Lekker leilighet med ny og balansert fargepalett

Lekker leilighet med ny og balansert fargepalett

Med en dus og balansert fargepalett har interiørdesigner Benedicte Lobos gitt nytt liv til den flotte Torshov-leiligheten. Se før- og etter bildene!

Farger er livet!

Interiørdesigner Benedicte Lobos har stått for interiør og fargevalg i denne flotte leiligheten på Torshov. Hun har skapt en lekker og balansert fargepalett, som passer perfekt til stilen i bygården. Hvert rom har fått farger som gir en egen stemning og liv til rommene, og som fremhever de gode lysforholdene og takhøyden.

Les om Benedictes fargeplan og få hennes gode tips her! 

Gjenbruk er bra på alle måter! Det flotte, gamle gulvet i heltre ble slipt ned, og gir nå inntrykk av et nylagt gulv. Foto og design: Benedicte Lobos, styling Balthazar Interior

Veggene har fått fargen LADY Minerals 8546 Local Green og taket er malt i samme farge med LADY Perfection takmaling.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Vær vågal i gangen!

Kalkmalingen LADY Minerals, ble brukt for å gi hjemmet litt mer spenning i entreen. Ved å bruke samme farge i taket, men i en annen finish, skapes en balansert og fin helhet. Kalkmalingen, sammen med trappen i heltre, bringer frem det beste i hverandre.

Om det er én plass man kan være litt vågal, så er det i gangen. Det er et rom man ikke oppholder seg så lenge i. Dette gjør at farger og mønstre ikke virker så påtrengende. Det blir mer som et friskt pust. Legg merke til hvordan det nedslipte gulvet gjør fargene mer balanserte og gir bedre helhet.

Alle dører og detaljer er malt med LADY Supreme Finish i 9918 Klassisk Hvit. Legg merke til at skapdøren elegant skjules ved å velge samme farge som veggen.

Se flere farger med LADY Minerals kalkmaling her.

Master bedroom

I hovedsoverommet ble både vegger og tak, malt med med den lyse, dempede gultonen 11173 Humble Yellow. Denne fargen gir en god varme i soverommet.

Før og etter! Med fargen LADY Pure Color 11173 Humble Yellow har soverommet blitt lunt og hyggelig. Taket har fått samme farge i helmatt finish med LADY Perfection.

Tips. Montér gardinskinner enten i taket eller øverst ved taklisten. Gardinen skal gjerne gå fra tak til gulv. Dette grepet gir en Illusjon av at taket er høyere og det gir litt ekstra lux på soverommet.

JA til grønt soverom!

Hvis du er på utkikk etter en farge til soverommet som gir deg en god nattesøvn, så er grønn fargen du burde velge. Grønn representerer naturen, trygghet og ro. Listen er lang med gode grunner til å velge grønn som farge på soverommet. Fargen passer også godt med noen store fine grønne planter, noe som heller ikke er feil med tanke på riktig inneklima.

Veggene er malt i LADY Pure Color 8546 Local Green og taket i LADY Perfection 1016 Blek Sand.

Frodig og harmonisk med grønt!

Sweet dreams

Ved å male både taket og veggene i samme farge forsvinner kantene i rommet. Det gjør at rommet virker større. Dette er også et godt triks for de som har en standard takhøyde på 2.40, og ikke bare for leiligheten her med 2.90 høyde. Mulighetene er så mange!

Tips: Bytt gjerne ut håndtakene på garderobedørene for å fornye rommet. Dette er en enkel måte å gi rommet en personlig touch.

Dette nydelige soverommet malt i delikate LADY Pure Color 10580 Soft Skin. Tak: LADY Perfection i samme farge.

Baderom

Badet var det ingen grunn til å pusse opp, da det er i god stand. Her er valgte vi å kun male taket, som hadde furupanel. Dette ble malt med LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit i Superblank glansgrad, for å reflektere mest mulig av det naturlige lyset på badet.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Sperrer nikotin, sot og kvister

Gjenbruk på kjøkkenet

Kjøkkenet var det heller ingen grunn til å bytte, da det fungerte godt med dagens planløsning. Jeg valgte å bytte benkeplaten og male frontene i fargen LADY Supreme Finish 1352 Form. Nydelig gjenbruk, som er bra for lommeboken og bra for miljøet. Med det flotte dagslyset og de varme naturmaterialene skapes en spesiell ro i leiligheten som ligger midt i hjerte på Torshov.

Gjenbruk av kjøkken! Malt med LADY Supreme Finish 1352 Form.

Stue og spisestue

Både tak og vegger ble malt i samme farge, 12075 Soothing Beige fra LADY. Fargen, kombinert med de originale bjelkene, gir en rød tråd mellom stue og spisestue. Treverket passer også godt med fargene som er valgt, slik at de spiller på lag og ikke jobber mot hverandre rent visuelt.

LADY Wonderwall 12075 Soothing Beige 

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

Tips: Hold deg gjerne til én type treverk. Har du et flott i bord i eik, kjøp f.eks hyller i samme tresort for å balansere rommet.

Optimal planløsning

Optimalisering av bolig handler mye om å utnytte planløsningen best mulig. Prøv å se rommet med nye øyne. Må ting stå der de gjør i dag?  Kanskje du skal tørre å male taket i en ny farge…?

Da er det bare å finne fram noen deilige farger du vil omgi deg med – og få på seg malebuksene…!

xoxo
Lobos

Følg Benedicte her

Styling er gjennomført av Balthazar Interiør.

Benedicte Lobos er en ekte naturkraft fra Elnesvågen, med aner fra Chile. Hun har alltid hatt en stor interesse for det kreative og visuelle, og startet interiørdrømmen med en bachelor i «Interior design and decoration» fra England. Se flere av hennes prosjekter på hjemmesiden hennes her.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…