Kjærlighetsfarger til Valentinsdagen

Kjærlighetsfarger til Valentinsdagen

Den 14. februar er det Valentinsdagen – og en fin anledning til å gjøre noe fint for den vi er ekstra glad i. Det kan vi gjøre på ulike måter, men liten hilsen, sjokolade, et smykke, eller kanskje et nymalt rom i kjærlighetsfargen rød? Du kan jo for eksempel skape en varm og spennende følelse på soverommet med 2951 Sophisticated Red? Veggen er malt med supermatte LADY Pure Color som gir et ekstra elegant og vakkert uttrykk.

Hvordan feirer du Valentinsdagen?

Vi har blitt påvirket av USA og i dag har Valentinsdagen blitt en høytid hvor vi gjør stas på den eller de vi elsker mest. Men hvert år kommer spørsmålet, hvordan skal jeg vise min kjærlighet? Vi hjelper deg med å prøve noe helt nytt!

Supermatt LADY Pure Color i fargen 2859 Whispering Red.

2859 Whispering Red er en rødtone som gir ro og velbehag og som passer utmerket sammen med eksempelvis grått og beige.

Vegg malt med LADY 20207 Statement Red.

En klar og tydelig rødfarge for deg som er litt modig. 20207 Statement Red er en del av paletten CURATED LIVING og er en av nyhetene fra vårt siste fargekart STORIES.

Kjærlighetens farge

Rødfargen symboliserer ild, blod og selvsagt kjærlighet. Ofte gis det gaver på Valentinsdagen som inneholder fargen rød på en eller annen måte. Det kan være en bukett med røde roser, hjerteformet sjokolade eller smykker. I kjærlighetens navn drister vi oss til å foreslå en helt annen type kjærlighetserklæring; et nymalt rom i kjærlighetens farge. En langvarig og overraskende gave som vi tror vil bli tatt godt i mot.

Vegg malt med LADY 20167 Welcoming Red

Vakre 20167 Welcoming Red har en behagelig gyllenrød tone med en litt brent følelse.

Dette gjør røde farger med oss

Farger påvirker oss og de røde tonene påvirker humøret vårt og gjør oss glade, påskrudde og kreative. Samtidig påvirker fargen hjertet og hjernen, og vi blir mer produktive, samtidig som hjertet slår roligere.

Røde farger gjør oss mer sosiale, og gir oss mer kraft og punch.

Vegg malt med LADY Pure Color i fargen 20208 Poetry Red.

Fargen 20208 Poetry red er en farge som gir deg mer punch i hverdagen. Lekkert med vegg og brystpanel malt i samme farge!

Trendfarger i rødt fra vårt nyeste fargekart STORIES

Etter mange år som har vært dominert av grått og beige slår vi nå et slag for mer farger i hjemmet! Har du behov for mer energi, optimisme og kreativitet i ett rom, så er det røde eller gule nyansene gode valg! Les mer om årets fargetrender her.

I vårt globale LADY-fargekart for 2023, STORIES, inngår den sofistikerte fargepaletten CURATED LIVING. Der finner du de tre trendene rødtonene 2951 Sophisticated Red, 20208 Poetry Red og 20207 Statement Red, som alle tilfører litt ekstra krydder i hverdagen. Les mer om paletten CURATED LIVING her.

Flere vakre rødfarger

Kan vi få for mye av det røde? Faktum er at rødt på rødt blir veldig fint! Det finnes en bred palett av røde nyanser og det å eksempelvis kombinere en mørkere burgund-tone med en klarere rød farge eller en rosaktig nyanse kan bli meget snasent! Et annet tips er å male med samme farge, men benytte ulike glansgrader. Det gir en spennende effekt!

Jotun LADY 20143 Lively Red og 20144 Grounded Red

I dette rommet har vi kombinert flere nyanser av rødt – både på veggen og i innredningen. Veggen er malt med LADY Pure Color i 20143 Lively Red, og døren er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i 20144 Grounded Red.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
Vegg med vakre LADY 20208 Poetry Red

Kombinasjonen rødt og hvitt rutete gulv, og benken i klar rødfarge mot den matte røde bakveggen gir et både elegant og dristig uttrykk. Benken er malt med LADY Supreme Finish Superblank i fargen 20207 Statement Red, og veggen med LADY Pure Color i 20208 Poetry Red.

Soveromsvegg med LADY 2951 Sophisticated Red.

Med vegg og panel i samme farge får du et enhetlig uttrykk. Veggen er malt med LADY Pure Color og panelen med LADY Supreme Finish Pure Matt. Begge i fargen 2951 Sophisticated Red.

LADY Pure Cor i fargen 2994 Heat.

Den nydelige fargen 2994 Heat gir deg definitivt energi på hjemmekontoret!

Utvalge rødfarger

Her ser du et utvalg av våre rødfarger som du kan kombinere slik du liker det. Finner du din farge til Valentinsdagen her?

Rødt passer også godt sammen med flere beige toner. Du kan også kombinere fargene i ulike rom. Se bare hvor fint det er med en gyllenbeige døråpning til det burgunderrøde soverommet.

Soverom malt med LADY 2951 Sopfisticated Red

Elegant og sofistikert! Soverommet er malt med 2951 Sophisticated Red, og døren og listene er malt med 10430 Dempet Savanne. Taket er malt i fargen 0486 Silke.

Rødt sammen med rosa

Røde toner kan også passe svært godt til rosa nyanser. Se bare hvilket preg det røde får sammen med ulike rosa kulører!

Vegg malt med LADY 12120 Dessert Pink

Rosa vegg med rød benk og røde innredningsdetaljer. Herlig herlig! Veggen er malt med LADY Pure Color 12120 Desert Pink og benken med LADY Supreme Finish Halvblank i 20167 Welcoming Red.

Klare, røde toner står best til grått

En klar rød tone passer bra med ulike grå nyanser. Bare se her!

Lekker rødfarge til Valentinsdagen. LADY 20208 Poetry Red.

Særdeles lekkert med grå sofa foran veggen med 20208 Poetry Red.

Effektfullt med røde innslag

Føles det litt for vågalt å male om et helt rom til Valentinsdagen? Prøv det heller på en dør, på trappa eller et møbel! Den røde fargen kommer til å skape herlig energi i rommet!

Heftig med en rød trapp mot de kalde fargene i resten av rommet. Trappen er malt i fargen 2859 Whispering Red, og står i hjemmet til Alek Modin, som du kan se mer fra her.

Dør malt med LADY 20207 Statement Red og vegg med LADY 12080 Soft Radience.

En rød dør skaper et umiddelbart blikkfang. Her er fargen 12080 Statement Red brukt. Veggen og panelet er malt i fargen 12080 Soft Radience. Døren er malt med LADY Supreme Finish, og veggen med LADY Pure Color.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Vi håper du har blitt inspirert til å overraske din kjære med noe helt spesielt til årets Valentinsdag! Velg blant alle de herlige røde fargene, og sett i gang med jobben! Rødt er gøtt :)

God alle hjerters dag fra oss i Jotun!

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…