Hjemmekoselig kafé i urbane omgivelser

Hjemmekoselig kafé i urbane omgivelser

Velkommen hjem! Her kan du nyte frokosten din i lune og koselige omgivelser! Alle foto: Inger Marie Grini.

Føl deg som hjemme!

Koselig, trygt og hjemme. Dette er stikkordene for den nye kafeen Heimatt som åpner i Jens Bjelkesgate på Grünerløkka denne uken. Kaféen henvender seg først og fremst til studenter i storbyen. Det er mange som ikke har så stor plass på hybelen – eller de savner kanskje en koselig stue å føle seg hjemme i. Studenttilværelsen kan være hard for mange og da kan være godt å ha et sted å komme til der man kan senke skuldrene helt. På Heimatt skal du kunne komme som du er, slappe av og ta en matbit. Akkurat som om du var i din egen stue!

Rosa i taket

Nye og gamle IKEA møbler i skjønn forening skaper en herlig hjemmefølelse. – Og hvor kult blir det ikke med rosa himling! Fargen er 20047 Blushing Peach fra LADY. Les mer om å velge farger til taket.

Et hjem utenfor hjemmet

Det er IKEA og TINE som har samarbeidet om kaféen. Sammen ønsker de å skape en unik møteplass hvor alle skal føle seg hjemme og ivaretatt. – Det er flust av trendy kaffesteder rundt om i byen og vi ønsker å være motvekten til dette. På Heimatt tilbyr vi en avslappet og hjemmekoselig atmosfære, hvor du kan henge, skravle eller jobbe. Vi serverer frokost hele dagen og legger opp til at alle skal kunne komme akkurat som de er. Så hos oss kan du loffe ned i pysjbuksa klokka to om du skulle ønske det, sier direktør for Innovasjon i TINE, Hege Homlong.

20047 Blushing Peach

Med røffe mursteinsvegger, gamle tregulv, lune tepper og supermatte veggflater, har IKEA skapt en lun og trygg havn for eksamenslitne studenter.

Fargepaletten skaper lun stemning

Det er ingen tvil om at fargene betyr utrolig mye for hvilken stemning og harmoni et rom får. Når IKEA skulle innrede kaféen, var de opptatt av å finne de rette fargenyansene til de ulike rommene. Fargene skulle gi en god følelse av trygghet og ro. Vi i Jotun synes det var veldig spennende å bli spurt om råd til å velge ut de rette fargene til konseptet. Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, tok utfordringen, og har satt sammen en god og harmonisk fargepalett. Den tøffe, rødbrune 10981 Norwegian Woood, er nydelig i kombinasjon med den pudderrosa 20047 Blushing Peach. Disse har blitt satt sammen med to helt nye blåfarger fra LADY, den gråblå 5200 Dusky Blue og dypblå 5455 Industrial Blue.

Harmonisk palett laget for Heimatt.

Leseplass

Den rødbrune fargen 10981 Norwegian Wood i supermatte LADY Pure Color, passer perfekt i kombinasjon til den røffe mursteinsveggen bak denne leseplassen. Her kan du lade både egne batterier og telefonen i fine omgivelser.

Rom til å studere

Økende leiepriser, mindre hybler og fulle lesesaler er et kjent problem i studentbyene. Dette går igjen ut over arbeidsmiljøet til studentene, som ofte ender opp med å sitte med kollokviegruppa på kafé. Derfor vil Heimatt tilby et eget kollokvierom som kan reserveres for grupper mot kjøp av kaffe og en matbit. – Vi ser at mange unge mennesker inkluderer mer enn selve boligen sin når de snakker om hjemmet sitt. Stamkaféen, nabolaget og til og med treningssenteret blir stadig i større grad en del av det utvidede hjemmet. Derfor er det både viktig og spennende å legge til rette for gode studiemuligheter og skape en følelse av å være hjemme også på kafé, sier leder for interiør og design i IKEA Norge, Jøril Korperud Johnsen.

10981 Norwegian Wood

Å krype ned i en koselig krok med bøkene, kan være et mer fristende alternativ enn den fulle lesesalen.

Titt inn i stua!

Heimatt tilbyr eget kollokvierom mot at studentene kjøper mat og kaffe.

Kosekrok

Supermatte vegger med LADY Pure Color i fargen 10981 Norwegian Wood er nydelig sammen med persiske tepper. Se også hvor fint det blir når vinduet er malt i samme farge som veggen. LADY Supreme Finish gir perfekt finish til vinduene.

5200 Dusky Blue

Grønne planter og potter fra IKEA skaper ekstra hygge! Den dempede, gråblå fargen 5200 Dusky Blue er en ny og lekker farge fra LADY denne høsten.

Familiesavn

Mange studenter som flytter hjemmefra opplever å savne hjemmet de har vokst opp i og ikke minst familien hjemme. De ønsket seg et sted der de kan komme og føle seg som hjemme. Hjemmefølelsen speiles derfor også i valg av personale, kaffen serveres blant annet av seniorer. – Vi har valgt å ansette seniorer som vil ha tid til ikke bare å servere kaffe og frokost, men også til å slå av en prat. Vi håper at dette vil skape møter mellom ung og gammel, som igjen gir et trygt og koselig miljø. Akkurat som det skal være i et hjem, sier Homlong.

Kafe i blått

Heimatt er et pilotprosjekt som holder åpent ut februar, med muligheter for forlengelse i Oslo og utvidelse til andre studentbyer.

Blått på kjøkkenet

Her kan du bli servert av seniorer som også har tid til å slå av en prat. Fargen på kjøkkenet er 5455 Industrial Blue.

Vi synes kaféen har blitt superfin, og har stor tro på at konseptet vil treffe de unge på Løkka! Stikk innom når du føler for å slappe av i hjemlige omgivelser!

Alle foto fra Heimatt: Inger Marie Grini.

Barbro
Barbro

Barbro – Prosjektleder

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Våre vakreste røde nyanser

Rødt skjerper apetitten! Dette deilige kjøkkenet har fått den smakfulle, rødrosa fargen LADY 20120 Organic Red. Rødt er lidenskap Rødt…

Ekte og naturlig med kalkmaling

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkmalingen er perfekt til den industrielle stilen! Nå får du LADY Minerals Kalkmaling i hele…

Våre vakreste grønnfarger

LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet. Sofistikert og lekkert med panel malt i…

Lite soverom ble blå hule

Karina valgte LADY 4618 Kveldshimmel til soverommet. Verdens minste soverom? I følge interiørdesigner Karina Lilleeng Holmen, har hun kanskje verdens…

Gode farger til soverommet

Hotellfølelse på soverommet! Dette nydelige, varmblå soverommet har fått fargen LADY Pure Colour 4143 Hule. Designet er gjort av Karina L. Holmen….

Elegante og tøffe panelvegger

Lekkert med superblank glansgrad i LADY Supreme Finish! Fargen er 12078 Comfort Grey. Ved å ta treverk inn i interiøret, skapes…

Go to top