Hjemme hos Tone Kroken

Hjemme hos Tone Kroken

Interiørarkitekt Tone Kroken lever av å skape god stemning. Det kommer tydelig frem i hennes vakre Frogner-leilighet. Velkommen inn!

Bildet over: Stuen er malt med kalkmalingen LADY Minerals i 10679 Washed Linen, listverket er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 10679 Washed Linen. Taket er malt med LADY Perfection 1624 Letthet.

Jeg er en sann estetiker! Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å omgi meg med vakre ting.

Velkommen inn til Tone Kroken

Tone Krokens elegante Frogner-leilighet er fylt med delikate fargekombinasjoner og vakre interiørvalg. Den blide interiørarkitekten er en av Norges fremste interiøreksperter, og deler gode råd til innredning og fargevalg i podkasten Interiørrådet.

Interiørarkitekt Tone Kroken

Interiørarkitekt Tone Kroken er en av Norges fremste interiøreksperter.

– Jeg elsker alt som er vakkert! Noen vil nok kalle det en yrkesskade, men jeg må rett og slett ha det vakkert rundt meg. Jeg ser inspirasjon og gode fargekombinasjoner overalt. En farge, en form, eller noe vakkert jeg har sett, får jeg plutselig bruk for lenge etterpå. Det kan gi meg et spennende og nytt uttrykk fordi det blir brukt på en ny måte, forteller interiørprofilen.

Tiltrekkes av rolige, harmoniske fargekombinasjoner

– Gode fargevalg er en enkel måte å fornye hjemmet på. Fargene du omgir deg med forteller mye om personligheten din, det avslører «hvem» du er og hva du liker, forteller Tone. – Men det er viktig å vite at du ikke må bruke sterke knallfarger for å oppnå et interessant resultat. Selv er jeg veldig glad i pastell, beige og delikate fargekombinasjoner.

Til sitt eget hjem, har Tone valgt en delikat og harmonisk fargepalett. I spisestuen bringer nyheten 5530 Collected Blue med seg god energi. Leilighetens lyse fargenyanser, de greige tonene 10679 Washed Linen og 1928 Sommersne, bidrar til et avslappende, minimalistisk uttrykk.

Jeg tror alle forstår gleden av å velge gode og riktige farger til hjemmet.

Lyst soverom med kalkmaling i taket

– Soverommet mitt er fornyet med rolige og meditative fargekombinasjoner, som inspirerer meg til hvile og ro, sier Tone. Vegger og skap er malt med den sarte nyansen LADY 1928 Sommersne. Dette er en helt lys, greige farge. Den er varm og lun i tonen – uten å gå for mye over i grått.

Tone Krokens soverom er malt med LADY Pure Color i 1928 Sommersne

For en deilig oase! Tones soverom er malt med LADY Pure Color i 1928 Sommersne. Legg merke til taket, som er malt med kalkmalingen LADY Minerals i 9930 Tåkedis for et lunt og omsluttende uttrykk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

Vakre kalkede vegger
 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

– Vi bør bli mer bevisste på hvordan fargevalg påvirker humøret. Alle som sover dårlig, bør male soveromsveggene i blått. Det har en avslappende effekt på kropp og sinn, forteller Tone. Selv har hun beveget seg i motsatt retning: – Jeg har valgt en lys tone for å få litt mer energi på morgenen! Lyse vegger, i kombinasjonen med et mørkere tak, har god effekt på meg.

Tone Krokens soverom er malt med LADY Pure Color i 1928 Sommersne.

I Tone Krokens soverom er både vegger og skap malt med 1928 Sommersne.

Skapdørene er malt med samme fargenyanse som veggene – dette gir et rolig og helhetlig uttrykk på soverommet. Vegger er malt med LADY Pure Color, skapdørene med LADY Supreme Finish Pure Matt – alt i den lyse nyansen 1928 Sommersne. Taket er malt med kalkmalingen LADY Minerals i 9930 Tåkedis.

Taket i Tone Krokens soverom er malt med kalkmalingen LADY Minerals i 9930 Tåkedis

Tone liker å variere med teksturforskjeller, og i leiligheten finner du flere overflater malt med kalkmalingen LADY Minerals. Taket på soverommet er malt med LADY Minerals 9930 Tåkedis.

Elegant spisestue i blått

Spisestuen er malt med fargefavoritten 5530 Collected Blue fra det nye LADY-fargekartet STORIES. Dette er en dempet og behagelig blåtone som bidrar til å skape en myk atmosfære i rommet. LADY 5530 Collected Blue oppleves som litt grålig, men med et hint av grønt.

Tone Krokens spisestue er malt i LADY 5530 Collected Blue

Spisestuen er lang og smal, så Tone har beholdt det lyse taket for å gjøre rommet litt større. Veggene er malt med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue, taket er malt med LADY Perfection i 1624 Letthet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

– Spisestuen er blitt så vakker! Er den ikke litt mørk og mystisk? ler Tone.

Tone Krokens spisestue er malt med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue

Tone Krokens spisestue er malt med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue

Tone er svært glad i vakre ting – noe som kommer tydelig frem i spisestuen. Her står stilfulle møbler i kombinasjon med vakre kunstobjekter. Veggene i spisestuen er malt med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue, listverket er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 5530 Collected Blue.

– Det var faktisk datteren min som først foreslo at jeg burde male spisestuen i blått. Da jeg oppdaget 5530 Collected Blue i det nye LADY-fargekartet, visste jeg umiddelbart at dette var fargen for meg! Den har et litt støvete uttrykk, som passer godt inn her!

Jeg maler ofte! Det er viktig at fargene matcher humøret mitt og inspirerer meg.

Lun og innbydende stue med kalkmaling

Tones stue har fått et harmonisk uttrykk med greige og sarte fargevalg. Veggene er malt med LADY 10679 Washed Linen for et lunt, men likevel mykt uttrykk.

Tone Krokens stue er malt med kalkmalingen LADY Minerals i 10679 Washed Linen.

Stueveggene er malt med kalkmalingen LADY Minerals i 10679 Washed Linen. Tone elsker teksturforskjeller, og oppfordrer flere til å teste ut kalkmaling hjemme. Listverket og døren er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 10679 Washed Linen, taket med LADY Perfection i 1624 Letthet. Legg merke til den lekre, hvite sofaen fra Bohus – den har Tone designet selv.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Minerals

LADY Minerals

Vakre kalkede vegger
 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Stuen til Tone Kroken malt i 10679 Washed Linen

Kalkmalingens tekstur skaper et spennende, men likevel lunt og omsluttende uttrykk i rommet. Veggen er malt med LADY Minerals i 10679 Washed Linen, listverket er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 10679 Washed Linen, taket med LADY Perfection i 1624 Letthet.

– Jeg syns stuen ble helt perfekt slik den er nå! Her hersker det en deilig og avslappende atmosfære. Jeg foretrekker ofte litt sarte fargekombinasjoner, de bidrar til at jeg senker skuldrene og nyter tilværelsen litt ekstra.

Tone Krokens stue malt i 10679 Washed Linen, her malt med kalkmalingen LADY Minerals.

Tone Krokens stue malt i 10679 Washed Linen, her malt med kalkmalingen LADY Minerals.

Tone ønsket en farge som ville være lys og energigivende – men som også ville gjøre det ekstra koselig og atmosfærisk med tente stearinlys på kveldstid. Valget falt på 10679 Washed Linen, her malt med kalkmalingen LADY Minerals

Tone Krokens tre fargetips:

 • Velg alltid mattest mulig maling: Med LADY Pure Color er det enkelt å oppnå et vakkert og eksklusivt fargeuttrykk!
 • Ikke vær redd for å blande teksturer: Kalkmalingen LADY Minerals skaper et spennende uttrykk – som er spesielt lekker i kombinasjon med ulike glansgrader.
 • Mal taket! Dette er en enkel endring som kan gi rommet et helt nytt uttrykk! Takmalingen LADY Perfection gir et perfekt, helmatt resultat.

Interiørarkitekt Tone Kroken

Fotograf: Yvonne Wilhelmsen.

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep – Innholdsprodusent

Christina er svært opptatt av farger og interiør. I samarbeid Jotuns dyktige fargeeksperter, deler hun fargeinspirasjon og tips til enkel fornyelse i hjemmet.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…