niva, Naval Ravikant eller Gary Vay-Ner-Chuk. Dette er profiler som ikke har noe med form og design å gjøre, men som inspirerer Frida i hvordan hun vil forme fremtiden. Og hva det blir, er vi veldig nysgjerrige på.

Hvilken farge liker du best? – Her har rommet fått en helt annen karakter, når både bordet og veggen har fargen 8469 Green Leaf. Veggen er malt med supermatt LADY Pure Color og bordet med LADY Supreme Finish Halvblank.

Skap endring med farge

Frida gjorde dette DIY-prosjekt for å vise hvor stor forskjell ulike farger og detaljer kan gjøre for følelsen i et og samme rom. Med dette «IKEA-hack’et» illustrerer hun hvordan vi enkelt kan sette et mer personlig preg på et masseprodusert møbel. Frida har brukt samme prinsipp og de samme IKEA-møblene, som hun malte i tre forskjellige farger og matchet med ulike veggfarger.

– Mange av leserne mine synes det er vanskelig med farger. Eller rettere sagt vanskelig i den forstand at du vil prøve noe nytt, men ikke egentlig vet hvordan du skal komme i gang. Fra et interiør med dominerende hvit eller lys base, til gradvis å bruke flere farger, men uten at de fargerike detaljene blir til rotete gjester i hjemmet og overtar showet helt, forklarer Frida.

Forny dine gamle skatter ved å fargesette dem. Her maler Frida med vår aller beste maling til tre og panel, LADY Supreme Finish. Bordet har fargen 10385 Belgian Brown.

Se tipsene om hvordan du kan fornye møbler med maling!

Da Frida skrev sin bok, Handbok i Inredning och Styling, ble hun rådet til at grønne-, brune- og jordfarger er enkle å starte med. Hvorfor? Vel, fordi vi finner disse fargene i naturen – i gress, trær, grøntområder, åker, jord osv. Med dette i tankene, laget Frida en tretrinns-rakett av en fargekombinasjon. Fra en litt pigmentert, til en sterkere brun og til en vakker grønntone. Valget falt på fargene 10679 Washed Linen, 1973 Antikkgrå, 10385 Belgian Brown og 8469 Green Leaf.

Her kan du få gode tips til varme fargekombinasjoner med nøytral base

Full fart på jobben!

Våren har vært rolig for Frida, så nå forventer hun en høst med full fart. Noe Frida er veldig takknemlig for. I høst skal Frida gjøre mye PR og intervjuer for britiske og amerikanske magasiner, samtidig som hun skriver en oppfølger til boken sin. Og vi gleder oss til å lese den!

Få mer inspirasjon og tips fra Frida på Trendenser og via blogggen hennes.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Stylistenes kreative fargelek

Stylistene Per Olav Sølvberg og Christina Hannestad inspirerer! – Se glimt fra deres kreative fargelek og poetiske univers.  – Til…

Stilrent drømmehus på Husvik

Velkommen hjem til Tor Fredrik og familien! På vakre Husvik har familien totalrenovert mormors gamle bolig fra 70-tallet. Husets nye…

Hjemme hos Daniella Witte

Interiørstylist Daniella Witte har nettopp malt stuen i en naturlig fargepalett. Velkommen inn og la deg inspirere! Veggene er malt…

Lina og Eldan sin flotte sommerhytte

Sommerhytta 2022: Lina og Eldan vant gullhammerne fra to av ekspertene i den spennende finalen i Sommerhytta. – Foto for…

Elegant og personlig hos Vita og Wanda

Da Vita og Wanda Mashadi spontant kjøpte leilighet i nybygget et steinkast fra der de bodde, var planen å bare…

Sommerhytta 2022 – her er vinnerhytta!

Sommerhytta 2022: Sara og Ibrahim vant gullhammer for det flotte kjøkkenet – og gikk seirende ut av Sommerhytta på TV…