DIY: Geometrisk vegg i vårens farger

DIY: Geometrisk vegg i vårens farger

Før og etter, geometrisk vegg i vårens farger

Aller først: Riktig godt nytt år! Med nytt år får jeg som oftest et stort behov for fornying, og i år har jeg virkelig svingt meg med malerkosten! Geometriske former og mønstre er en stor trend som vi tar med oss videre inn i 2013, og trekanter, sekskanter og harlekinruter skaper enkle og rene blikkfang både på små detaljer og på større flater. Da vi skulle pusse opp gangen i andre etasje, ble jeg inspirert til å lage min egen geometriske vegg, med utgangspunkt i likesidede trekanter. En jobb som er utrolig morsom, men litt pirkete, så forbered deg på å ha tunga rett i munnen om du vil la deg inspirere!

Veggen min måtte aller først bli ny. I gamle hus er det ofte mange rare løsninger, og hos oss var denne veggen et lappeteppe av ulik panel i dårlig stand. Akkurat her rev vi derfor det gamle panelet og satte opp en gipsplate i stedet – et perfekt slett underlag for maling i mønster. Gipsvegg, dør, dørhåndtak og listverk fikk grunning og to strøk Lady Pure Color Supermatt i hvitfargen 7236 Chi (som fikk tørke godt), før det var klart for å måle opp trekanter.

 

Vi laget en grundig skisse på hvordan vi ville fordele trekantene på veggen, og brukte målebånd for å sette punkter som i et koordinatsystem på veggen, for å vite hvor vi skulle sette maskeringstapen. En trekantet stållinjal for å rive tapen rett er lurt. Det er lurt å maskere i flere omganger, noen steder helt nødvendig da flere av mine trekanter skulle stå mot hverandre. Derfor startet vi med å maskere opp tre trekanter i første omgang. Da disse var malt med to strøk, tok jeg av maskeringstapen før siste strøk var tørket helt. Kantene blir skarpere om det ikke ligger maling mellom tapen og veggen. (Red. anm: et tips er å også male inne i trekanten med bakgrunnsfargen, her Chi, slik at det dekker over skjøten på maskeringstapen, for enda skarpere kanter). Så var det bare å fortsette med de resterende trekantene og repetere prosessen med maling og fjerning av tape. Lady Pure Color Supermatt tørker superfort, så hele denne prosessen tok ikke veldig lang tid. Jeg brukte omtrent en kveld og en morgen på dette.

Døren er nærmest kamuflert i veggen, noe jeg synes er en fin effekt skapt med maling. Ved å la mønsteret fortsette fra veggen til listverket til døren skapes det en helhet, og en nesten usynlig dør inn til badet.

Fargekoder som er brukt i prosjektet (hele veggen er malt med Lady Pure Color Supermatt): Petrolfargen: 6084 Sjøsmaragd. Den lyse blå/grå: 5262 Sval sjø. Den grå: 1032 Grå harmoni. Den friske gule: 10432 Spontan. Hvit: 7236 Chi

Utstyr som er kjekt å ha før du starter:

• Pensel og rulle (Jordans ”Ultimate” serie er helt klart ultimat! Min favorittpensel er skråskjært og helt super å jobbe med).

• Maskeringstape. Jeg anbefaler gjerne denne maskeringstapen: Tesa Precision Indoor (den er lysgul). Den lager fine rene overganger! Et tips er dessuten å male i lengderetningen til tapen, det skaper færre ujevnheter.

• Trekantet stållinjal, målebånd og blyant.

Lykke til med ditt geometriske prosjekt!

Se andre DIY prosjekter her.

Les om vårens farger her.

 

 

Avatar
Avatar

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Årets fineste pakkekalender

La årets pakkekalender bli til en hyggelig samlingsstund for familien. Fargen øverst på veggen er LADY Minerals kalkmaling 12126 Silhouette….