Ung designsuksess til Milano

Ung designsuksess til Milano

Maskinstyrt og naturlig kunst

Den store, årlige møbel- og interiørmessen i Milano, går av stabelen i april, og for andre gang samarbeider Norwegian Crafts, Klubben og Jotun om en norsk satsning. Se fargene som er valgt ut for å fremheve utstillingsobjektene. Det norske samarbeidsprosjektet ”Structure” skal presentere noe av det ypperste av norsk design og kunsthåndverk. Dette er et fantastisk utstillingsvindu for de 26 norske designerne som er håndplukket til denne unike utstillingen. Det ligger mye imponerende arbeid bak en slik utvelgelse, og vi har spurt et utvalg av de deltagende designerne hva som kjennetegner nettopp deres arbeid og design.

Les mer om messen her.

Kneip – naturlig kunst og håndverk
Kneip er et kunst-, håndverk- og designstudio, grunnlagt av Jørgen Platou Willumsen og Stian Korntvedt Ruud. – Allsidighet er viktig for oss, sier Jørgen. – Vi har fått mye kunnskap om en rekke fagområder etter hvert, og tar med oss all vår erfaring inn i fellesskapet. Vi utfordrer hverandre, og søker hele tiden etter å lære nye ting, slik at hvert prosjekt blir unikt. En fellesnevner for alle våre prosjekter er tid, håndverk, natur og materialitet, forteller han.

Les også om designerne Falke Svatun og Bjørn van den Berg

Kneip er allerede en designsuksess. De sikter mot et internasjonalt publikum, og har bare det siste året, deltatt på utstillinger i Milano, London, Wien, New York og Paris. ”Structure” er således en unik mulighet til å vise seg fram for bransjen.

Ung designsukess til Milano

Maskiner skaper stilen
I Kneip jobbes det hovedsakelig med ulike naturlige materialer som metall, tre, lær, keramikk og tekstil. – Vi jobber veldig materialbasert, og mye av vår arbeidsmetode er å eksperimentere med materialer og maskiner. Maskinene gir oss ulike måter å bearbeide materialene på, og vi kjøper med jevne mellomrom nye maskiner – slik at vi lærer nye teknikker. Slik lærer vi også materialene å kjenne, alle materialer har sine egenskaper – på godt og vondt, forteller Jørgen. – Denne arbeidsmetoden påvirker nok stilen vår.

For Kneip er alle arbeid like viktige og verdifulle, og en del av en pågående prosess. – Alle prosjekter gir oss nye erfaringer og kunnskap som vi tar med oss inn i neste prosjekt, forteller Jørgen.

Ung designsukess til Milano

Farger gjennom naturlige prosesser
Designerne er opptatt av farger, men med en litt annen tilnærming enn det vi i Jotun har. – Vi jobber mye med farger gjennom prosesser der vi tilfører f.eks. kjemikalier til metaller. Det fine er at man på denne måten får frem naturlige prosesser i materialene, som ville skjedd over tid i naturen. Det samme gjør vi med treverk. Til nå har vi stort sett jobbet med farger som oppstår i materialene.

Gutta i Kneip lar seg inspirere av så mangt, alt fra natur til urbane miljøer i Oslo. – For oss handler det på mange måter om å se muligheter, og sånn sett er det mye spennende inspirasjon å hente over alt hvor vi befinner oss, forteller Jørgen.

Ung designsukess til Milano

Håndverk og kvalitet
Kneip har en variert kjøpergruppe, litt avhengig av om det er produkt, skulptur eller trykksak. Prisen varier en del, noe som har betydning for hvem som kjøper. – En fellesnevner er jo forhåpentligvis at folk verdsetter håndverk, kvalitet og materialitet og derfor er villig til å betale noen kroner ekstra, sier Jørgen.

Og hva er så Kneip-guttas største drøm? – Vår største drøm er at vi kan fortsette å gjøre gode gjennomarbeidede prosjekter, og ikke minst at vi kan fortsette å jobbe 100 prosent med det vi brenner mest for, avslutter Jørgen.

Utstillere på Structure – Norwegian contemporary crafts and design:
Marianne Andersen    Millie Behrens    Bjørn van den Berg    Kristine Bjaadal    Anja Borgersrud, Barmen og Brekke    Ann Kristin Einarsen    Andreas Engesvik    Lars Beller Fjetland    günzler.polmar    Elin Hedberg    Thomas Jenkins    Kneip    Anette Krogstad    Runa Klock    Aron Li    Noidoi    Kristin Opem    Christina Peel    Sara Polmar    Sara Skotte    Martin Solem    Falke Svatun    Sverre Uhnger    Vera & Kyte    Kiyoshi Yamamoto

#structure16

Jotun er opptatt av å fremme norsk design, og er en av hovedsponsorene til den norske utstillingen Structures – contemporary crafts and design. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Norwegian Crafts, Klubben og Jotun, og utstillingen vil finne sted under den store møbel- og designmessen ”Salone del Mobile”, i Milano 12-17 april.

Møt også designerne Falke Svatun og Bjørn den Berg.

Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Magisk stemning og 17. mai-feiring i hagen!

Hipp hipp hurra – snart er det 17. mai! Få tips til hvordan du kan skape en flott ramme rundt…

Deilig kake til 17. mai feiringen!

Hipp hurra for 17. mai! Vi feirer dagen med en lekker, rød fløyelskake – eller Red Velvet kake, som er…

Lidenskaplig opptatt av estetikk!

Marianne Haga Kinder, for mange kjent gjennom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i et vakkert funkishus på Ullern. Bli med på visning…

Drømmehytta i sommerparadiset!

Panelveggene på Hvaler-hytta ble malt med LADY Supreme Finish Matt 0394 Varmgrå. Hytte for en aktiv familie Da Turid og…

Inspirasjon til hjemmekontoret

LADY 20145 Wisdom er magisk, beroligende, og oppfordrer til klare tanker  – i en elegant atmosfære på hjemmekontoret. Ny jobbhverdag Det kreves tilpasninger…

IKEA-hacks for et personlig interiør

Frodig og naturlig med 8546 Local Green. IKEA skapet fikk nytt liv med LADY Supreme Finish. Vi vil stadig fornye oss, men…

Go to top