Hjemme hos Kirsten Visdal

Hjemme hos Kirsten Visdal

Kirsten Visdal elsker LADY-fargen 10678 Space, og dette ble basefargen i familiens nyoppussede allrom.

Tilslutt så jeg bare stripete vegger – og det var på høy tid å pusse opp!

Ambassadør for norsk design og håndverk

Kirsten Visdal er interiørdesigner og stylist, og en markant personlighet i den norske interiørbransjen. Hun er godt kjent av mange gjennom sine designoppdrag for Tid for hjem på TV 2, og som stylist i utallige reportasjer i interiørmagasiner.

Kirsten bruker gjerne sin posisjon og erfaring til å promotere både godt, norsk design og ekte håndverk – og unge designere. Hennes kjærlighet til treverk og gode, varige materialer, tilfører varme og naturelementer i alle hennes prosjekter.

LADY 10678 Space - hos Kirsten Visdal

– De store vindusflatene gjør det spesielt viktig med en farge som kommuniserer med det som er utenfor, forteller Kirsten. Vegger: LADY Pure Color 10678 Space, og takpanelet er beiset med LADY Pure Nature White.

Oppussing på hjemmebane

Da Kirsten skulle pusse opp det store allrommet i sitt eget hjem, falt valget på LADY-fargen 10678 Space. – Jeg elsker fargen Space, uttaler Kisten begeistret. – Det er en fantastisk farge, som jeg har brukt i mange interiørprosjekter.

– Det er en beigefarge som er lik hele døgnet – den blir ikke for rød eller gul, og har heller ikke noe grønnskjær. For meg er det den perfekte gyllenbeige nyansen, som ikke har noen induksjon av hverken det grønne utenfor eller av lampelys inne.

LADY 10678 Space - hos Kirsten Visdal

Veggene er malt med Kirstens favorittfarge 10678 Space, med supermatte LADY Pure Color. Stolen Puffy fra Hem, er designet av Faye Toogood. Foto over sofa: av Margareth M. de Lange. Bildet til høyre er av Magne Furuholmen.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Fra svensk landstil til moderne minimalisme

Det flotte allrommet er på 65 m², og var et tilbygg til familiens hus, som opprinnelig er fra 1963. Etter over 20 år var det på tide med en større oppgradering. – Tidligere var alle veggene kledd med glattkant-panel med svart papp bak, forteller Kirsten. – Alt var lakket med Panellakk, som etter årenes løp hadde endret fargen.

– Jeg ville roe ned det stripete inntrykket som panelet ga, og få slette vegger og et mer dempet uttrykk, sier Kirsten. Det ble satt opp gipsplater på veggene, og vinduskarmene ble fjernet, og går nå rett inn i gerikten. – Det danner et fint skyggespill rundt vinduene, sier hun.

LADY 10678 Space - hos Kirsten Visdal

Betongpeisen ble malt med LADY Pure Color 0394 Varmgrå. Spisebordet er gammelt, og ble kjøpt i Paris i sin tid. Spisestuestolene er i resirkulert plast, fra Emeco, som er et amerikansk merke. Lampen fra Flos. Bildet over spisebordet ble laget av Per Olav Sølvberg i forbindelse med en utstilling.

Naturlig base med nye linjer

Kirsten er fortsatt glad i det naturlige treverket og takpanelet er beholdt. Samtidig er stilen hennes modernisert og gradvis blitt mer minimalistisk. – Jeg har fått vekk noe av den rustikke, svenske landstilen som var i rommet, sier Kirsten. – Og så har jeg tatt inn litt nye, sorte linjer, slik at alt oppleves modernisert.

LADY 10678 Space - hos Kirsten Visdal

Taket er beiset ett strøk med LADY Pure Nature White og kjøkkenfrontene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 10678 Space. Flisene er fra Fagflis: 41zero42- Biscuit. Barstol fra Artek.

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

 • Enkel å påføre og drypper ikke – perfekt til tak
 • Gir lyst og vakkert tre
 • Bevarer utseende over tid
 • Til ubehandlet tre

Ryddig opplevelse

Selv om kjøkkenet og de fleste møblene er de samme, har opplevelsen av rommet blitt mer ryddig og forenklet. Takhøyden i det store rommet er på hele fem meter, og med LADY Pure Nature White har panelet igjen blitt lyst og pent.

Kjøkkenet fra Multiform er det samme, men oppleves nytt og fint med nymalte fronter. – Jeg ville ha litt glans, for å få spill mellom overflatene, sier Kirsten. Derfor valgte hun Silkematt glansgrad, da skapene ble malt med LADY Supreme Finish.

Kirstens kjøkken - før og etter oppussing

Nye fliser og ny kjøkkenvifte strammer opp stilen på kjøkkenet, som er malt med LADY Supreme Finish i Silkematt glansgrad – i fargen 10678 Space. – Kjøkkenvifte fra RørosHetta/Røros Metall; hetten er bygget i vannbestandig mdf. – Gulvet er i gran, og det ble slipt ned og lakket i forbindelse med oppussingen. 

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Hjemmekontor

Det store rommet har mange soner og ulike funksjoner, og rommer også Kirstens kontorplass. Selv om de fleste elementene er som før også i denne delen, er det visuelle inntrykket langt roligere nå.

Kirstens kontor - før og etter oppussing

Vegg: LADY Pure Color 10678 Space. Kontorstol fra Artek, og krakk fra Tonning & Stryn.

Les mer om fine fargekombinasjoner til fargen Space.

Hvit interiørbeis

Med ett strøk LADY Pure Nature White ble taket lyst og lekkert – og det vil holde seg hvitt i lang tid framover. Dette er en interiørbeis som er ferdigblandet i hvit – og som er suveren å bruke i tak, da den har en litt tykkere konsistens enn vanlig interiørbeis.

Se også den store forskjellen på peisen, før og etter maling! Fargen 0394 Varmgrå gir den en liten kontrast til de andre nøytrale fargene i rommet.

Kirstens spisestue - før og etter oppussing

Etter en stor oppussingsjobb er det tilfredsstillende å se bilder før og etter! For en forandring det har blitt!

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

 • Enkel å påføre og drypper ikke – perfekt til tak
 • Gir lyst og vakkert tre
 • Bevarer utseende over tid
 • Til ubehandlet tre

portrett Kirsten-Visdal_foto_Einar-Aslaksen

Tusen takk for oss, Kirsten Visdal! Besøk hennes konto her @kirstenvisdal. Portrettet er fotografert av Einar Aslaksen.

Interiørfoto: Per Olav Sølvberg (Før-bilder: private)

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…

SERENE PRESENCE – Dempede pasteller

Det nye fargekartet STORIES inneholder 3 nye fargepaletter for 2023, og mange nye, vakre farger. I paletten SERENE PRESENCE møtes…

CURATED LIVING – sofistikert nostalgi

Fargepaletten CURATED LIVING fra det nye globale fargekartet STORIES er preget av sofistikert nostalgi, moderne nøytraler og spennende aksenter. Utforsk…

NATURALLY GROUNDED – Frodig fargeharmoni

Rustikke og jordnære fargeharmonier utgjør fokuset i fargefortellingen NATURALLY GROUNDED fra LADYs nye fargekart STORIES. Utforsk den naturlige fargepaletten her….