Ta gode interiørbilder med mobilen

Ta gode interiørbilder med mobilen

Den prisbelønte Jotun-fotografen Siren Lauvdal gir deg sine beste tips.

Mote – og interiørfotograf Siren Lauvdal har tatt alle bildene til høstens globale fargekart. Vi ba henne dele sine beste fototips med LADY-bloggens lesere. Vi vet mange av dere er flinke med interiør og ivrige instagrammere. Se hva som skal til for å få de beste bildene!

1. Du trenger ikke kjøpe profesjonelt kamera, mobilen holder
Det er rett og slett unødvendig å investere i dyrt og profesjonelt utstyr, dersom du skal ta amatørbilder til blogg eller instagram. Med dagens gode mobilkameraer blir det fint nok. Dessuten er det mye lettere å få tatt bilder hvis du bruker mobilen – da har du alltid kamera tilgjengelig. Du får du fanget opp situasjoner der og da!

2. Vær bevisst på lyset
Lyset gir ulik effekt på bildene, vær bevisst på hva slags stil du ønsker. Uansett anbefales alltid å ta interiørbilder i dagslys. Tenk på hvor lyset kommer fra. Hvis det er direkte sollys inn blir det et hardt uttrykk, ofte er indirekte sollys bedre. Ønsker du et mykere uttrykk anbefaler Siren å ta interiørbilder i overskyet vær, dette er hennes personlige favoritt. Da blir kontrastene svakere.

Lady_8252_Green-Harmony_2_Siren-Lauvdal
Fra det siste LADY-fargekartet: Perfekt lyssetting, dog ikke med mobilkamera ;) Veggen her er forresten malt med LADY Wonderwall i fargen LADY 8252 Green Harmony fra Reflections of earth temaet i fargekartet.

3. Gjør bildet personlig!
Alt for mange tar bilder som prøver å etterligne interiørbladene. Sirens anbefaling er heller å gi bildene en personlig touch. Vis personligheten din, da blir det mye mer interessant.

4. Varier mellom nærbilder og avstandsbilder
Det viktigste er at du viser frem det som er interessant i bildet. Dersom du ikke skal vise frem gulv og tak, trenger ikke det å være del av bildet. Noen ganger er det fint å vise helheten, andre ganger er det bra å vise detaljene. Ta gjerne flere bilder og sett de sammen.

Tips til hvordan du tar gode interiørbilder med mobilenVeggen her er malt med LADY 9938 Dempet Sort fra temaet Reflections of light

5. Bruk filter med omhu
Siren begynner å bli lei av disse gule filtrene, som ser veldig gammeldagse ut. Det er helt greit å bruke filter, men tenk at de skal være med å forsterke uttrykket – ikke ligge som et kunstig filter utenpå. Målet er at det skal se ekte ut. Det blir som med sminke; kunsten er at den ikke skal synes. Sirens favorittfilter er de som har blånyanser – de gir en fin kontrast i bildene. Ellers er hun også glad i filtrene ”Valencia” og ”Hudson” – de legger en liten varm tone i bildet, uten at det blir gult. Hun anbefaler å unngå sort hvitt filter på interiørbilder – fargene er jo en viktig del av formidlingen. Selvfølgelig kan du gjerne bruke bilder uten filter også, men det er absolutt lov å bruke gode filtre.

6. Dropp rammer
Det finnes mange ulike rammer man kan velge for bildene sine. Siren synes det er finest når bildet får alt fokus, mye renere!

7. Tenk på komposisjonen
Hva vil du vise frem? Tenk at bildet skal fortelle en historie,. Det er ikke nødvendig å ha det så plettfritt og ryddig bestandig, det kan være like mye sjel med litt rot. Hvis alle skal bare ha ekstremt ryddige hjem, blir det så uekte.

8. La deg inspirere
Kjøp gjerne utenlandske interiørmagasiner og les blogger. Sirens favorittmagasin er Apartamento, et spansk magasin som du får kjøpt på Narvesen. Der finner du ekte reportasjer fra ekte hjem. For eksempel hjemme hos en kunstner, hvor rotet flyter – men det er gøy å se.

9. Ikke la dokumenteringen ta overhånd – da går du glipp av livet!
Det er gøy å ta fine bilder og det er gøy å dele. Men husk at du ikke trenger å dokumentere alt. Noe kan bare være minner også. Det aller viktigste er å være tilstede der du er – så kan du kose deg med fotografering innimellom.

Her er Siren på fotosettet til det nye LADY-fargekartet:

Hvordan har DU det hjemme hos deg?
Vi elsker å se hvordan andre har det hjemme. Det inspirerer oss og andre. Hvis du tagger et interiørbilde hvor du har malt med LADY, så er du i oktober med i trekningen av et gavekort på LADY-maling pålydende 1000 kr! Tagg med @jotunlady og #jotunlady. Vi gleder oss til å se hvordan du har det. Følg med, snart kommer vi med noen gode tips til hvordan du tar gode interiørbilder med mobilen.
Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

La deg inspirere av mørke farger

Mørke farger gir et eksklusivt og elegant uttrykk i hjemmet, og vi benytter anledningen til å inspirere med noe av…

7686 Mindful Green – en balansert grønntone

Vårt nyeste LADY-fargekart, CANVAS, presenterer flere grønne fargenyheter – som for eksempel den dype, mørke fargen 7686 Mindful Green! La…

Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Hjemme hos Emilie Frøyland er det grønt og beige som spiller hovedrollene. Bli med inn i det avslappende og lekre…

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Muted Coral i Pop-up på Oslo Design Fair

Fargenyheten fra Jotun, LADY 20217 Muted Coral, er det mange som har forelsket seg i. Vi var veldig stolte over å…

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…