Hjemme hos Emily Slotte lyser solen

Hjemme hos Emily Slotte lyser solen

Se hvor fint det ble hos Emily Slotte da hun malte om spisestuen i solgule nyanser. Den svenske kreatøren Emily Slotte har kanskje en av Instagrams vakreste kontoer! 

Solgult hos Emily Slotte

Emily bor i en villa på landet i Norrtälje, rett nord for Stockholm. Hun bor i et vakkert hus med mannen Christian og barna Engla, Blake og Vinnie, samt hunden Franka. Emily er en dyktig inspirator og jobber som innholdsskaper, fotograf og stylist. Hun har kreativitet i blodet og et stort øye for detaljer – her overlates ingenting til tilfeldighetene. Emilys jobb er å produsere innhold for ulike firmaer, deres kanaler og for sine følgere. Dette er hun virkelig god på, og hun får hyppige komplimenter om at hun har en av Instagrams vakreste kontoer. – Og det kan vi godt forstå!

Her er Emily Slotte i den vakre spisestuen sin. Skapet er malt med LADY Supreme Finish Matt i 1392 Gul Antikk, og veggen med kalkmalingen LADY Minerals 12118 Hummus.

En vakker verden

Som inspirator trenger du inspirasjon. Emily får dette fra folk rundt seg, steder hun besøker og fra Instagram og Pinterest. Når det gjelder sosiale medier, får hun mest inspirasjon fra kontoer og folk fra andre steder.

– Det er så mye skjønnhet rundt om i verden, sier Emily.

Se hvor lekre de hvite detaljene er mot LADY 1392 Gul Antikk.

Skapet med stor S

For ett år siden var Emily på jakt etter et solid vintageskap til å ha i spisestuen sin. Skapet hun ønsket seg skulle være stort, gammelt og passe inn i det nyutbygde huset deres. Hun kontaktet Dakabom, som spesialiserer seg nettopp på dette, og forklarte hva hun lette etter. De kom raskt tilbake med positiv respons! – En kvinne hadde returnert skapet på grunn av feil i oppmålingen – så noens uflaks, deres lykke.

Vitrineskapet har raskt blitt et yndet møbel i hjemmet. Det er som et smykke og betyr mye for Emily. Her presenterer hun favorittgjenstandene sine og vakre detaljer som skiftes ut i henhold til sesongen.

Det vakre vitrineskapet er blitt så lekkert i 1392 Gul Antikk. Skapet ble først grunnet med Jotun Kvist og Sperregrunning, og deretter malt med LADY Supreme Finish Matt.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Sperrer nikotin, sot og kvister

En forvandling av skapet

Emily har hatt valgets kval om hun skulle male om skapet eller ei. Da hun kjøpte det, hadde skapet en gråblå nyanse som hun raskt malte om i en grumsete grønnfarge, slik at den passet bedre inn med resten av møblene.

I det siste har Emily fått stor sans for gult, og bestemte seg for å male skapet om i fargen 1392 Gul Antikk.

– Det er den perfekte gule nyansen og det føles helt riktig å ha kledd skapet i denne solfylte fargen i forkant av den mørke årstiden, sier Emily.

Skapet er malt med LADY Supreme Finish Matt i 1392 Gul Antikk. Ikke glem det viktige forarbeidet når du skal male et møbel. Se her hvordan du kan male om et skap.

Veggen er malt med kalkmalingen LADY Minerals 12118 Hummus.  

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Enkelt å male om!

Å male om vitrineskapet var ikke vanskelig i det hele tatt, forteller Emily.

– Jeg velger ikke å se prosjekter som disse som vanskelige. En god podcast i øret, og så er det bare å kjøre på! Jeg er veldig spontan av meg, og tenker alltid «jeg skal bare teste litt …», og så ender det med at jeg har malt om, uten å ha teipet eller tenkt på å dekke til gulvet.

Så vakkert hos Emily Slotte.

Fine detaljer som gjør seg vakre mot fargen LADY 1392 Gul Antikk.

Spisestuens store forvandling

Det er ikke bare skapet som fikk en oppgradering. Veggene har også blitt malt om, og det med LADY Minerals kalkmaling 12118 Hummus. En vakker farge som er vakker i kombinasjon med 1392 Gul Antikk.

– Resultatet var virkelig utrolig vakkert og varmen i rommet er helt annerledes enn før. Jeg elsker det! Tenk deg å kunne gå inn på høsten med et solgult rom, sier Emily.

Noen ganger går ikke alt helt som planlagt. Da Emily skulle male baksiden av det store skapet, ville det ikke rikke på seg; det var altfor tungt. Det endte med at hun bare måtte male rundt skapet og beholde den gamle fargen på veggen bak. Med andre ord har de nymalte skapene hennes fått en gitt plass i spisestuen for lang tid fremover.

Kalkmalingen LADY Minerals gir et unikt og vakkert uttrykk. Her i fargen 12118 Hummus.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Les mer om nye farger i LADY Minerals kalkmaling!

God høst

I høst blir det familiekos og tid for å hente seg inn for Emily – og mange prosjekter på gang som hun gleder seg til.

Få mer inspirasjon og oppdag Emilys verden på @emilyslotte og via bloggen hennes.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Nytt fargekart fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2024, med tittelen CANVAS. Her kan du utforske de ulike fargeretningene,  – bli…

Naturlige kombinasjoner med nabofarger

Det nye fargekartet CANVAS fra Jotun LADY inneholder nye, inspirerende fargetoner og gode tips til hvordan du kan skape behagelige…

Monokrom fargeharmoni

Det nye fargekartet fra Jotun LADY – CANVAS – inneholder mange lekre, nye fargekombinasjoner og gode tips til hvordan du…

Deilig minimalisme med nøytrale nyanser

Det nye fargekartet CANVAS fra Jotun LADY inneholder nye, vakre fargenyanser! Her kan du lese mer om hvordan du kan…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Følg oppussingsprosjektet til Marte Bratberg

Marte Bratberg og familien har kjøpt drømmeboligen på Tåsen i Oslo. Her har de i tillegg det Marte beskriver som…