Interiørnyheter og trender for 2019

Interiørnyheter og trender for 2019

Nøytrale, sobre nyanser og fokus på materialbruk, er viktige interiørtendenser i tiden som kommer. 

Moment – balanse og trygghet

Besøkende på Oslo Design Fair kunne oppleve et variert program og få mye inspirasjon, da messen gikk av stabelen i slutten av august. Temaet denne gangen var MOMENT – med både henvisning til norsk og engelsk betydning av ordet. I dette momentet – eller øyeblikket i tiden – har vi helt nye rammebetingelser for hvordan vi lever livene våre. Den teknologiske utviklingen og digitaliseringen i samfunnet, har en enorm betydning for hverdagslivet vårt. Dagens unge tilpasser seg ny teknologi – og kjenner ikke et liv uten stadige endringer, men er samtidig trygghetssøkende. I hjemmet ønsker vi å balansere alle inntrykkene vi opplever i livet. Der vil vi føle stabilitet og trygghet.

Oslo Design Fair

Den sanselige tendensutstillingen var kuratert av Kirsten Visdal. Hun hadde valgt gode, trygge og varige materialer i tre, lin, lær, stein og keramikk, som understøtter vår søken etter de varige verdiene. Vakre, nøytrale nyanser, 0394 Varmgrå og 12075 Soothing Beige fra LADY, dannet myke baktepper til interiørene. Utstillingsdesign var nydelig gjort av Kristine Bjaadal.

Sanselige materialer

Objektene som var valgt ut, var en kombinasjon av håndlagde gjenstander, kunst og design med myke former. Med fokus på de gode materialene og den sanselige opplevelsen, blir hjemmet en trygg motvekt til det omskiftende samfunnet vi lever i akkurat nå. – Dette gir gjenklang med hva Jotuns egen trendekspert, Lisbeth Larsen sier i forbindelse med presentasjonen av LADY sitt nye fargekart.

Jeg mener det er veldig viktig at folk evner å skape sin egen stil og er tro mot sin egen identitet. Er man det, vil man i langt større grad klare å slappe av i de omgivelsene man bor i.

Oslo Design Fair

Treverket er varsomt beiset med LADY Pure Nature White, for å beholde det naturlige uttrykket. Med tre og lin som bakgrunn, fremheves den tidløse, vakre lampeserien Lamella fra Le Klint, designet av Hallgeir Homstvedt og Jonah Takagi. Stoler fra Fogia – Spisolini designet av Andreas Engesvik, Oslo.

Foto av tendensutstillingen på Oslo Design Fair: Inger Marie Grini

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

  • Enkel å påføre og drypper ikke – perfekt til tak
  • Gir lyst og vakkert tre
  • Bevarer utseende over tid
  • Til ubehandlet tre

Liker du de vakre nøytrale, nyansene? Les mer om CALM-temaet i LADY sitt nye fargekart!

Norsk design og håndverk

Tonning & Stryn presenterte flere nyheter på messen. Her snakker vi ekte, norsk håndverk – og norsk design!

Oslo Design Fair

Andreas Engesvik, Oslo, har designet flere av produktene for den norske produsenten, blant annet skapet Dal og Linde soft sofa på bildet over. Fargen på veggen er den lune LADY Pure Color 10342 Kalkgrå. Styling: Hege Barnholt, Nyanser.no.

Oslo Design Fair

Skrivebordet Vår og den klassiske spisestolen Vang. Vakker utførelse i gode trematerialer som vil vare i generasjoner fremover.

Frama – og nye LADY farger

Frama | Kollekted by hadde også en vakker stand på messen! Dansk design, iscenesatt av den norsk-italienske superduoen bak Kollekted by, Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio. Les mer om Kollekted by og den lekre butikken deres her!

Oslo Design Fair

Frama har lagt sin elsk på LADY Minerals – og maler mange av sine utstillinger med nettopp denne kalkmalingen! Her er to av de aller nyeste LADY fargene; 12077 Sheer Grey og 7628 Treasure i en smakfull kombinasjon.

Les mer om hvordan du bruker LADY Minerals kalkmaling.

Norske design-nyheter

Buene Studio var et nytt bekjentskap for oss på messen i år! Vi synes konseptet deres er så kult – og vil ha denne fine YOKE- lampen over sengen! En superfin kombinasjon av personlig leselys og liten hylle. Minimalistisk, funksjonell design – utformet i heltre.

Oslo Design Fair Oslo Design Fair

Den elegante lampen finnes også i denne modellen som henger over hyllen. Utstillingen var malt med LADY Pure Color i den varme fargen 10981 Norwegian Wood

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Sanselig stentøy

Den nye, lekre stengodsserien Nella Vita, designet av Aina Sollie Steen for Lama, ble også lansert under messen. Produktene har et rustikt uttrykk og deilige organiske former, og er laget på en liten keramikkfabrikk i Italia. Hele serien gir umiddelbare assosiasjoner til et bugnende italiensk matbord – og er i tillegg praktisk og funksjonell design som tåler oppvaskmaskin og microovn.

Oslo Design Fair

Utstillingen har fått fargen LADY 8422 Green Marble som passer perfekt til den rustikke, italienske stilen!

Foto av messestander: Bjørn Johan Stenersen, Nyanser.no.

Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

LADY reklamefilm – en palett med rom for alt

I høst lanseres en helt ny LADY reklamefilm på tv, og av erfaring vet vi at mange er interessert i…

Nye, vakre farger i LADY kalkmaling

 – Nå er det mange nye farger tilgjengelig i LADY Minerals kalkmaling og LADY Minerals Revive! Fargen på bildet er…

Supermatte vegger gjør hele forskjellen!

Supermatte og vakre vegger: Dette fantastiske soverommet er malt i gyllenbrune LADY Pure Color 10963 Golden Bronze. Taket er malt…

Nytt LADY fargekart – med stor digital lansering

I år ble presentasjonen av det nye LADY REDISCOVER fargekartet gjennomført med en stor digital lansering.  Vi har gjenoppdaget farger …

Slik skapte Emilia et vakkert og godt hjem

Litt utenfor Helsingborg bor Emilia Olsson i et vakkert hus med familien. Her pryder avdempede harmoniske farger veggene, noe som…

3 Days of Design – interiørmessen i København

Interiørdesignmessen 3 Days of Design finner sted i København i begynnelsen av september. Dette er kjent som et mekka for…

Go to top