Forny soverommet med kalkmalte vegger

Forny soverommet med kalkmalte vegger

Ah, soverommet… Den trygge, gode og avslappende oasen i ethvert hjem. Med en eller flere kalkmalte vegger malt løfter du rommet til nye høyder med et dryss mineralsk magi. Bli med til Villa Ørsvågsvær i Lofoten, hvor fire av soverommene er malt med LADY Minerals kalkmaling, i hver sin vakre farge.

Bildet over: LADY 20185 Friendly Pink er en dempet rosa tone. Den vil ikke fremstå som en typisk rosa tone, heller som en sløret og litt sortaktig rosa. Skap mineralsk magi med LADY Minerals kalkmaling.

Villa Ørsågvær i sol - malt med Jotun

Nydelige Villa Ørsvågvær – i majestestiske omgivelser. Flere av soverommene i huset er malt med LADY Minerals kalkmaling. Se bilder nedover i saken.

Naturen har alltid inspirert oss mennesker. Den står for noe trygt og bestandig – men representerer også liv! Vi snakker om naturens ro, samtidig som det mange føler seg aller mest levende utendørs. Det er naturen som er inspirasjonen til LADY Minerals – malingen som gir vakre, mineralske og taktile vegger med liv, dybde, og et hint av naturen.

Og er det noe vi søker på soverommet er det jo nettopp ro. En god natts søvn er ofte kilden til en god dag, og da er det viktig å finne roen. Kalkmalte vegger oppleves matte, myke og taktile, og gir et personlig og unikt uttrykk.

Kalkmalte soverom i ulike farger

I den magiske villaen i Lofoten er soverommene malt i ulike farger, og alle har vegger malt med LADY Minerals Kalkmaling. Det gir et utrolig spennende uttrykk, og løfter virkelig rommene til nye høyder. Kombinasjonen med malte tak, tapetserte vegger, brystpanel og nydelig interiør gjør rommene helt unike og til en fryd for øyet.

Kalkmalte soverom med LADY Minerals i ulike farger. Kollasj.

Her ser du en kollasj av de fire soverommene i villaen som er malt med LADY Minerals Kalkmaling. Les videre for flere bilder og mer info om hvert av soverommene.

Det er interiørdesigner og fotograf Annette Nordstrøm som har stått for farge- og malingsvalgene innendørs.

– Jeg har valgt å bruke kalkmaling på vegg over brystning på soverommene for å skape liv og tekstur i overflaten på det høyeste punktet i rommet. I andre etasje, hvor vi finner disse fire soverommene, er det hele 310 centimeter takhøyde, og med dette grepet ble det en fin kontrast og tekstur på de høye veggene, forklarer Annette.

Vennlig rosa soverom

Det første soverommet vi går inn i er malt i den sarte og vakre pastellen LADY 20185 Friendly Pink; en dempet rosa tone.

LADY 20185 Friendly Pink

LADY 20185 Friendly Pink er en dempet rosa tone. Den vil ikke fremstå som en typisk rosa tone, heller som en sløret og litt sortaktig rosa.

– I dette soverommet er fargene bevart lyse og delikate, men rommet kommer ekstra til liv med bruk av det oransje stoffet som er valgt på hodegjerde og pynteputer. Det er viktig å leke med kontraster forklarer Annette.

Soverom malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 20185 Friendly Pink

Skråtak og slett vegg er malt med LADY Pure Color i fargen 20185 Friendly Pink. Veggene er deretter malt med LADY Minerals Kalkmaling i samme farge. Brystningen er malt med LADY Supreme Finish, halvblank, i samme farge.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Bruk kontraster for å unngå at det blir forutsigbart

Annette Nordstrøm, interiørdesigner og fotograf.

Gråbeige og varmgrå gir et mykt soverom

Den lune, gråbeige tonen LADY 12181 Soft Comfort, er valgt på brystning og listverk i dette soverommet. I kombinasjon med LADY Minerals i fargen 1352 Form, en behagelig varmgrå farge, har det blitt nok et elegant og deilig soverom.

12181 LADY Soft Comfort Jotun Lady Pure Color & 1352 Form LADY Minerals

Ved å bruke LADY Minerals Kalkmaling på veggene får du en tydelig kontrast selv om de to fargene har noen likeheter. Med vår beste maling til tre og panel, LADY Supreme Finish kan du også leke deg med hele 4 glansgrader, hvor du vil se tydelige forskjeller fra Pure Matt med glansgrad 03, via Silkematt med glansgrad 15 og Halvblank med glansgrad 40 til Superblank med glansgrad 80.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

12181 LADY Soft Comfort Jotun Lady Pure Color & 1352 Form LADY Minerals

Her er det mulig å finne roen når kvelden kommer. Deilig, dempet soverom i grå nyanser.

Kjølig soverom med LADY 3377 Slate Lavender

Nok et nydelig soverom malt med LADY Minerals Kalkmaling. Her har veggene fått en dempet, lilla tone med LADY 3377 Slate Lavender.

LADY Minerals Kalkmaling 3377 Slate Lavender

Fargen er grålig og litt kjølig i uttrykket. Sammenlignet med andre kjente lavendeltoner, er den for eksempel hakket mørkere enn velkjente 3206 Lys Aubergine. Hva syns du? Vakker på et soverom, eller hva?

LADY Minerals kalkmaling 3377 Slate Lavender soverom

En litt kjølig farge på veggene, med mykt og varmt interiør, gjør soverommet til en drøm. Legg spesielt merke til det fantastiske spillet mellom brystningspanelet, den kalkmalte veggen og taket. Alt malt i samme farge, LADY 3377 Slate Lavender, men likevel så forskjellig uttrykk!

Dempet med LADY 12182 Gentle Whisper

Gentle Whisper er en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. Igjen ser vi kombinasjonen av malt brystning med LADY Supreme Finish, malt vegg med LADY Minerals Kalkmaling og malt skråtak med LADY Pure Color.

Villa Ørsvågvær soverom med utsikt malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 12182 Gentle Whisper

På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot det rosa.

Villa Ørsvågvær soverom malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 12182 Gentle Whisper

Som du ser er det helt nydelig å male med kalkmaling på soverommet. Håper du ble inspirert til å friske opp soverommet, og til å lage en deilig, vakker og trygg oase for god søvn og avslapning.

Vi har også skrevet en sak om flere av rommene i Villa Ørsvågsvær.  Se bilder og sak fra resten av Villa Ørsvågsvær her.

LADY Minerals kalkmaling i over hundre farger

LADY Minerals er tilgjengelig i over hundre vakre LADY-farger. Det gir deg en mengde muligheter til å finne en farge som passer din stil i ditt hjem.

LADY Minerals 12075 Soothing Beige

Her ser du LADY Minerals i fargen 12075 Soothing Beige på veggene. Vinduer, dør og lister er malt med LADY Supreme Finish i fargen 9918 Klassisk Hvit. Taket er malt med LADY Perfection i fargen 9918 Klassisk Hvit.

Det levende og unike fargeuttrykket passer godt inn i en rekke stilretninger, noe dette fargekartet vil vise deg. Om du er opptatt av industriell eleganse, jordnær atmosfære, myk minimalisme eller et fullendt sofistikert uttrykk, vil LADY Minerals hjelpe deg med å oppnå og understreke ønsket stil og stemning.

Se nytt fargekart for LADY Minerals Kalkmaling og LADY Minerals Revive her

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ønsker du det siste fra LADY direkte i din innboks? Da kan du abonner på vårt nyhetsbrev for inspirasjon, tips og triks her. Vi sender ut nyhetsbrev ca. 1 gang annenhver uke.

Følg oss også gjerne i sosiale medier, på Facebook her, og på Instagram her.

Foto og styling til saken: Annette Nordstrøm

 

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….