Norges vakreste hjem!

Norges vakreste hjem!

Da Karianne Christensen fikk telefonen fra Boligpluss om at hennes hus var kåret til Norges vakreste – ja, da gikk det helt rundt for den glade vinneren! Premien var gavekort fra Grønt Fokus og Jotun, på henholdsvis kr 50.000 og kr 10.000. Vi tok en prat med den lykkelige vinneren, og fikk høre litt om hvordan det er å eie Norges vakreste hjem og tankene som ligger bak interiøret.

Forsidebilde: Foto: Maria Svanevik/BoligPluss

Gammelt og nytt i skjønn forening…
– Det ble helt kaos i hodet mitt da de ringte og fortalte at jeg hadde vunnet, sier Karianne på telefon fra Halden. – Jeg ble så veldig, veldig glad! Så glad at jeg måtte unnskylde meg, ler hun. At akkurat hennes hus, som hun deler med samboeren Jon Ivar, skulle bli kåret til Norges vakreste – var helt uventet. – Jeg fikk helt sjokk!

Norges vakreste hjem 2015

Her i den sjarmerende Villa Blå (som nå har blitt grå) bor Karianne og Jon Ivar. Foto: @lillekarii

– Stilen min? Alle spør om det, og det er det vanskeligste spørsmålet jeg kan få, humrer Karianne. – Men jeg har landet på at det er lekent og nordisk, fortsetter hun. En gammel appelsinkasse fra bestefaren har for eksempel blitt en fin hylle i stua, og hun er stadig på jakt etter gamle skatter fra familien.

Av nye ting, har hun en forkjærlighet for dansk design. – Det er litt dyrt da, men veldig, veldig fint! Selv om alle rom skal ha en egen funksjon og identitet, er det viktig for Karianne at stilen er den samme overalt. – Alt skal henge sammen, og rommene skal flyte over i hverandre. Det er viktig for meg.

Karianne leser blogger, magasiner og følger med på trendene. – Jeg følger med, men er ikke så opptatt av å følge trendene. Jeg har min egen stil, og det skal ikke se ut som huset mitt er hentet ut fra en katalog.

Norges vakreste hjem 2015

Karianne er en ivrig og flink instagrammer som stadig deler bilder fra sitt vakre hjem. Her er et bilde fra «fotballrommet» som er malt med LADY Pure Color i fargen LADY 5397 Scooter.

Forskjellige farger i alle rom
I Norges vakreste hjem er det forskjellige farger på veggene i nesten alle rommene. – I alle fall de rommene som betyr noe – der vi tilbringer mye tid, forteller Karianne. Det er noen viktige kriterier som må være på plass i valg av farge. – Det første kriteriet er at fargen må gjøre meg glad, i tillegg til at den må passe til resten av huset, sier Karianne.

Norges vakreste hjem 2015

Glassverandaen er malt med LADY Supreme Finish. Foto: Maria Svanevik/BoligPluss

Du finner ikke så mange skarpe farger på veggene hos Karianne. Selv om veggene er forskjellige, er de fleste rom malt i duse farger som blender fint sammen til en helhet. Bortsett fra favorittrommet, glassverandaen, som er malt i prekestolen – en knæsj turkis/lyseblå farge. – Glassverandaen tålte denne fargen, både fordi den ligger inntil stuen som er hvit og fordi det er så masse lys her, som roer ned fargen. Også garderobe og kontor har fått en mer markert farge, LADY 8302 Laurbær. – Her tenkte vi at vi bare skulle være helt gærne og kline til, ler Karianne. – Dessuten ligner den ganske mye på en av de nye fargene i fargekartet, så da er den vel også ganske trendy da!

Norges vakreste hjem 2015

LADY 8302 Laurbær. Foto: @lillekarii

Se de nye grønnfargene i LADY fargekartet her.

Jakten etter den perfekte fargen
At det kan være vanskelig å finne de helt riktige fargenyansene, er noe de fleste vet. Det er mange ting som påvirker opplevelsen av en farge. – Jeg er veldig glad i å male, men ikke så veldig god på å testmale… Ha, ha, du kan si jeg testmaler hele veggen, og blir det ikke fint – maler vi bare over! Stuen vår er hvit, og den ble malt mange ganger før vi traff med fargen, forteller Karianne.

Norges vakreste hjem 2015

Foto: Maria Svanevik/BoligPluss

Veggene på kjøkkenet er malt med LADY Wonderwall i en farge som heter Rullestein. Fra det nye fargekartet finner du en lignende farge som heter LADY 394 Varmgrå. En lun gråtone som flere burde stifte bekjentskap til! Dette er en god gråtone for deg som ønsker varme grå farger i interiøret. Fungerer utmerket til Bomull og Egghvit.

Hun inspireres i butikken og av Jotun-fargekartene. – Fargekartene er fantastiske, akkurat som de snakker til meg – så jeg tar ofte med meg inspirasjon derfra. Hun har så vidt rukket å se på det nye fargekartet til Jotun LADY. – Det ser veldig bra ut, denne gangen også. Spesielt er blåfargene veldig fine, de kommer jeg til å bruke!

Kanskje er det nettopp disse blåfargene premien fra Jotun skal brukes på, for nå er det møblene sin tur til å males. Kommoder, skap og stoler. – Vi var jo egentlig ferdig med malearbeidet for en stund, men nå går vi i gang igjen. Duse farger i blått og grønt, og kanskje rosa. – Vi får se hva samboeren tillater av rosa innslag!

Kariannes interiør –og malingstips!
1. Rydd opp! Mange har for mange ting, som bare blir rot. Kvitt deg med ting du ikke setter pris på og som forstyrrer.
2. Vurderer du å gjøre endringer i huset? Ikke vent, sett i gang – du blir så glad etterpå!
3. Bruke gjerne samme farge på tak, vegger og lister – men ulike glansgrader. Det gir en fin dynamikk i rommet.

Her er LADY-produktene og de ulike fargene Karianne har brukt: Garderobe/kontor er Laurbær malt med LADY Balance. Gjesterom er Retroblå/Bomull malt med LADY Color. «Fotballrom» er Scooter/Bomull malt med LADY Pure Color. Gang er Bomull malt med LADY Wonderwall. Kjøkken er Rullestein malt med LADY Wonderwall. Stue er Bomull malt med LADY Pure Color. Glassveranda er Prekestolen malt med LADY Supreme Finish. Alle møbler som er malt er malt med LADY Supreme Finish.

Hvordan har DU det hjemme hos deg?
Vi elsker å se hvordan andre har det hjemme. Det inspirerer oss og andre. Hvis du tagger et interiørbilde hvor du har malt med LADY, så er du i oktober med i trekningen av et gavekort på LADY-maling pålydende 1000 kr! Tagg med @jotunlady og #jotunlady. Vi gleder oss til å se hvordan du har det. Vinnerbildet postes på vår instagramkonto :) Her får du gode tips til hvordan du tar gode interiørbilder med mobilen fra fotograf Siren Lauvdal.

Avatar

Tanja

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Varm og eksklusiv farge til soverommet

Marlene fant den perfekte lune fargen til sitt soverom i den nye LADY Wonderwall 11175 Adventure. Jeg ønsket meg et…

Et landlig og lunt hjem med personlighet!

Aina Næss (50) og hennes mann nyter livet på landet. I omgivelser som gir ro i sjelen, har de bygget…

Tidløst bad hos Frida Fahrman

Frida Fahrman nyter for tiden sitt deilige bad, som har blitt et herlig og harmonisk rom i huset. Det føles…

Et barnerom som vokser med barnet

Med LADY Wonderwall får veggene en holdbar overflate på barnerommet. Få tips til hvordan du kan oppdatere rommet med enkle…

Magisk stemning og 17. mai-feiring i hagen!

Hipp hipp hurra – snart er det 17. mai! Få tips til hvordan du kan skape en flott ramme rundt…

Deilig kake til 17. mai feiringen!

Hipp hurra for 17. mai! Vi feirer dagen med en lekker, rød fløyelskake – eller Red Velvet kake, som er…

Go to top