Farger, tekstur, kunst og design – bli med inn til interiørdesigner Benedicte Lobos

Farger, tekstur, kunst og design – bli med inn til interiørdesigner Benedicte Lobos

I det inspirerende hjemmet til Benedicte Lobos og Kim Thorvaldsen på Tåsen i Oslo blir vi møtt av en deilig, harmonisk fargefest. Bli med inn for å se hvordan interiørdesigneren og samboeren Kim har satt sammen en leken og sammenhengende palett.

Bildet over: Interiørdesigner Benedicte og ektemannen Kim er opptatt av farger, kunst, teksturer og designelementer. Det er helt tydelig i deres herlige hus på Tåsen.

– Vi hentet inspirasjon fra våre turer rundt om i verden, og kartla deretter hvilke farger vi tiltrekkes av og føler oss vel i, forklarer Benedicte når vi spør om hvor inspirasjonen til fargene kommer fra.

Whispering Red fra Jotun Lady

Inspirasjon til farger er plukket opp fra reiser rundt om i verden. Neonskiltet på veggen forteller om hvor de nå hører hjemme, nemlig på Tåsen i Oslo.

– Vi henter også mye inspirasjon fra skog og sjø og natur generelt. Hos oss er det varme toner, både i treverk og tekstiler, og dette gir oss mye glede. Spesielt gjelder dette for vinterhalvåret når alt ute er kaldt, blått og mørkt. Da føler vi at vi har skapt vårt eget lille paradis på innsiden, smiler Benedicte.

Italiensk vibe møter street style

Vi syns Benedicte har en skikkelig kul stil og ber henne fortelle litt mer om sin innrednings- og interiørstil:

– Jeg syns min kollega Marianne Norén sa det så fint; En slags italiensk vibe som møter Street style, der vintage-skatter er kombinert med kuratert kunst både i vegghengte bilder og malerier, såvel som i objekter og møbler.

Stue malt i Masala fra Jotun Lady

Friskt og samtidig rolig hjemme hos Benedicte og Kim. Naturens farger er trukket inn i stuen i både veggfarge og øvrig interiør. På veggen er det malt i fargen 10428 Masala.

Alle turene hun og Kim har reist på har påvirket farge- og materialpaletten i hjemmet, men som hun sier;

Jeg har aldri likt å definere stilen min.

Det er viktig at hjemmet deres både fungerer som et sted de kan lade batteriene og ikke minst som et sted de kan by inn til sosiale sammenkomster.

– Huset vårt er nesten alltid fullt med gjester og venner på besøk – noe vi elsker, sier Benedicte entusiastisk.

Rød tråd gjennom hele boligen

Det viktigste for paret med tanke på innredning og farger var at de skulle kunne finne roen med en gang de kom inn døren.

Tak malt i Observe og vekk malt i Masala

I stuen er taket malt i fargen 1303 Observe. Veggene er malt i fargen 10428 Masala. Med Observe i taket, heller enn en hvit farge blir det en mer dempet og roligere uttrykk.

– Det er en rød tråd i hele boligen med tanke på funksjon, form og farge, og man kan vel si at vi har prøvd å skape en organisert kompleksitet slik at rommene kunne oppleves som fellesområde og samtidig skinne alene – til tross for de åpne løsningene hos oss.

For et supermatt utseende males veggene med LADY Pure Color. Vår takmaling LADY Perfection benyttes når du skal male slette tak.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

Benedictes største utfordring var takene i fellesområdene:

– Vanligvis ville jeg valgt samme farge i tak som på vegg for å få takhøyden til å virke høyere, men i og med at vi har åpen løsning måtte jeg finne en hovedfarge i taket som harmonerte godt med de omliggende fargene, forteller hun.

Taket er den femte veggen

Benedicte er opptatt av å fargesette taket, og mener som oss, at taket er den femte veggen. Hjemme hos henne og Kim har stue, spisestue, kjøkken og gangen samme farge 1303 Observe.

Tak malt i Observe fra Jotun Lady

Kjøkkenet er et av de andre rommene som har fått fargen 1303 Observe i taket. Taket males med vår takmaling LADY Perfection. På veggen til venstre ved vinduet er det malt i fargen 8302 Laurbær. Taklampene Sqube og Box fra belgiske Wever & Ducré, er kjøpt hos Expo Nova.

– Taket er den femte veggen i huset, og det er mange som glemmer taket. Det som har blitt mer vanlig de siste tiårene er at taket skal være hvitt, men dette er verken historisk riktig, klassisk eller en god nyanse å bruke.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

– De hvite takene er noe som har kommet de siste ti, tyve årene fra trender der målet er at vi skal bo mer minimalistisk og sterilt enn de fargesprakende 90-årene, forklarer Benedicte Lobos.

Historisk ble takene i større grad malt i flere ulike farger og dekorert med ornamentikk.

– I say; bring it back! Så lenge det passer med din personlige stil selvfølgelig. Ved å male takene i andre farger enn hvitt, vil man se at fargene harmonerer bedre, gir mykere overganger fra tak til vegg, og understreker en rød tråd i de åpne sonene som glir godt sammen, messer Benedicte.

Gjennomtenkte fargevalg for hvert rom

Ingenting er tilfeldig i hjemmet til Benedicte og Kim, og Benedicte bobler over når vi spør henne om hun kan fortelle litt om fargevalgene i de ulike rommene.

– Selvfølgelig kan jeg det!

Fargepalett fra Jotun Lady i entreen

I gangen blir vi møtt av en forfriskende fargekombinasjon. 7673 Exhale på veggen til høyre, 4863 Statement Blue i taket og 2859 Whispering Red til venstre utstråler alle energi, og det er umulig og ikke bli glad av dette. Den gulbeige 1303 Observe ses i taket i forkant. Stolen er Zig Zag Chair av Gerrit Rietveld for Cassina.

Benedicte forklarer paletten i gangen slik:

– Vi ønsket å fremheve skråtaket i en annen nyanse enn takfargen ellers, ettersom dette er noe høyere enn resterende tak. Exhale og Statement Blue jobber godt sammen ved at de fremmer de beste kvalitetene i hverandre. Inngangspartiet er også en plass man kan leke litt ekstra både med farger og mønster ettersom dette er gjennomgangsrom der man ikke oppholder seg over lengre tid. På den måten blir det mer ufarlig, og du må aldri være redd for å kjøre på litt ekstra i gangen, mener Benedicte.

Blått soverom gir en sval og lun følelse

På soverommet har paret malt i fargen 5200 Dusky Blue for å gi en sval og lun følelse.

– Jeg er et A/B-menneske og Kim er B-menneske, så det var viktig for oss at veggfargen ikke ville være for mørk, da dette ville forlenge søvn og gjøre det mer vanskelig for oss å stå opp på morgenen. I tillegg er soverommet vårt i kjelleren, så Dusky Blue fungerer godt som et romforstørrende element hos oss, en slags optisk illusjon, forklarer hun.

Dusky BLue fra Jotun Lady på soverom

Nydelig soverom med vakre 5200 Dusky Blue på både vegger og tak. Leselampene er Bestlite BL7 fra Gubi via Oslo Deco, og nattbordene er kjøpt brukt. Sengetøyet er i egyptisk bomull fra Mille Notti.

Ettersom taket på soverommet er ti centimeter lavere enn i etasjen over valgte Benedicte å male det i samme farge som veggene.

– Ved å male taket i samme farge som vegg skaper man en optisk illusjon der taket virker høyere enn det er ved å viske ut linjen mellom vegg og tak. Dersom jeg hadde valgt en annen farge, eller eksempelvis hvit, som brukes i 90% av hjemmene i Norge, så hadde jeg ikke fått frem den røde tråden i boligen som jeg var ute etter, men heller fått et rom som fremsto som et blått rom med et «hvitt snøtak» , og det ville vi ikke, forklarer hun.

Golden bronze i walk-in closet

På soverommets tilhørende walk-in garderobe er det malt med 5200 Dusky Blue i taket, mens på veggene har Benedicte gått for en gyllen og varm farge som ønsker velkommen om morgenen. Kommoden heter Senzafine og er fra Poliform.

– Dette rommet får mye kjølig dagslys inn, så her var det viktig å gjøre det mer lunt, mykt, varmt og innbydende på morgenkvisten. 10963 Golden Bronze passer nydelig inn, spesielt til walk-in garderoben i eik med messingdetaljer og faux skinn på toppen av kommoden.

Kjøkken og spistestue i grønt

Ettersom det er kjøkken med åpen spistestue-løsning har Benedicte valgt gjennomgående grønt her med 8302 Laurbær.

– Vi har malt med fargen Laurbær både i spisestue og kjøkken, og valgte den fargen ettersom den er i en dus og behagelig nyanse vi kjenner igjen fra naturen som vi er så glad i, forklarer Benedicte.

Paret har også direkte tilgang til hagen fra kjøkkenet, noe som gjør også at sonene mellom ute og inne blender perfekt sammen vår, sommer og høst med den gylne og naturlige grønntonen 8302 Laurbær.

Laurbær fra Jotun Lady på vegg i kjøkken Observe i taket.

Rolig og samtidig energigivende kjøkken og spisestue, malt i fargen 8302 Laurbær.

Fargen harmoner godt med kjøkkenet i heltre eik og øya i røkt eik med benkeplate i brasiliansk quarts.

– Quartsen har mer blått i seg en grønt, men med laurbær så fremstår den mer grønn, forklarer Benedicte.

Laurbær fra Jotun Lady på vegg i kjøkken Observe i taket.

Den grønne spisestuen henger godt sammen med hagen, og med detaljer i oransje og rødt, samt spisebord i tre, gir det opplevelse av å dra naturen med seg inn. Den røde lampen i vinduskarmen er Bellhop fra Flos. Pendel-lampen over spisebordet er Orion Light Gold fra Lee Broom. Rundt bordet står Fogias stol Bollo og Capitol Complex Chair fra Cassina.

Gul stue

I stuen er det mye naturlig lysinnslipp og rommet har solforhold som gir et kjølig preg. Derfor var det viktig for Benedicte å mykne opp inntrykket med en passende farge.

– Varme 10428 Masala er en super kontrast til det blå lyset som vi har så mye av i Norge, spesielt på vinterhalvåret. De gule tonene er også farger vi anser som optimistiske som harmonerer godt sammen med resten av fargepaletten vår og oss som familie, sier Benedicte.

Stue malt i 10428 Masala fra Jotun Lady

10428 Masala er en sterk, okergul tone, og en farge som umiddelbart sender tankene til duftende krydder og mat fra sydligere strøk. Den er nydelig i stua til Benedicte og Kim.

Multirom i vakre Blushing Peach

I det stilige multirommet rammet inn av glassvegger er det malt i fargen 20047 Blushing Peach. Multirommet fungerer som kontor, gjesterom og lesekrok.

– Den duse rosa terracotta-tonen Blushing Peach gir rom for konsentrasjon og ro, og fargen gir en lun kontrast til de mer kalde tonene i gangen hvor selve glassrommet er sentrert, forklarer Benedicte.

2859 Whispering Red og Blushing Peach fra Jotun Lady.

Multirommet er malt i fargen 20047 Blushing Peach. Rammene til glassveggene har fargen 2859 Whispering Red. I trappen er fargen 7637 Exhale brukt. Taket er malt i fargen 1303 Observe. Sengen og skapet er spesiallaget av møbelsnekker Nikolaos Pavlidis og malt i samme farge som veggen, 20047 Blushing Peach.

Benedictes interiørtips

Det viktigste Benedicte Lobos gjør når hun gir interiørtips til kundene sine er å lytte.

– Jeg liker å ta meg god tid og jobbe sammen med kunden for å komme frem til hva de virkelig liker og ikke liker. På den måten får vi kartlagt løsninger rundt farger og materialer som de vil trives godt med på lang sikt. En interiørdesigner er en investering man skal få god nytte av, og da skal forslagene fungere like godt etter fem år såvel som femten år. Det koster kanskje litt mer der og da, men det er absolutt verdt investeringen, mener Benedicte Lobos.

Jobber nesten aldri med hvite flater

Ønsker du deg stort sett hvite flater, så bør du vurdere en annen interiørdesigner.

– Hvite flater jobber jeg nesten aldri med. Det er forsket på at det ikke er gode omgivelser å være i for folk, og når jeg skal hjelpe personer med interiør og fargesetting, så er det menneskene som er i fokus, forklarer Benedicte.

Hun mener videre at når man skal innrede et hjem, så er det viktig at det gir en verdi for de som bor der, og at det fargesettes for de som skal bruke det.

LADY Aqua på badet i fargen Northern Mystic

Heller ikke badet til Benedicte og Kim er hvitt. Den øverste delen av veggen er malt med vår våtromsmaling LADY Aqua i fargen 7613 Northern Mystic. Den håndlagde vasken er fra Hustadvika Steinindustri. Servantskapet og kranen Gessi Inciso er fra Oslo VVS. Veggflisene Artisan Moss Green og gulvflisene Travertino Classico er fra Modena, og bildet er fra Yellowkorner.

– Jeg bruker ulike materialer og farger som folk ønsker seg og som de vil leve i og med. Jeg tenker fornyelse og gjenbruk heller enn å måtte kjøpe nytt, og liker godt å bevare det som kan av interiør og møbler. Det finnes mange ting som kanskje er litt utdatert, men som har mye sjel og historie. Da gjelder det å finne en ny bruk av disse tingene, og ikke nødvendigvis kaste dem, forklarer hun.

– Gjenbruk og kombinasjon av nytt og gammelt skaper identitet, sjel, karakter og dybde. Med nytt og gammelt kan man tilpasse stedet til menneskene som skal bo i og bruke rommene, slik at det ikke blir kjedelig, generisk og sjelløst.

Tusen takk for at vi fikk se hjemmet deres, Benedicte og Kim! Fantastisk inspirerende palett og tanker bak fargevalgene og innredning!

Hvis du vil se mer av det Benedicte Lobos driver med, sjekk ut nettsiden hennes her. Du kan også følge Benedicte på Instagram.

Foto: Inger Marie Grini

Nyhetsbrev og sosiale medier

Ønsker du å få fargenyheter, inspirasjon og tips og triks i din mailboks? Abonner på vårt nyhetsbrev her.

Husk at du også kan følge oss på Facebook og Instagram.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….