Norsk design til Milano

Norsk design til Milano

Verdensmetropolen Milano byr på mer enn mote! Hvert år samles designinteresserte folk fra hele verden for å delta på den store møbel- og interiørmessen i samme by. En fantastisk mulighet for å se, bli sett og ikke minst knytte viktige kontakter. For andre gang er det etablert et samarbeid mellom Norwegian Crafts, Klubben og Jotun om en felles, norsk satsning i forbindelse med messen i Milano. Utstillingen denne gangen har fått navnet Structures – contemporay crafts and design, og representerer noe av det beste av norsk design, gjennom 26 håndplukkede, spennende designtalenter og -team.

En av Norges beste designstylister, Alessandro d´Orazio, er en av de ansvarlige for å iscenesette den norske utstillingen, sammen med sin partner Jannicke Kråkvik. Alessandro har gitt oss en liten smakebit av interiørverdenes svar på Roskilde Festivalen!

Bildet øverst viser blide og fornøyde representanter fra Klubben på fjorårets messe.

Jannicke-og-Alessandro

Alessandro D´Orazio står bak den populære stylistduoen ”D´Orazio og Kråkvik” sammen med Jannicke Kråvik, og er Jotuns faste stylistteam. Duoen har butikkonseptet ”KOLLEKTED BY”, og selger sine designfavoritter både på nett, og i butikken i Rathkes gate 4 i Oslo.

Seks dager i designparadis!
Salone del Mobile er et messeparadis for interiørelskere over hele verden! Ny og innovativ design stilles ut over hele byen, til beundring, glede og inspirasjon for deltakerne. Dører til de vakreste universiteter, bakhager, offentlige rom, arkitektstudioer og røffe industriområder – åpnes. Brennferske nyheter presenteres og vurderes, nye kontakter knyttes, unge designere får vise seg – og talenter oppdages.

Milano – interiørverdens mekka

Her fra fjorårets messe hvor vår Globale fargesjef Lisbeth Larsen koser seg i en av de deilige bakhagene som blir brukt som utstillingsrom.

Norske designtalenter
Også unge, norske designere får vise seg fram i Milano. Målet er at det hvert år skal velges ut noen få talenter som får lov til å stille ut på utstillingen.– Utvelgelsen foregår som en konkurranse, hvor designerne selv sender inn en søknad om å få delta, forteller Alessandro. – I år har vi kalt utstillingen ”Structure”, og vi velger deltakere som passer inn i dette temaet.

Milano 2016

Hege Henriksen, representant for Norwegian Crafts, er prosjektleder for den norske utstillingen.

Med fokus på norsk struktur – i farger og stein
– Vi er så vidt i gang med selve utstillingsredet og det er en spennende periode, forteller han. Vi har sammen med Hanna Nova fra Residence Magazine valgt ut produkter/ objekter til årets utstilling. ”Structure” blir en utstilling som vil bære preg av nettopp struktur – med farger fra Jotun og naturstein fra Lundhs. Vi har fokus på å lage et spennende design som binder det hele sammen, samtidig som hver enkelt utstiller fremmes og settes i fokus, forteller Alessandro.

Her ser du fargene som ble valgt ut til fjorårets messe og bilder fra standen.

Følg med på LADY bloggen i de neste ukene, og bli kjent med noen av de flotte designerne som skal presenteres på utstillingen!

Første designere ut er fra Kneip. Bli kjent med de her.

Utstillere:
Marianne Andersen    Millie Behrens    Bjørn van den Berg    Kristine Bjaadal    Anja Borgersrud, Barmen og Brekke    Ann Kristin Einarsen    Andreas Engesvik    Lars Beller Fjetland    günzler.polmar    Elin Hedberg    Thomas Jenkins    Kneip    Anette Krogstad    Runa Klock    Aron Li    Noidoi    Kristin Opem    Christina Peel    Sara Polmar    Sara Skotte    Martin Solem    Falke Svatun    Sverre Uhnger    Vera & Kyte    Kiyoshi Yamamoto

#structure16

 

Jotun er opptatt av å fremme norsk design, og er en av hovedsponsorene til den norske utstillingen Structures – contemporary crafts and design. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Norwegian Crafts, Klubben og Jotun, og utstillingen vil finne sted under den store møbel- og designmessen ”Salone del Mobile”, i Milano 12-17 april.

Barbro
Barbro

Barbro – Prosjektleder

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Gjør som Tid for hjem: Mal panelveggen nå!

Fra brunt og trasig til elegant villa I denne episoden av Tid for hjem, besøkte teamet en familie med en gammel…

Einar Nilsson sine favorittfarger

Nå starter Tid for hjem 2017! Tirsdager kl 20 på TV 2 – Nå er det bare å bunkre seg…

NYTT fargekart fra LADY!

I slutten av august kunne vi endelig vise frem det nye fargekartet fra LADY til interiørpressen, og nå til dere! Det…

NYTT FARGEKART FRA LADY – en liten SNIKTITT!

Nytt LADY Fargekart Vi er superstolte over å enda en gang kunne lette litt på sløret og fortelle at LADY…

Designer for generasjoner

Den store, årlige møbel- og interiørmessen i Milano, arrangeres i disse dager, og for andre gang samarbeider Norwegian Crafts, Klubben…

Ung designsuksess til Milano

Maskinstyrt og naturlig kunst Den store, årlige møbel- og interiørmessen i Milano, går av stabelen i april, og for andre…

Go to top