Hvitt er ikke bare hvitt

Hvitt er ikke bare hvitt

Hvitt er ikke hvitt! LADY 7236 Chi er en krittende hvit nyanse.

Denne artikkelen er en av våre mest leste på bloggen (oppdatert 15.8.2018)

Hvite nyanser

For hvitt er ikke bare hvitt. Det finnes en mengde ulike hvite nyanser, som gir deg ulike fargeopplevelser.  Små nyanser som utgjør den store forskjellen.  For det er ikke slik at det finnes en hvittone som passer hos absolutt alle. Her må man ta stilling til om man ønsker en hvittone som er varm, kjølig, gulaktig, gråaktig osv. Mulighetene er mange, og man bør så absolutt ta visse hensyn når hvittoner skal velges. Hvilke farger skal hvittonen fungere inntil? Gulv, kjøkkenfronter, andre veggfarger, møbler osv.  Mange i dag velger f.eks ferdigmalte vinduer og dører, da er allerede en hvit nyanse valgt, for fargen industrien ofte velger å kalle hvit, tilsvarer 1453 Bomull, som er en gulaktig hvit tone. Og slike gulaktig hvite toner står ikke like godt til krittende hvite vegger eller kjølige gråaktig toner. Da tenderer gulaktig hvite toner til å se skitne ut. Svært mange spør oss i Jotun om nettopp dette, derfor hadde jeg lyst til å dele noen stikkord om Jotuns mest populære hvittoner med dere.

Norges mest solgte hvite nyanse

hvitt er ikke hvitt

LADY 1001 EGGHVIT

– 1001 Egghvit er en svak gulaktig hvit tone. Norges mest solgte farge!

Står flott til en mengde farger med gulaktig eller varm undertone.

Andre gulaktige hvite nyanser

LADY 1624 LETTHET

– En svak gulaktig hvit tone, hvitere og mindre gul enn Egghvit. En fint alternativ til de som syntes Egghvit / Bomull er for gule. Står flott til en mengde farger.

LADY 1453 BOMULL

– En gulaktig hvit tone, er litt gulere i tonen enn Egghvit. Står fint til en mengde farger med gule og varme undertoner, som klassiske beige toner osv. Dette er fargen ferdigmalte lister / dører / vinduer ofte leveres i.

LADY 1442 CLARO

– En gulaktig varm hvit tone; gulere enn Egghvit. Flott til farger med større grad av gulhet i seg. Også fin til gulaktig brune og beige toner.

LADY 8395 HVIT KOMFORT

– En svakt gulaktig hvit tone. Mindre gul en Egghvit, med et hint av grått. Står fint til en mengde farger med gule og varme undertoner, som klassiske beige toner og varme gråtoner.

De hviteste hvite nyansene

hvitt er ikke hvitt

 LADY 7236 CHI

LADY 7236 CHI

– Jotuns hviteste tone. Den oppleves litt kjølig, ellers krittende hvit. Står fint til en mengde farger, men unntak av gulaktig lyse hvittoner. Chi får dem til å se gule og  ”skittene” ut.

LADY 9918 KLASSISK HVIT

– En nøytral hvit tone. Ingen hint av farge, kun hvitt og sort. Står flott til f.eks kjøligere nøytrale gråtoner, samt gråbeige toner.

Hvite nyanser med et hint av grått

hvitt er ikke hvitt

 

LADY 1622 REFLEKSJON 

LADY 1622 REFLEKSJON

– En varm svak gråaktig hvit tone. Hint av rødt i seg. Står fint til farger med røde og varme undertoner, som varme gråtoner og dempede beigetoner.

hvitt er ikke hvitt

LADY 0486 SILKE

LADY 0486 SILKE

– En gulaktig hvit tone, med hint av grått. Mindre gul, og mer dempet enn Egghvit. Står flott til gråbeige toner, og andre dempede kulørte toner.

hvitt er ikke hvitt

 LADY 1024 TIDLØS

LADY 1024 TIDLØS

– En gråaktig hvit tone. Hint av gult, som gir tonen svak varme. Står fint til gråtoner med hint av gult i.

LADY 8282 HVIT PEPPER

– En varm gråaktig hvit tone, med hint av gult i seg. Står flott til gråtoner, og andre dempede kulørte toner.

LADY 8394 HVIT POESI

– En kjølig gråaktig hvit tone. Hint av grønt. Står fint til flere klare blå, turkise og grønne toner.

LADY 0471 LYS ANTIKK

– en varm rødaktig tone. Står fint til beige toner med stor grad av rødhet i seg, som varme bruntoner.

Hvitt er altså ikke bare hvitt, men heller et hav av små viktige nyanser som ofte danner grunnlaget for våre interiører.

Her er en artikkel til som Nina har laget om hvitfarger

Et godt gjennomtenkt fargevalg skaper gode harmonier i hjemmet, – lykke til med fargevalget kjære LADY-venner!

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…

Slik maler du med LADY Minerals Kalkmaling

Gi veggene en fremtredende rolle, og skap mineralsk magi i rommet med LADY Minerals Kalkmaling. I denne artikkelen viser vi…

Bli med hjem til Amelia Widell sitt fargerike hjem

Velkommen hjem til interiørprofilen og MELIMELI-gründer Amelia Widells fargerike hjem! Når Amelia flyttet inn i sin nye leilighet ville hun…