Norske håndlagde designlamper

Norske håndlagde designlamper

Utstillingen over viser de to vakre Arkivlampene 4014 400 mm i hvit sandblåst, med sort oppheng. Disse lampene ble designet i 1956. Veggene er malt med LADY Pure Color 20144 Grounded Red.

Nytt showroom for belysning

Fra 1930 til 1960-tallet var Hadeland Glassverk en av Norges største leverandører av belysning, med leveranser til mange offentlige- og private bygg i Norge og utlandet. Vinteren 2018 børstet Hadeland Glassverk støvet av de gamle produktkatalogene som lå i underetasjen av produksjonsbygget deres, og i 2019 ble 19 arkivlamper blåst og slipt på nytt!

Det nye showrommet for belysning på Hadeland Glassverk, som stod klart på nyåret, er malt i vakre farger fra det siste fargekartet fra Jotun LADY, og vi er mektig imponert over resultatet!

Hadeland Belysning_Jotun LADY

I showroomet er det malt med LADY Pure Color, LADY Wonderwall og LADY Minerals i fargene LADY 20145 Wisdom,  LADY 20144 Grounded Red, LADY 8546 Local Green, LADY 5490 Serene Blue og LADY 11173 Humble Yellow

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti
Hadeland Glassverk Showroom

Et imponerende showroom med fantastisk håndverk, flotte materialer og vakre farger!

Stolt norsk håndverk

Hadeland Glassverk benytter samme produksjonsteknikk i dag som for 250 år siden, og opptil 10 håndverkere setter sitt preg på lampen før den er klar. Hele produksjonen foregår på Glassverket

Glassblåsere_Hadeland Glassverk

Glassmassen på over 1000 grader munnblåses ned i en hånddreid treform, og for å unngå at den brenner opp under glassblåsingen legges den i vann flere uker før bruk. Når glassblåseren er fornøyd med arbeidet så legges lampen til avkjøling i alt fra fire timer til flere dager. Etter avkjøling  må den kaldsprenges til riktig form av glassliperne og deretter nøye grov- og finslipt etter designerens skisser før kantene poleres.

Lyskuler i krystall

I tillegg til serien Arkivlamper, fører Hadeland Glassverk også lampeserien Krystallkule, designet av designsjef på Hadeland Glassverk Maud Gj. Bugge i 2014. Krystallkulene munnblåses og mønstrene diamantslipes for hånd og er svært nydelige. Man har mulighet til å mikse mellom både farger og mønster. Vi viser dem her i et innbyedende interiør, og nok en gang med en vakker LADY-farge på veggene; LADY 8304 Timian.

LADY 8304 Timian_Hadeland Glassverk

Nydelige krystallamper mot Veggen er malt med LADY Pure Color 8304 Timian.

Marianne Kinder Haga, som mange kjenner som grunnleggeren av Inspirasjonsguiden Norge, har komponert dette vakre Krystallkule-opphenget. Det består av fem kuler i fargene røykgrå, kakao og blågrønn, samt mønstrene Stor Stjerne, Kryss og Glatt. Hun har messingoppheng og en svart rund fritthengende baldakin. Denne kombinasjonen er nydelig i rommet som er malt i den dempede grønne tonen LADY 8304 Timian.

LADY 8304 Timian

Marianne har malt taket i lik farge som veggen; altså med LADY Pure Color 8304 Timian. Det gir rommet en uslåelig helhet. Vi anbefaler takmalingen LADY Perfection i taket. Da er du sikret et skjoldfritt, matt resultat. Les mer her! 

Vårlig LADY-interiør med Arkivlamper

Belysning er svært viktig i et hjem! Vi har selv stylet det lyse interiøret under med Arkivlampe 4180 (venstre) og Arkivlampe 4280 (høyre). Den sistnevnte ble designet i 1965 og har vært nominert til «Årets relansering» i Bo Bedre Designpris. 

Jotun_LADY_Hyttepalett_Sjø

Se her for informasjon om farger og produkter i interiøret over.

Vi håper dette ga dere noen lyse ideer og ikke minst inspirasjon til både å male og lyssette!

 

Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Styling – LADY Rediscover fargekart

I denne saken kan du lese alt om styling i LADY Rediscover fargekart. Fotograf: Line T. Klein. Styling med perfeksjon…

LADY reklamefilm – en palett med rom for alt

I høst lanseres en helt ny LADY reklamefilm på tv, og av erfaring vet vi at mange er interessert i…

Nye, vakre farger i LADY kalkmaling

 – Nå er det mange nye farger tilgjengelig i LADY Minerals kalkmaling og LADY Minerals Revive! Fargen på bildet er…

Supermatte vegger gjør hele forskjellen!

Supermatte og vakre vegger: Dette fantastiske soverommet er malt i gyllenbrune LADY Pure Color 10963 Golden Bronze. Taket er malt…

Nytt LADY fargekart – med stor digital lansering

I år ble presentasjonen av det nye LADY REDISCOVER fargekartet gjennomført med en stor digital lansering.  Vi har gjenoppdaget farger …

Slik skapte Emilia et vakkert og godt hjem

Litt utenfor Helsingborg bor Emilia Olsson i et vakkert hus med familien. Her pryder avdempede harmoniske farger veggene, noe som…

Go to top