Sosialt rom med pizzaovn

Sosialt rom med pizzaovn

Et eget rom med pizzaovn! – I første episode av ny sesong, forvandlet Tid for hjem det gamle fjøsbygget til et sosialt samlingssted. – Se forandringen!

Vi vil sette rommet i stand og forsterke det landlige preget som var her fra før.

Total forvandling av gammelt fjøs

Familien overlot det gamle fjøsbygget til Tid for hjem,  med ønske om å få det ubrukte rommet omgjort til et sosialt samlingssted.

Designer Malin Persson og Tid for hjem fikk frie tøyler, og forandringen ble enorm, selv med en «lett modernisering». – Slik så det ut FØR:

Før bilde - Tid for hjem

FØR: Tomt grisefjøs, fremdeles med møkkluke i gulvet. Foto: Pandora Film/ TV 2

Designer Malins triks

For designeren, Malin Persson, handlet det om å beholde så mye som mulig av det rustikke preget i rommet. – Ikke gjøre det til noe moderne, men med enkle midler sette i stand og forsterke det landlige preget som var her fra før, forteller Malin.

For å oppnå en helhet og en fin atmosfære i rommet ble alle overflater knyttet sammen på denne måten, forteller Kjersti Bergersen, programleder i Tid for hjem:

 • Teglsteinsveggene ble beholdt som de var, men noe løs puss ble kakket bort for å få frem mer av teglsteinen.
 • Langveggen i tre ble platet, pusset og malt lys med LADY Minerals Kalkmaling.
 • De gamle takbjelkene ble beholdt i sin rustikke form, men panel mellom dem ble grunnet og malt lyst, med LADY Supreme Finish Matt 1001 Egghvit.
 • Gulvet fikk rustikk parkett i samme valør som takbjelkene.
 • Alt øvrig interiør ble valgt ut i fra ønsket om naturlige materialer og en nedtonet fargepalett.

Gjenbruk og naturlige materialer

Panelet i taket ble malt to strøk Jotun Kvist- og sperregrunning, deretter to strøk med LADY Supreme Finish Matt, farge 1001 Egghvit.

Understellet til pizzaovnen ble bygget av lecastein – fire støttemurer som til sammen dannet en kjøkkenbenk. Alt ble behandlet med naturgips og malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 1024 Tidløs. På gulvet ble det lagt en litt uvanlig type eikeparkett. Den er nemlig laget av gjenbrukte eikematerialer, noe vi helt sikkert vil se mer til i tiden fremover.

Takpanelet er grunnet med Jotun Kvist- og sperregrunning og malt med LADY Supreme Finish Matt 1001 Egghvit. – Parkettgulvet er laget av gjenbrukte materialer. Foto: Pandora Film/ TV 2

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Sperrer nikotin, sot og kvister

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Gjenbruk for rustikk stil

Bakebordet består av en gammel brukt benk, som det ble lagt en marmorplate på. Bordet kan også brukes som spisebord. I taket over bakebordet ble det montert en gammel stige. Denne fungerer som oppheng for kjøkkenredskaper, buketter med tørkede urter og flettede kurver. Bakeredskaper i tre og kjøkkengjenstander i keramikk, skaper en autentisk, rustikk stil.

Til og med krakkene laget av Tid for hjem-gjengen, er laget av tilgjengelige restematerialer, eller annet man har funnet i egen garasje. Der fant også Einar et gammelt vindu som passet utmerket til dette rommet.

En vegg som ser ut som mur

Langveggen i bygget var egentlig bare synlig ytterkledning montert på stendere. – Malin ønsket en slett, murlignende overflate. Her valgte snekker Rune å montere baderomsplater inn mot rommet, da ytterveggen foreløpig ikke er isolert. Etter flere omganger med priming og sparkling, ble veggene tilslutt malt med LADY Minerals kalkmaling 1024 Tidløs.

Rustikk og vakker vegg med LADY Minerals kalkmaling 1024 Tidløs.. Jerndør: Scanox Bengalck Arcanol i sort silkematt. To strøk. Foto: Pandora Film/ TV 2

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Les om våre nyeste farger i LADY Minerals kalkmaling

Malins enkle sofaer

Sofaene ble laget på enkleste måte med et understell av grove planker, skrudd fast på på tversgående stokker, som danner bunnen til sofaen. Trematerialene ble beiset brune med LADY Pure Nature Interiørbeis i fargen 90015 Høstbrun.

Sofaene er både behagelige å sitte på, og enkle å gjøre om til en komfortabel soveplass om det skulle behøves. Som tekstil er det enkelt og greit brukt sengetøy i beige lin.

Enkle sofaer med overmadrass, rullet sammen til rygg. – For flere detaljer om byggingen av hele dette rommet, se saken på  TV2.no

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Med LADY Minerals kalkmaling 1024 Tidløs, fikk veggen akkurat den rustikke stilen som Malin ønsket seg – og den fine nisjen fikk flotte, hyller i solide materialer.

Ny vegg med innebygget nisje.  – Se produktliste for informasjon om farger, materialer og møbler i prosjektet.

Et rom med pizzaovn – en oppfylt drøm!

Familien hadde lenge tenkt at det relativt store og ganske lyse rommet burde kunne brukes til sosiale aktiviteter. De hatt sett for seg et langbord for hyggelige samlinger og kanskje brettspill – men pizzaovn hadde bare vært en tanke. – Vi ble skikkelig overrasket over den, og den var så fin, forteller huseieren til TV 2.

– Og vi kan si oss enige i at dette ble en drøm av et rom! – Ny sesong av Tid for hjem sendes tirsdager kl. 20.00 på TV 2 – og på TV 2 Play, der du også kan se denne episoden når du vil.

Foto: Pandora Film/ TV 2.  

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…