Norske håndlagde designlamper

Norske håndlagde designlamper

Utstillingen over viser de to vakre Arkivlampene 4014 400 mm i hvit sandblåst, med sort oppheng. Disse lampene ble designet i 1956. Veggene er malt med LADY Pure Color 20144 Grounded Red.

Nytt showroom for belysning

Fra 1930 til 1960-tallet var Hadeland Glassverk en av Norges største leverandører av belysning, med leveranser til mange offentlige- og private bygg i Norge og utlandet. Vinteren 2018 børstet Hadeland Glassverk støvet av de gamle produktkatalogene som lå i underetasjen av produksjonsbygget deres, og i 2019 ble 19 arkivlamper blåst og slipt på nytt!

Det nye showrommet for belysning på Hadeland Glassverk, som stod klart på nyåret, er malt i vakre farger fra det siste fargekartet fra Jotun LADY, og vi er mektig imponert over resultatet!

Hadeland Belysning_Jotun LADY

I showroomet er det malt med LADY Pure Color, LADY Wonderwall og LADY Minerals i fargene LADY 20145 Wisdom,  LADY 20144 Grounded Red, LADY 8546 Local Green, LADY 5490 Serene Blue og LADY 11173 Humble Yellow

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti
Hadeland Glassverk Showroom

Et imponerende showroom med fantastisk håndverk, flotte materialer og vakre farger!

Stolt norsk håndverk

Hadeland Glassverk benytter samme produksjonsteknikk i dag som for 250 år siden, og opptil 10 håndverkere setter sitt preg på lampen før den er klar. Hele produksjonen foregår på Glassverket

Glassblåsere_Hadeland Glassverk

Glassmassen på over 1000 grader munnblåses ned i en hånddreid treform, og for å unngå at den brenner opp under glassblåsingen legges den i vann flere uker før bruk. Når glassblåseren er fornøyd med arbeidet så legges lampen til avkjøling i alt fra fire timer til flere dager. Etter avkjøling  må den kaldsprenges til riktig form av glassliperne og deretter nøye grov- og finslipt etter designerens skisser før kantene poleres.

Lyskuler i krystall

I tillegg til serien Arkivlamper, fører Hadeland Glassverk også lampeserien Krystallkule, designet av designsjef på Hadeland Glassverk Maud Gj. Bugge i 2014. Krystallkulene munnblåses og mønstrene diamantslipes for hånd og er svært nydelige. Man har mulighet til å mikse mellom både farger og mønster. Vi viser dem her i et innbyedende interiør, og nok en gang med en vakker LADY-farge på veggene; LADY 8304 Timian.

LADY 8304 Timian_Hadeland Glassverk

Nydelige krystallamper mot Veggen er malt med LADY Pure Color 8304 Timian.

Marianne Kinder Haga, som mange kjenner som grunnleggeren av Inspirasjonsguiden Norge, har komponert dette vakre Krystallkule-opphenget. Det består av fem kuler i fargene røykgrå, kakao og blågrønn, samt mønstrene Stor Stjerne, Kryss og Glatt. Hun har messingoppheng og en svart rund fritthengende baldakin. Denne kombinasjonen er nydelig i rommet som er malt i den dempede grønne tonen LADY 8304 Timian.

LADY 8304 Timian

Marianne har malt taket i lik farge som veggen; altså med LADY Pure Color 8304 Timian. Det gir rommet en uslåelig helhet. Vi anbefaler takmalingen LADY Perfection i taket. Da er du sikret et skjoldfritt, matt resultat. Les mer her! 

Vårlig LADY-interiør med Arkivlamper

Belysning er svært viktig i et hjem! Vi har selv stylet det lyse interiøret under med Arkivlampe 4180 (venstre) og Arkivlampe 4280 (høyre). Den sistnevnte ble designet i 1965 og har vært nominert til «Årets relansering» i Bo Bedre Designpris. 

Jotun_LADY_Hyttepalett_Sjø

Se her for informasjon om farger og produkter i interiøret over.

Vi håper dette ga dere noen lyse ideer og ikke minst inspirasjon til både å male og lyssette!

 

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Vårlig vakkert med rosa stue

Dagene har blitt lenger, og vi nyter lyset som er tilbake etter vinter og mørketid. Kanskje gir det deg den…

Fra slitt kjøkken til smart oppholdsrom

Den nye peisen gjør seg godt i rommet og skaper en lun følelse. Tid for hjem tar utfordringen! Utfordringen for…

Delikat stue i ny fargeprakt

ETTER: Tid for hjem har laget et rom med delikate farger og fine flater. Her blir det fint å leve…

Moderne familiehytte i vakre farger!

De store vindusflatene kan skyves helt til side og skillet mellom ute- og inneområdet viskes ut. Ikke rart at familien ender…

Våre beste tips til fornyelse med maling!

Skap magi i interiøret ved bruk av farger! LADY Pure Color 5489 Free Spirit er en optimistisk farge – vakker i kombinasjon…

Stua ble til romslig hyttekjøkken!

Endelig ble det plass til at mange kan samles ved kjøkkenbenken for å tilberede mat og kose seg sammen –…

Go to top