Frodige fargevalg i Villa Sole

Frodige fargevalg i Villa Sole

Velkommen til flotte og herskapelige Villa Sole i Sandefjord! Her har kreative Kaia nettopp fornyet kjøkkenet og spisestuen med lune, frodige fargevalg fra det nye LADY-fargekartet. Se resultatet her!

Bildet over: Veggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 10430 Dempet Savanne. Listene er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i 9918 Klassisk Hvit.

Følger du magefølelsen når du innreder, blir det sjeldent feil!

Vinner av Gullfjæren for årets klassiske hjem

På vakre Villa Sole, utenfor Sandefjord, holder Kaia Doniselli Helle til sammen med mann, tre barn og hund. Mange kjenner nok Kaia fra den inspirerende Instagram-kontoen @VillaSole, hvor hun jevnlig deler innblikk i sine oppussingsprosjekter og deler interiørtips.

Kaia Helle fra Villa Sole

Kaia vant nettopp den prestisjetunge interiørprisen Gullfjæren for årets klassiske hjem!

–  Vi flyttet inn på Villa Sole for fem år siden. Siden den gang har vi fylt huset med gamle skatter, testet ut spennende fargevalg og skapt et hjem som virkelig er innredet med hjertet, forteller Kaia. – Å vinne Gullfjæren for årets klassiske hjem var veldig stort! Det var flere sterke finalister nominert, så jeg forventet ikke å vinne. Jeg innreder jo mest for meg selv, ikke for at andre skal like det, så det å få anerkjennelse føles veldig fint!

Elegant spisestue i gylne og lune farger

Det er ingen hemmelighet at Kaia ofte følger magefølelsen når hun innreder eller fornyer hjemme: – Jeg forelsker meg ofte i fargenyanser, og da jeg bare teste de ut!

Dette var tilfellet da Kaia oppdaget den lune, gyllenbrune nyansen 10430 Dempet Savanne i det nye, globale LADY-fargekartet STORIES. Kaia hadde allerede lekt med tanken om å male spisestuen i en varmere tone – da hun oppdaget 10430 Dempet Savanne ble det full klaff!

Spisestue i Villa Sole malt med 10430 Dempet Savanne

En ærverdig spisestue i «ny drakt». Kaia ønsket seg en lun, varmende fargenyanse som ville passe til husets gamle sjel. Valget falt på LADY Supreme Finish Silkematt i 10430 Dempet Savanne.

Spisestue i Villa Sole malt i 10430 Dempet SavanneSpisesofaen, som Kaia har arvet, sto opprinnelig på loftet. Da Kaia fikk en idé om at den ville passe godt til det nye fargevalget, måtte mannen sporenstreks bære den ned! Veggen er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 10430 Dempet Savanne. Listene er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i 9918 Klassisk Hvit.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
  • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Spisestuestolene i Villa Sole ble malt med 10963 Golden Bronze.Også stolene ble fornyet – Kaia malte med LADY Supreme Finish Halvblank i 10963 Golden Bronze, en gyllenbrun farge som står godt til det varme uttrykket ellers i rommet.

Spisestue i 10430 Dempet Savanne i Villa SoleNyheten 10430 Dempet Savanne fra fargepaletten Curated Living, er nydelig mot den gamle murveggen. Listene er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i 9918 Klassisk Hvit.

Frodig og grønn kjøkkendrøm

– Spisestuen ble helt nydelig med nye farger, så da syntes jeg at også kjøkkenet fortjente en «face lift», forteller Kaia. – Det er fint når fargene på kjøkkenet og i spisestuen matcher godt, slik at de skaper et helhetlig uttrykk.

Kaias kjøkken er klassisk og gammelt. Da de flyttet inn i Villa Sole, valgte de å oppgradere det eksisterende kjøkkenet med maling fremfor å sette inn en helt ny innredning. Også denne gangen tok Kaia malerkosten fatt for å skape fornyelse på kjøkkenet.

– Jeg malte kjøkkeninnredningen med fargen 1276 Soft, som er en myk, gyllenbeige nyanse. Den er litt diskret, men likevel varm, forteller Kaia. De gamle panelveggene på kjøkkenet ble malt med frodige 8575 Natural Green, en annen av Kaias favoritter fra det nye LADY-fargekartet.

Kjøkkeninnredningen i Villa Sole fikk et deilig, gyllenbeige uttrykk med LADY Supreme Finish Halvblank i 1276 Soft. Kjøkkeninnredningen fikk et deilig, gyllenbeige uttrykk med LADY Supreme Finish Halvblank i 1276 Soft.

Kjøkken malt i Natural Green hos Villa SoleVeggen er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 8575 Natural Green

Jeg elsker grønt! Natural Green er en helt perfekt grønntone, den skaper en varmere og mer lun stemning på kjøkkenet!

Tips – Slik maler du kjøkkeninnredningen selv!

Kjøkken i Villa Sole malte med 8575 Natural Green

Varme og jordnære 8575 Natural Green er fin i kombinasjon med naturlige elementer, slik som trematerialer. Hyllene er laget av gammelt treverk som ble hentet ut av veggen under en tidligere oppussing. Det er viktig å ta vare på det man har!

Kjøkkeninnredningen er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i 1276 Soft. Veggen er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 8575 Natural Green, mens listene er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i 9918 Klassisk Hvit.

Kaias tre råd til deg som pusser opp hjemme

  • Følg magefølelsen: Hvis du følger magefølelsen når du innreder eller fornyer hjemme, så blir det sjeldent helt feil!
  • Test ut: Er du usikker på farge? Spander på deg noen testprøver! Da ser du hvordan fargen utvikler seg i løpet av dagen og under ulike lysforhold.
  • Vær vågal: Jeg syns alle kan bli litt mer vågale – tør å prøve noe litt uventet! Ofte finner du smarte løsninger når du er litt vågal.
Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep – Innholdsprodusent

Christina er svært opptatt av farger og interiør. I samarbeid Jotuns dyktige fargeeksperter, deler hun fargeinspirasjon og tips til enkel fornyelse i hjemmet.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….