Slik lager du et smart skrivebord

Slik lager du et smart skrivebord

Det er ingen tvil om at mange har falt for dette plassbesparende, snertne skrivebordet! Vi har fått mange henvendelser om hvordan vi har laget det, og det er klart vi vil by på noen tips til hvordan du kan gå frem. Du trenger kanskje litt snekkererfaring for å få til dette, men vi håper tegningene hjelper deg i gang!

Dette trenger du:

Til snekringen:
MDF 16mm (se mål under)
Lekte til å støtte under hyllen eller hylleknekter
Treplugger eller skruer til montering + skruer til å feste i veggen
Trelim
Fint sandpaper

Til malejobben:
JOTUN Heftgrunning Universal
LADY Supreme Finish Matt, 0,75 l. (Vi har brukt fargen LADY 2024 Senses inni hylla.)
LADY Supreme Finish Matt, 0,75. (Vi har brukt fargen LADY 471 Lys Antikk utenpå hylla.)
Jotun Sparkel for tre
Liten malingsrull, malebrett
Bred pensel (fordriver) og en liten pensel
Maskeringstape
Dekkfilt

Lag ditt eget skrivebord
Skrivebord: LADY Supreme Finish, farge inni: LADY 2024 Senses, farge utenpå: LADY 471 Lys Antikk. Stoler: LADY Supreme Finish Halvblank Farger: LADY 2024 Senses og LADY 2859 Whispering Red. Vegg: LADY Balance, LADY 471 Lys Antikk.

 

Vi har brukt MDF 16mm, som er skåret ut etter målene på skissene nedenfor. Husk å lage to stk. av de skrå sideveggene. Hvis du ønsker et hull for lampeledning eller kabel i hjørnet, borer du ut dette før montering. På skissen er det lagt inn et hull med diameter 40mm.

Lag ditt eget skrivebord

Et vegghengt skrivebord vil ikke tåle like stor belastning som et vanlig skrivebord med ben! Derfor er det viktig å lage en støtte under hyllen for å være helt sikker på at den ikke faller ned så fort noen lener seg på kanten! Vi anbefaler at du skråskjærer en lekte (f.eks. 11mmx36mm) og monterer denne under hyllen, eller bruker hylleknekter. (Dette er ikke tegnet inn på skissen.) Skjul lekten ved å male den i samme farge som bokhyllen.

I tillegg er det viktig å bruke tilstrekkelig med plugger eller skruer – og riktig dimensjon. Det peneste resultatet får du ved å bruke treplugger som kan lime fast de ulike delene. Da er det spesielt viktig å være nøye med oppmålingen før du for-borer hullene i de delene som skal passe sammen. Alternativt kan du benytte skruer som er minimum 3 x tykkelsen på MDF platen, dvs. minimum 36mm. Det blir penest med nedsenkede skruer som du kan sparkle over så de ikke synes etter du har malt. For å få limt platene godt sammen, kan du eventuelt bytte ut en skrue i toppen og to i bunnen (på hver side) med treplugger som man kan lime fast.

NB! Hvis du for-borer alle hull før du monterer, så sikrer du at ikke platen sprekker! Vær nøye med å skru skruene rett inn så de ikke stikker opp i hylla. Bruk trelim for å feste delene sammen, før du skrur. Det vil også bidra til å unngå sprekker.

Bokhyllen monteres på veggen med egnede skruer/feste for underlaget (gips, mur etc.).

Lag ditt eget skrivebord

Når bokhyllen er montert, kan du starte den morsomme malejobben! Det enkleste er å male før du skrur den opp på veggen. Puss lett over kantene og fjern støvet. Bruk dekkfilt for å unngå søl på gulvet. Mal hele bokhyllen med JOTUN Heftgrunning for å få godt feste til malingen. Etterstryk med en bred pensel (fordriver), så du får et jevnt og glatt underlag helt fra starten av. Deretter sparkler du over de nedsenkede skruene og pusser over når sparkelen har tørket. Tilslutt gjenstår to strøk med LADY Supreme Finish i de ønskede fargene. Bruk en liten rull for å påføre malingen, og etterstryk med en bred pensel (fordriver) for best resultat. Følg de anviste tørketidene.

Fargeforslag:
Lag ditt eget skrivebord

Se også film om «slik maler du kommode» – samme fremgangsmåte som malingen av dette skrivebordet.

Da er det bare å ønske alle «hjemmesnekkere» der ute lykke til!

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Interiørdesigner med kjærlighet for maling!

Christina Pettersen Skjevik er en kreativ og aktiv interiørdesigner. Hun har tatt ut en vakker fargepalett fra LADY. Velkommen inn…

Et drømmekjøkken i dempede nyanser

Et drømmekjøkken i tidløs design. – Kristin og Borgar Lindhjem bygger nytt gårdshus på Lindhjem gård, og det lekre kjøkkenet…

Slik lykkes du med helsparkling av vegger

Nå kan alle få et slett og vakkert resultat på en enklere måte enn før! – Les om våre nye,…

Tid for hjem med lekker fargetrio fra LADY

I sesongen siste Tid for Hjem, er det en småbarnsfamilie som får fornyet interiøret, med blant annet en lekker fargetrio…

Slik fornyer Emma sine møbler

Vi blir inspirert av Emma Elwins engasjement rundt interiør og gjenvinning! Hun fornyer sine møbler med LADY Supreme Finish. Se…

Fornyelse av både vegger og tak i stuen

Hjemme hos Emma har det vært fornyelse av både vegger og tak! Fra pudderfargen LADY 2024 Senses til LADY 0552…