Huset ved havet fikk gråblå nyanser

Huset ved havet fikk gråblå nyanser

Huset ved havet ble pusset opp med nyanser fra de sjønære omgivelsene. Nok et flott prosjekt levert av Tid for hjem på TV 2!

Det handler om å lage en innredning som snakker med omgivelsene utenfor.

Oppdrag: flytte kjøkken

Huset ved havet har en fantastisk beliggenhet og har vært bygget på i flere omganger. Familiens ønske var å få flyttet kjøkkenet fra den ene, til den andre enden av stuen. Ut over det, var det opp til Tid for hjem, og designer Aina Sollie Steen har fått frie tøyler.

Før oppussing - Tid for hjem ep. 2-2022

FØR: Familien ønsker seg en ny plassering av kjøkkenet, og at det skal flyttes over i den andre delen av oppholdsrommet.

Den nye møbleringsplanen til Aina, gjør det mulig for en familie å være i hver sine avdelinger, eller holde på med ulike aktiviteter, og likevel være sammen i samme rom.

Stule med store glassvinduer

ETTER: Tid for hjem totalforandret stue og kjøkken på bare fire dager, med et supert resultat! Den nye veggen skjuler trappen, og den nye peisen har blitt et vakkert blikkfang. 

Ainas designtriks til huset ved havet

Her handlet det om en hyllest til hverdagen, sier Aina – og om å lage en innredning som snakker med det man ser utenfor de store vinduene. Den fantastiske utsikten er alltid til stede, og det var viktig å velge elementer derfra:

 • Litt kalde blåfarger inspirert fra hav og himmel, ble brukt til veggfarger og møbeltekstiler. Fargen 5249 Linblå i TV-stuen og 5081 Fabrikk på kjøkkenet.
 • Norskprodusert stråtapet fra Biri Tapet, som plukker opp de gylne fargene fra vegetasjon ved havkanten.
 • Blanke fliser i sjøgrønne nyanser, som også bringer tankene til det man ser utenfor. Puter i okergule komplementærfarger, for å skape en fresh kontrast til alt det blå.

Kjøkken - LADY Minerals kalkmaling i 5081 Fabrikk

På kjøkkenet ble både tak og vegger malt med LADY Minerals Kalkmaling i den blå-grå fargen 5081 Fabrikk. Gulvlister: LADY Supreme Finish Silkematt 5249 Linblå.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Kjøkken med kalkmaling

Tak og vegger på kjøkkenet ble helsparklet, og grunnet med Jotun Kvist- og Sperregrunning, deretter malt ett strøk med LADY Pure Color farge 5081 Fabrikk. Til slutt malt med LADY Minerals kalkmaling i 5081 Fabrikk. Einar testet ut å legge på kalkmalingen med sparkelspade, men vil du være sikker på et godt resultat, anbefaler vi å bruke en bred pensel til påføringen.-  Slik maler du med LADY Minerals Kalkmaling.

LADY Minerals kalkmaling 5081 Fabrikk

Tips! Start alltid med to strøk Jotun Kvist og sperregrunning, da vil ikke sparkelskjøter osv., synes gjennom kalkmalingen. – Den kjølige fargen LADY Minerals 5081 Fabrikk speiler den deilige havutsikten.  

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Kjøkken - LADY Minerals kalkmaling i 5081 Fabrikk

Nytt kjøkken med direkte utgang til hagen. Lekre, sjøgrønne fliser over kjøkkenbenken gjenspeiler sjøen rett utenfor. Legg merke til de fine glassveggene som fungerer som en romdeler mellom kjøkken og stue. Taket på kjøkkenet er malt med LADY Minerals 5081 Fabrikk.

Den smarte TV-kroken

Der kjøkkenet tidligere hadde stått, ble det laget en skikkelig TV-hule. På gulvet ble det bygget en 20 centimeter høy sokkel med nøyaktig samme form som sofaen. Denne formen ble gjentatt i taket, og det senkede taket lager et tydelig skille til resten av det åpne rommet.

I TV-krok ble både vegger og tak malt i fargen 5249 Linblå. Denne ble også brukt i området i gangen og bjelken inn mot kjøkkenet. Himlingen ellers i stuedelen fikk fargen 9918 Klassisk Hvit, malt med LADY Perfection takmaling.

LADY Pure Color,5249 Linblå

Vegger: LADY Pure Color 5249 Linblå, tak: samme farge i LADY Perfection takmaling, Sokkel, skap, vinduer, lister, er alt malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 5249 Linblå. Den fine Biri-stråtapeten har også innslag av blå tråder, og matcher flott sammen med den Linblå veggfargen.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti
LADY Pure Color,5249 Linblå

Et rom i rommet! Det gamle kjøkkenet ble erstattet med en ny og lekker flislagt peis, og en hyggelig TV-krok.

TV-kroken har blitt en klart definert sone i den større stuen. Sofamodulene er fra Ikea hviler rett på den byggede sokkelen, som er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 5249 Linblå. Legg også merke til at vinduene og foringene er malt i samme blåfarge! –  I taket ble to store taklamper montert, og det ble felt in LED-lys striper langs veggen.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Einar maler med kalkmaling

Einar Nilsson er alltid entusiastisk når han jobber med kalkmaling! – Se det ferdige rommet her!

Fornøyd familie

Familien på fire blir målløse når de får se resultatet av den nyoppussede stua og kjøkkenet sitt. – Her skal det bli godt å flytte inn, utbryter de. – Dette er mer enn vi kunne forventet. Vi kan ikke tro at dette er vårt hus, sier de, når de får se resultatet.

Tilbygg i glass

Huset ved havet. Blågrå og gylne nyanser på alle møbler og dekor, gir en nydelig helhet i interiøret.

Foto: Pandora Film/ TV 2.  Se Tid for hjem tirsdager fra klokken 20.00 på TV 2 og på TV 2 Play. – Se her for mer informasjon om materialer og møbler.

Les også saken det sosiale rommet med pizzaovn som Tid for hjem laget i forrige episode.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…

SERENE PRESENCE – Dempede pasteller

Det nye fargekartet STORIES inneholder 3 nye fargepaletter for 2023, og mange nye, vakre farger. I paletten SERENE PRESENCE møtes…

CURATED LIVING – sofistikert nostalgi

Fargepaletten CURATED LIVING fra det nye globale fargekartet STORIES er preget av sofistikert nostalgi, moderne nøytraler og spennende aksenter. Utforsk…

NATURALLY GROUNDED – Frodig fargeharmoni

Rustikke og jordnære fargeharmonier utgjør fokuset i fargefortellingen NATURALLY GROUNDED fra LADYs nye fargekart STORIES. Utforsk den naturlige fargepaletten her….