Nymalt historisk fiskevær i Lofoten

Nymalt historisk fiskevær i Lofoten

Gled deg til en sniktitt i nydelige Villa Ørsvågvær – nymalt i vakre farger fra Jotun LADY. 

Et historisk nymalt fiskevær i Lofoten

Ørsvågvær er et område som tilhører Kabelvåg i Lofoten. Dette idylliske fiskeværet eies av Thor Drechsler, som over lengre tid har utviklet stedet til å bli en moderne og innholdsrik turistattraksjon i området. Bygget ble ferdigstilt våren sommeren 2023, etter rehabiliteringen som startet i 2019. Da ble bygningsmassen analysert og målt opp, og dette var tidspunktet da interiørdesigner Annette Nordstrøm begynte den store prosessen med å tegne alle interiørløsninger og ikke minst sette sammen en herlig fargepalett fra Jotun og LADY.

Villa Ørsvågvær

Nydelige Villa Ørsvågvær – i eventyrlige omgivelser. 

Omfattende prosess

Det var en omfattende prosess å planlegge interiøret og fargesettingen av huset. Annette Nordstrøm brukte flere dager på fargeanalyse, for å se hvordan fargene forandret seg til alle døgnets tider. Ideen var å ikke ha en gjennomgående farge i hele huset, men heller dele det opp i soner. – I dette prosjektet var utgangspunktet de gamle fargene som kom frem under riving. Annette valgte å utvikle en fargepalett med utgangspunkt i de historiske, kombinert med farger fra naturen på utsiden av huset.

Annette Nordstrøm

Interiørdesigner: Annette Nordstrøm er 48 år og bor i Vestby. Annette er oppvokst i Finland, men har bodd de siste 30 årene i Norge. Hun er utdannet interiørkonsulent/designer og driver egen virksomhet. I tillegg er Annette spesialisert interiørfotograf og jobber for de fleste interiørmagasiner i Norge og har en agent i München som selger hennes bilder over hele verden.

Fargeprosess

Annette jobbet grundig med å sette sammen malingsfarger og tapet, som både skulle harmonere med de historiske fargene, samt omgivelsene. 

Et soverom med magisk utsikt

Bare tenk å ligge i dette soverommet en natt og se nordlyset streife forbi balkongen, mer magisk blir det ikke! Dette er også grunnnen til at havets farge er trukket inn i interiørvalgene. LADY 5503 Natural Blue er en perfekt, naturtro blåtone. Denne blågrå tonen matchet tapeten Eugen Sandstone perfekt og i kombinasjon med fargen LADY 1376 Frostrøyk på begge endeveggene og tak, ble dette rommet fullkomment. Her er takhøyden hele 4 meter; –  med andre ord, luftig og luksuriøst. Tanken til Annette var at man skulle våkne opp og ha følelsen av å ligge nesten med tærne i havet og i horisonten, derfor la hun sengen ukonvensjonelt plassert midt i rommet, med en lav skillevegg plassert midt i rommet. Bedre start på dagen skal du lete lenge etter!

LADY Supreme Finish 5503 Natural Blue

Annette valgte å designe en brystningsløsning i flere av rommene, der ble veggen utsmykket med listverk og deretter malt. Over brystningen møter den malte veggen tapet fra Sandberg Brystpanelet her er malt med LADY Supreme Finish, halvblank, i fargen LADY 5503 Natural Blue. Veggene er malt med LADY Pure Color 1376 Frostrøyk.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

Inngangspartiet

Med utgangspunkt i fargeviftene til Jotun LADY og de siste års fargekart fra LADY, kunne hele fargepaletten settes sammen! Det er i alt brukt 15 ulike fargetoner og sammen med vakre tapeter, er det blitt et unikt uttrykk i villaen. Alt skal harmonere, det er viktig med flyt og overganger fra en farge til en annen, selv om det er vågale fargevalg som er brukt i dette prosjektet.

Før i tiden var det så mange flotte farger i interiørene. – Jeg ønsker å inspirere til bredere fargebruk i hjemmene i dag, det er alt for mye beige, grått og hvitt.

Annette valgte den naturlige, gylne gulfargen LADY 1109 Lysning til inngangspartiet.  Dette er en gultone som balanserer mellom noe litt syrlige, men likevel med et hint av noe lunt. Den bringer god energi inn i rommet, på en behagelig måte. Taket er malt med LADY Perfection takmaling i LADY 9918 Klassisk Hvit. Listverk/trapp LADY Supreme Finish er også malt med LADY 9918 Klassisk Hvit.

LADY Pure Color 1109 Lysning

Fliser gulv Golvabia. Listverk: Orac fra Byggdekor AS. Speil vegg: Camelia. Konsollbord: Camelia. Kurv: Kid. Vegglampe: Ellos

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

LADY Pure Color 1109 Lysning_gang

Vakre farger – og kombinasjon av gammelt og nytt! Resultatet blir helt unikt! 

Stuen

Husets vakre stue er malt med LADY Supreme Finish halvblank i den lyse og dempede tonen LADY 8281 Pale Linden. Over brystningen er veggen dekket med tapeten Kastanjen som går i alt fra en dypere sjøgrønn tone til det lysegrønne og over i en nydelig rosa tone, som er lik fargen LADY 2040 Lys Granitt.

LADY Supreme Finish 8281 Pale Linden

Lenestoler: Camelia. Sofa: Camelia. Gulvteppe: Camelia. Puffer: Camelia. Taklampe: Aneta Lightning. Tapet: Kastanjen av Sandberg. Gulv: Gulvhandelen.no. Stuebord: Camelia. Lysestake i marmor: Studio Haver. Grønne glassvaser: Broste Copenhagen. Marmorbrett på bord: Broste CopenhagenDuftlys: Kid. Liftgardiner på mål: Gardinmaker. Pyntepute fløyel: Norsk Dun. Pyntepute gardinfargen: Alexia Lundgren systue /design. Bokstativ: Home & Cottage. Vegglampe: Ellos. Listverk: Orac Byggdekor ASPlassbygde skap: Design Annette Nordstrøm bygget av hennes snekker.

Stuen er designet for ultimat hygge og komfort. Her er det meningen at man skal nyte lange kvelder med en god bok, eller i gode venners lag. 

LADY Wonderwall 12123 Contemporary White

I stuen er det bygget en flott peis med peisinnsats fra Hoxter, med tradisjonell gipsinnramming. Annette har designet den. Peisen er malt med LADY Wonderwall i fargen LADY 12123 Contemporary White.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varig vakkert, matt utseende
 • ekstremt slitesterk
 • meget flekkavvisende

Gyllent og delikat kjøkken og spisestue

Den dempede, behagelige og elegante LADY 12118 Hummus er gjennomgående farge på kjøkkenet og i spisestuen. Dette er en lys og lun gultone man aldri blir lei av!  Legg merke til hvor fint er når vegger og tak får samme farge.

LADY 12118 Hummus

Taklamper over øy: H&M home. Veggpendler: Lampe Gras fra Studio Haver. Barstoler: Ellos. Kjøkkenøy: tegnet av Annette Nordstrøm. Kjøkken: Designa. Gulv: Gulvhandelen.no. Fliser vegg: Golvabia. Kran: Tapwell. Rosa maskiner: Clas Ohlsson. Glassvase: Kid. Høyt fruktfat: Kid. Fjøl og produkter: Kid

Lekkert og stramt kjøkken, med en utsikt man aldri blir lei av! 

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

I spisestuen er veggen over brystning tapetsert med tapeten Eugen Oat, som har samme basefarge som veggfargen, slik blir det en perfekt flyt mellom tappet og vegg samt tak. Det var spesielt viktig i dette rommet, som har listutsmykking i felter høyre opp på veggen. På veggen er det laget 4 list nisjer som omrammer hver sin Floss vegglampe, denne belysningen er magisk i rommet når det mørkner og understreker den herskapelige, men samtidig moderne stilen. Det er et snev av 1930 i dette rommet samtidig. Legg merke til de lekre taklistene.

LADY 12118 Hummus

Spisebord: Brubakken Home Cross table med 2 innleggs plater. Gardiner: Gardinmaker, sydd på mål Stoler: Ellos. Gulv: Gilvhandelen.no. Gulvteppe: Camelia. Sittebenk pute: Gardinmaker, sydd på mål Pynteputer: Alexia Lundgren systue/design. Vegglamper: Flos fra Hviit.no. Takpendel: Studio Haver Vinkjøler: Kid. Listverk: Bygdekor AS Orac. Tapet: Eugen Oat Sandberg Wallpaper. Servise og glass: Broste Copenhagen. Vase på bord: Kid. Lysestaker i messing: Broste Copenhagen

Her er det lagt til rette for lange hyggelige middager i en lun og omfavnende atmosfære, perfekt for en opplevelsesrik helaften!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

LADY Supreme Finish 12118 Hummus_benk

En herlig sofabenk ved vindusposten! – Perfekt når utsikten skal nytes.

Nye eventyr i hvert soverom

Huset har mange soverom, og hvert byr på et eget magisk eventyr! I denne grønne oasen av et soverom, er det en takhøyde på hele 3 meter og med de herlige grønne detaljene, føler du at du har flyttet rett inn i naturen. Som i andre rom er det heller ikke spart på fargekombinasjoner her, taket og veggene er malt i fargen LADY 8575 Natural Green opp til brystning fra fargekartet STORIES fra Jotun Lady. Denne veggfargen er kombinert med tapeten Aralia som har en nøytral lys nesten hvit base, med mønstringen av eføye som daler ned fra taket mot brystningen i rommet, det er bare vakkert.

LADY 8575 Natural Green

Listverk: Byggdekor AS Orac. Gulv: gulvhandlelen.no. Tapet: Aralia Sandberg. Seng: Jensen. Sengetøy: Borås Cotton Norsk Dun. Nattbord: Ikea. Håndtak på nattbord og skap: Lovehandles. Speil: Ikea. Stol: Ellos. Konsoll: Camelia. Sengeteppe: Ellos. Kappelaken: H&M Home. Lamper: Aneta Lightning Hodegjerde: Snekret på mål av Annette Nordstrøm. Pynteputer i samme farge som hodegjerde: Alexia Lundgren systue/design. Gardiner lystette: Gardinmaker, sydd på mål. Gardinskinner montert i tak: Toso Norge. Bilder på vegg: Broste Copenhagen. Vaser på konsoll: Broste Copenhagen

Alle grønntoner som er valgt i rommet, i stoffer og maling, er hentet frem fra eføy-bladene i tapeten. I Lofoten er det lyst døgnet rundt hele sommerhalvåret og da er det godt å vite at du kan få det helt mørkt når du skal sove. Den kraftige og vakre taklisten er montert 12 cm ut fra vegg og gardinskinnen er montert i taket bak taklisten. Gardinene er bestilt fra Gardinmaker på mål fra vegg til vegg og fra tak til gulv, med lystett for. Når du da trekker for gardinen, blir rommet 100% lystett. Her sover man godt!

LADY Supreme Finish 8575 Natural Green

Stort sett alle tak i hele huset har samme takfarge som vegger og listverk.

Fra grønt til gyllent rosa

Både vegger og tak i dette nydelige soverommet er malt i samme farge; for et harmonisk og unikt uttrykk. LADY 2040 Lys Granitt er en gyllen rosa tone – og den er nydelig til hvitt. Slette vegger er malt med LADY Pure Color; panel og brystning er malt med LADY Supreme Finish i halvblank glansgrad. Taket er malt med LADY Perfection takmaling.

LADY 2040 Lys Granitt

Seng: jensen. Lamper: Aneta Lightning. Stol: Ellos. Konsoll: Camelia. Listverk: Orac Byggdekor AS. Nattbord: Ikea. Håndtak på skap og nattbord: Lovehandles. Gardiner: Gardinmaker, sydd på mål. Hodegjerde: Annette Nordstrøm (laget på mål). Pynteputer: Systue Alexia Lundgren. Pelspledd: Kid. Sengetøy: Borås Cotton/Norsk Dun. Kappelaken: H&M Home. Gulv: Gulvhandelen.no. Vaser: Broste Copenhagen. Lang pute i fløyel: Borås Cotton /Norsk Dun. Vannglass. Broste Copenhagen. Klesskap: Ikea

LADY 2040 Lys Granitt

Ha det fint på soverommet – og få en nydelig start og slutt på dagen.

Mal badet

Det er «in» med malte flater på badet; – det gir mulighet for hyppigere fornyelse. Se hvor elegant det blir med malte flater i kombinasjon med elegante fliser. Villaen har virkelig fått en deilig fornyelse med dette nydelige våtrommet.

Les mer om LADY Aqua og vårt våtromssystem her

LADY Aqua 8281 Pale Linden

Flatene er malt med LADY Aqua i fargen 8281 Pale Linden. Fliser vegg og gulv: Golvabia. Vaskskap og servant: Starck for duravit. Kran: Tapwell Speil: Clas Ohlsson. Vegglampe: Lampe Gras fra Studio Haver. Produkter: Kid. Håndklehengere: Unidrain Re Frame

LADY Aqua 8281 Pale Linden

Dusj: Tapwell.

 LADY Aqua

LADY Aqua

 • Inngår i Jotuns godkjente våtromssystemer
 • Fuktbestandig
 • Silkematt
 • Dekkgaranti

Sart og vakkert

Nok et soverom, og denne gangen et sart vakkert soverom i den vakre pastellen LADY 20185 Friendly Pink; en dempet rosa tone. Den vil ikke fremstå som en typisk rosa tone, heller som sløret og litt sortaktig rosa. I dette soverommet er fargene altså bevart lyse og delikate, men rommet kvikner til av det oransje stoffet som er valgt på hodegjerde og pynteputer. Det er viktig å leke med kontraster sier Annette, et monotont interiør kan bli litt forutsigbart og denne fargen på stoffene gjør at rommet virker litt kvikkere.

LADY 20185 Friendly Pink

LADY 20185 Friendly Pink er en dempet rosa tone. Den vil ikke fremstå som en typisk rosa tone, heller som en sløret og litt sortaktig rosa.

LADY 20185 Friendly Pink

Skråtak og slett vegg er malt med LADY Pure Color i fargen 20185 Friendly Pink.  Veggene er deretter malt med LADY Minerals Kalkmaling i samme farge. Brystningen er malt med LADY Supreme Finish, halvblank, i samme farge. 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti
 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti
 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Lunt og delikat

Den lune, gråbeige tonen LADY 12181 Soft Comfort, er valgt på brystning og listverk i dette soverommet. I kombinasjon med LADY Minerals i fargen 1352 Form, en behagelig varmgrå farge, har det blitt nok et elegant og deilig soverom.

12181 LADY Soft Comfort Jotun Lady Pure Color & 1352 Form LADY Minerals

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti
12181 LADY Soft Comfort Jotun Lady Pure Color & 1352 Form LADY Minerals

Listverk: Byggdekor AS Orac. Gulv: gulvhandlelen.no. Seng: Jensen. Sengetøy: Borås Cotton Norsk Dun Nattbord: Ikea. Håndtak på nattbord og skap: Lovehandles. Speil: Ikea. Stol: Ellos. Konsoll: Camelia Sengeteppe: Ellos. Kappelaken: H&M Home. Lamper: Aneta Lightning. Pelspledd: Kid. Lang beige pyntepute: Norsk Dun . Hodegjerde: Snekret på mål av Annette Nordstrøm .Pynteputer i samme farge som hodegjerde: Alexia Lundgren systue/design. Liftgardin: Gardinmaker, sydd på mål. Bilde på vegg: Kjøpt på bruktmarked

Takk for titten! Dette var inspirerende – vi kommer snart tilbake til herlige Lofoten!

Instagram: @annette.home

Blog: www.annettenordstrom.no

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….